• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: hurá :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISHUGE: ne za prosinec. za celý rok 2008 :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kreditka, poslední kolo: Přišla mi dneska poštou a je už aktivována. Tak to skončilo šťastně.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    ADAMM: á tak to bylo za prosinec;) jsem se koukla pouze na den, tot bylo 31,takze jsem si nejak vsugerovala,ze je to za leden..navic mi prisel predtim mail s tou chybou, kterou sam zminujes a automaticky jsem si to spojila..mno jo, priste budu pozornejsi;))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: každý účet se úročí zvlášť. eMAX má teď 2,70% a mKONTO 0,3% - no a musíš tam mít tolik peněz, aby se ti připsal aspoň halíř měsíčně. daň odvádíš pouze tehdy, je-li to více, než 1 Kč na úrocích.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAMM: jak se urcuje na ktery ucty (kdyz mam mKonto a par eMAxu) pujdou uroky a ze kterych se strhnou dane z uroku? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISHUGE: napadají mě dvě možnosti - chybně přišly výpisy těm, kdo měli k 1.1.2008 nenulový zůstatek, ale těm během téhož dne přišla oprava. a pak jestli tě třeba nezmátlo, že se jednalo o výpis ke konci roku, nikoliv ke konci ledna? ;)
    (pracuju v mBank, takže nehádám, ale vím.)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    MISHUGE:
    No v pátek jsem to založil.. v sobotu vše fungovalo jako login atd... tak sem si tam poslal prachy .. a až v pondělí mě přišel e-mail od mbanky že můj účet je aktivní...
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    ZONICEK: trochu jsem te nepochopila,muzes mi to prosim te trochu jinak vysvetlit?;) mam tez u mbanky ucet.. navic ted mi prisle vypis,kde mi nesedí zustatek,asi tam v pondeli budu volat..uz se vam to nekdy stalo v pripade mbanky?
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    B52
    B52 --- ---
    asi debilni dotaz, ale jde derivat pouzit jako zastavu - respektive nejaky instrument do ktereho jsou prava z derivatu inkorporovana? Diky moc.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Hups.. jsem si v sobotu poslal prachy na mBank účet a nějak jsem zapoměl dočíst že to že je aktivní u mBank neznamená že je aktivní celkově a prachy jsou zpátky :) tak znova no :))
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    HARALD: No vzdyt co rikam, tak co teda neni pravda?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZAPPO: každá banka musí hlásit do registru, proč se "dívá" na nějakého člověka. pak musí dát zpátky vědět, jak to dopadlo. samotný fakt zamítnutí půjčky z vás nedělá neplatiče ani zásadním způsobem nezhoršuje vaše šance na úvěr - myslím, že by to platilo kdyby někdo měl během jednoho měsíce hromadu žádostí ve více institucích a všude by ho zamítli.

jedna zamítnutá mPůjčka imho (teď říkám imho, ale je to založeno na dotazech na vícero lidí v našem úvěrovém oddělení) nemá valné značení a výrazně bych se divil, kdyby kvůli tomu někomu zamítli jinde úvěr.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    HARALD: ok, jeste jednou diky. zaridim se podle tve rady.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZBYNEK: kreditka se většinou nepočítá. tedy, splácení kreditky v pozitivním slova smyslu. jde o to, že kreditka (podobně jako povolené přečerpání účtu) je krátkodobý úvěr, zatímco platební historie se zkoumá zejména u střednědobých (spotřebitelské) a dlouhodobých (hypotéky) úvěrů.

ale záleží na každé bance.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LITTLELI: když jsem žádal o hypotéku, tak mi moje primární banka (Raiffeisen, tehdy tedy eBanka už vlastněná RB) nabídla mnohem horší podmínky než valná část konkurence. Pokud plánuješ hypotéku, je dobré vědět co zhruba chceš a podle toho si vybírat banku, aby měla produkt a kritéria, které ti vyhovují.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Počítá se do úvěrové historie kreditka?
    A počítá se kreditka v případě, že vždy splatím dlužnou částku v bezúročném období?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Hlavně když požádáš o půjčku a nedostaneš jí tak tam budeš mít záznam... každej nato upozorňuje, ale nějak nevidím jaký to má důsledek ?
    Jediné co mě snad napadlo je, že příště to bude rychlejší NE...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    HARALD: ok, diky za osvetu. nicmene pravdepodobne bych si mel otestovat svoji banku, jestli mi v pripade potreby vubec je ochotna pujcit a vyvodit od toho svuj vztah s ni, protoze se lehce muze stat, ze byt jejim klientem pro me neni nikterak vyhodne. no a nerad bych byl neprijemne prekvapeny ve chvili kdy budu tu poujcku potrebovat a banka se ke mne otoci zady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam