• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MISERY
    MISERY --- ---
    ale to je uplne jedno, jde mi hlavne ted o to, ze kvuli jejich chybe mi ted minimalne mesic bude chybet sedm kil a uz vidim, jak oni tu chybu neuznaj a ja tam budu muset jit znova a....pffffff....fakt super no :-/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MISERY: nikdy nevíš v státech je teď spousta domů na prodej :-) btw co na sebe lidi nevykecaj.
    MISERY
    MISERY --- ---
    BUNDA: pujcila jsem si 300 000,- a rucim barakem za 2 miliony...fakt se ztratou jo?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MISERY: třeba toho, že vlivem změny cen nemovitostí apod. ho v případě zabavení prodají se ztrátou? :-)
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: a není jednodušší této situaci předejít a zajistit pravidelné splácení?

nechci zde vyvolávat spor, pouze v klidu vysvětlovat.

a navíc, uvedla jsem tuto podmínku pouze jako příklad...jen jako ilustraci k tomu, že každou smlouvu je třeba důkladně prostudovat před podpisem a dokud obchod není ukončen, pak neničit podklady :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: vsak taky za to rucim nemovitosti, takze pokud bych nesplacela, seberou mi barak, takze nevim, ceho by se meli bat....
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak jsem ji tam volala, pry mi to veri, poslala to na reklamaci a ze pry se uvidi, co oni s tim...a kdyz jsem se ptala, jak dlouho jim to bude trvat, tak ze prej mesic....to mam fakt hroznou radost :-/
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    vůbec hypoteční smlouvy jsou velice individuální a specifické, vlastně ani nemohou existovat dvě stejné...pokaždé je to jiná nemovitost a podmínky se mohou lišit.

a nezapomínejme, že jsou to smlouvy úvěrové, kde banka půjčuje vysokou částku na dlouhou dobu.....

zkuste se na takovou problematiku podívat z druhé strany...kdyby jste takové peníze půjčovali by, také by jste se jistě snažili co nejvíce zajistit, aby došlo k jejich vrácení , a aby splácení probíhalo správně.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    NELDE: pouze upozorňuji na to, co je možné, a že je nutné si smlouvu pročíst a probrat detailně, než ji podepíšu...ale to je snad jasné všem a všude.

MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: hmmm, mas recht :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: Tak si zruš automatické prodlužování. A nech si ji v peněžence jako zálohu. Každou platbou dáváš bance nějaké peníze - dávej je té, kterou máš ráda.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: tak ja tu kartu mam ted "predplacenou" na celej rok :-/
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: Jak říkám, čas jít jinam! Hlavně zruš kartu - tou jim dáváš hodně peněz.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: Pokud tam ta podmínka je, tak to holt budeš posílat ručně - já to tak dělám - když mi přijde výplata, tak dám jednorázový přesun na eMax, nechávám tam jen hypotéku + jeden výběr z bankomatu (kartu mám jako součást svého konta "pro důchodce"). Štve mě, že si stejně strhnou příchozí platbu a dvakrát za inkaso hypotéky (poplatek + splátku).
    MISERY
    MISERY --- ---
    a taky zpoplatnili posilani papirovejch vypisu (mesicnich!!!) a ani to nerekli a najednou si zacali strhavat dvacku navic...akorat, ze nejdriv to bylo zapocitany do nejakych poplatku a ja jsem si toho nevsimla, az kdyz to zacali vypisovat zvlast, tak jsem jim tam zavolala, jakoze co to je a oni, ze to je ten vypis z uctu...a ze prej to uz je ale dlouho....tak to jsem je poslala do haje, ze to nechci, ze si to za ani ne 2 koruny vytisknu na svoji tiskarne a nemusim za to davat dvacku....
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: fakt? hmm...no kazdej mesic jim tam prijde na muj ucet cca 32k +/- a stejne kdyz jsem se zeptala, jestli by pro mne nemeli nejakej vyhodnejsi, tak prej ze za 120,- s tim, ze ale nebudu muset platit tu embossku plus nebudu muset platit poplatky za placeni pres IB. Kdyz jsem se treba ptala, jestli nemaj nejaky ucet, kde bych nemusela platit ctyri petky za vyber z ciziho bankomatu, protoze ja ani u baraku ani u prace nemam zadnej KB bankomat, nejblizsi je 10 minut autobusem z prace, tak to prej nemaj.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Koukák teď na sazebník - 49,- za Perfekt Konto (nevím, co je na něm perfektního, když to jsou základní služby (-;). 85 je za IB a telefonní. Na jeden příkaz měsíčně potřebuješ jen jedno z toho. A kartu a výběry v hotovosti také nepotřebuješ.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: to je jasny no...hlavne co je jim po tom, kolik penez mam...jednou to schvalili, tak ted maj bejt zticha, dokavad vcas platim, vubec je to nema co zajimat zejo..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: To si děláš srandu? 80 Kč za nejlacinější účet s IB? A jakých 50 za úvěrový účet?

Mně hlavně KB nedávno nabízela účet skoro zadarmo při 15k a více na měsíční výplatě.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DAIIKA: To je pěkná prasárna. Posílat někam peníze, které tam nepotřebuji. To je skoro na antimonopolní úřad. Můžeš nutit člověka, aby měl jiný produkt, ale ne, aby ho užíval! Je to jako kdyby při koupi auta člověk musel podepsat smlouvu, že bude tankovat jen u Shellu. A pokud nepomůže Pecina, tak je to na televizi.

MISERY: Podstatné je, jakou sankci mohou udělit, protože jen těžko mohou chtít vidět pravidelně výplatní pásku. A stejně se to dá řešit tak, že výplata půjde do KB, kde to každý měsíc jednorázově převedeš všechno pryč - necháš tam jen na hypotéku a poplatky. Jsou to tvoje peníze a nikdo ti nemůže zakázat je zase vyvést pryč!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam