• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Neni nejlevnejsi cestou poslat sek?
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    EDASX: to jo, ale vim presne co za to dam, za doporuceni neceho podobnyho a levnejsiho budu vdecny
    EDASX
    EDASX --- ---
    HEAVYN: dyk paypal si uctuje cca 3% z transakce...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak zítra na tu mBank party bohužel nedojdu. Zdraví je důležitější. Dejte se někdo report, jaké to bylo.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    HEAVYN: posílal sem peníze na slovensko obálkovou metodou. zatim fungovalo ;-)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PINCHE_GRINGO: to je samozrejme nadsazka, budu to resit nejspis pres paypal.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    HEAVYN: oki, to potom jo. Ale posilat penize obalkou mi prijde dost... minimalne neprakticke
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PINCHE_GRINGO: to je sice spravny reseni, ale o tom se nebavim, sere me ze netusim kolik mi nazaver nauctujou. Takze budu volit uplne jiny moznosti jak zaplatit
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    no a fórum už jede :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. když byla řeč o těch lidech s konquerorem... tak čerstvé statistiky z posledních 30 dní, www.mbank.cz:

IE 50,39% (z toho: 7 - 63,19%, 6 - 35,72%, 8 - 0,94%)
    Firefox 41,74% (z toho: 3 - 77,64%, 2 - 20,21%)
    Opera 6,32%
    Safari 0,51%
    Mozilla 0,46%
    Chrome 0,30%
    SeaMonkey 0,20%
    Konqueror 0,02%
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    HEAVYN: Pri platbe do zahranici, kdy chci, aby prijemci dosla urcita castka, se VZDY voli, ze veskere poplatky plati odesilatel, jak uz tu prede mnou nekdo zminoval..
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MUNIN: Ale existuje.. Western Union. Posilal jsem pres ne penize nekolikrat sice je too neco malo drazsi.. Hlavne mi garantovali ze prijemce dostane tolik kolik jsem chtel a ne mene o nejaky dalsi poplatek kdesi po ceste..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PINCHE_GRINGO: co navrhujes gringo?
    ty jsi mi schopen rict kolik presne zaplatim za prevod z csob do banky v usa? a zda se ti tadle sluzba vporadku?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    HEAVYN: To neni nejlepsi reseni tveho omylu..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MUNIN: tak dik za info, do banky jsem poslal akorat mejl ze priste poslu penize postou v obalce, ze to bude lepsi nez pouzit jejich netransparentni sluzby
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    HEAVYN: Netransparentní to je, o tom není sporu. Navíc není předem jasné, přes kterou korespondenční banku se to bude routovat - každá má jinou poplatkovou politiku.

Pro jednu malou a nahodilou platbu jednoduché řešení neexistuje. Při opakovaných platbách nebo velké jednorázové je jednoznačně nejlepší banky bojkotovat a uzavřít smlouvu s některým devizovým obchodníkem - nejenže mají výrazně lepší kurzy, ale i poplatky za převod jsou výrazně nižší nebo i nulové.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MUNIN: to je sice dobry vedet, kazdopadne uz v zivote pres csob nic do zahranici neposlu, protoze nevim kolik za to dam
    posilal jsem do bank ktery tu uvedeny nejsou a nikdy jsem problem nemel, je to proste netransparentni
    http://www.csob.cz/bankcz/cz/Csob/Kontakty-pobocky-bankomaty/Korespondencni-banky/
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    ADAMM: nejde o to, ze to nejede v konqueroru, ale jde o to, ze je ta stranka nejspis "neobvykle udelana" jako takova (resp. jeji ostylovana) ;) jasny ze me to nejak netrapi, pouzivat se to da. ale pripada mi to trosku zpackany... btw, treba servis24 taky deklaruje podporu pouze pro MSIE a FF (ostatne je jasne, ze nejde deklarovat podporu pro vsechny renderovaci jadra ve vsech verzich), ale je napsany docela "dobre", coz znamena, ze pod konquererem jede jak ma.

jinak ted koukam, ze s webkitovym jadrem v konq. se to zobrazuje jak ma, takze pro me vubec zadna ujma
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    HEAVYN: Stačí se podívat do seznamu korespondenčních bank, který má ČSOB veřejně na webu. Budiž jí za to čest a chvála, z většiny českých bank se tahle informace musí páčit téměř násilím.

Systém je takový, jaký je, protože pro malou banku z malé země je neúnosné držet si v USA stovky korespondenčních účtů. Navíc je vzhledem k dohledu a regulaci v USA držení korespondenčního účtu pro zahraniční banku na administrativu a reporting celkem náročná záležitost.

BIGZ
    BIGZ --- ---
    NELDE: v Chrome je to OK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam