• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: bude hybridní. karty bez proužku se ještě v čr nevydávají.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: ne mám stejný dojem prvních pár měsíců jsem takřka všude musel zadávat PIN i podpis a dnes většinou jen PIN. Podpis prakticky nikdo nekontroluje (kartu už mám v okamžiku podepisování uloženu) a to i v případě, že nevyžadují PIN. Což je pro případnou reklamaci nejspíše i výhodnější než zadávání PINu. Transakce se zadáním PINu jsou prakticky nereklamovatelné.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Po mně většinou chtějí oboje. Ale možná je to neznalost prodavačů.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GOR: Buďto PIN, nebo podpis.
    CASTER
    CASTER --- ---
    mBank: Ta chipovka bude zase visa, bez embosu? A bude vlastne hybridni nebo uz jen chip? Kdyz k mKontu jeste zadnou nemam (jen k eMaxu) bude zadarmo? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    v tescu je modernější typ terminálů. karty byly nastaveny od začátku na vyžadování PINu.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GOR: podpis už po mě chtějí jen v Penny, jinak nikde. a to ho chtěli vždy všude (zezačátku mBank)
    GOR
    GOR --- ---
    Stava se to jen mne(Tesco, Hypernova) nebo mB prestala vyzadovat PIN+podpis?
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    NTR23: Jo, funguje, díky :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ARFEA: stáhni nový certifikát
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Ahoj, nejde se mi přihlásit na čsob internetbanking, cookies mám povolený, nic mě nenapadá. Hlásí to "Při spojení s ib24.csob.cz nastala chyba neboť je používán neplatný bezpečnostní certifikát. Certifikát není důvěryhodný neboť jeho vydavatel je neznámý."
    Můžete prosím poradit?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: díky, ještě to vydržím. i za cenu toho poplatku
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ale od 14.12. budou blokace a objednání karty možné i přes IB - jen nevím, jestli i vydání duplikátu. to si musím ověřit.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: žádost o duplikát přes mLinku. Jestli chvíli vydržíš, tak od 2.1. chipové karty - taky telefonicky.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: již se vrátily.
    jen mě zarazilo, že si to vzalo správný název účtu z neexistujícího čísla účtu

Stává se mi velmi často, že mi terminály nechtějí vzít kartu, není výjimkou že se chytne třeba až na 15 pokus a jen zdržuji u pokladny. Díval jsem se do žádostí, ale není tam volba o kartu k mKontu, jen o další eMax, případně kartu k němu.
    O novou kartu k mKontu musím požádat přes mLinku?
    Případně počkat už na tu chipovku? ta se bude taky objednávat telefonicky?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Neví někdo, jak to má FIO s posíláním SMS o pohybu na účtě? V tom článku na Měšci, co někdo dával, píšou, že stojí 2 Kč, v ceníku jsem pak taky našel VII. Další služby poskytované k účtům: 6. SMS zpráva dle dispozice majitele účtu 2 Kč; když jsem si zřizoval "hlásič", žádné upozornění tam nebylo, SMS chodí, ale nic se mi neodepisuje... Že by to bylo vždycky najednou až ke konci měsíce, a zpráva o připsání listopadových úroků se už počítala do prosince?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ano.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To info o kreditkách zjisti, rád bych si o ní zažádal co nejdříve.

Cash back: Je ten dovýběr zdarma neomezený počet krát za měsíc?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: já svou kreditku dostal poštou včera :) takže šance je, ale asi budeš muset nakupovat na poslední chvíli. informace ke kreditkám pořád nemůžu pustit, ale snad ještě dnes večer nebo zítra budu mít v ruce víc info...

NELDE: cash back funguje pro místa, co mají terminály KB a ČS. třeba Globus, Interspar. kde jsou terminály ČSOB (Albert, Hypernova), tak fungují jen karty ČSOB a "přátel" (Volksbank, FIO, možná ještě někdo). pro karty od mKonta je to zdarma.

NOSPAM: cash advance - to je výběr (obvykle vyšší částky) hotovosti na pobočce banky (nebo to taky dělají směnárny). víc třeba zde (ale je to starší text): http://archiv.vydelavej.cz/115-CASH-ADVANCE.html
    jako první jsme to udělali zdarma, jinak je to dost drahá služba. ale musíme nějak umožnit lidem vybrat větší množství peněz, když nemáme hotovostní pokladny.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: ehm.. co je cash advance?? :-)
    NELDE: u nas jdem to nepokal ale v cizine jsem se uz parkrat potkal s tim ze berou jen karty s chipem a prouzek uz neumnějí..
    ADAMM: PS: díky za návod jak ušetřit 100,- :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam