• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    bankovnictví v irsku (banka AIB - http://www.aib.ie ):

žádné poplatky za vedení účtu, výběry z bankomatu nula nula nic (a to z jakýhokoliv kdekoliv), možnost vybrat peníze na pokladně v obchodě (cashback, prostě stačí říct kolik chci), dobití telefonu trvá minutu max (cs spořka otravuje s nějakou autorizační sms nebo co... waste of time), jednoduchý přehledný internetový bankovnictí (což se o spořce říct nedá.. jsou tam nějaký časový limity, že se dál podívat nejde.. zbytečně složitě se to tam vyplňuje do políček, kdežto u aib prostě listuju doleva a nazdar bazar.. ).. a hlavně žádný ojebávání klienta jako to krásně předvádí česká spořitelna...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    česká spořitelna už nikdy více...

v lednu jsem si nechal zrušit platební kartu, abych měl od nich jenom jeden produkt a nemusel platit 69 za měsíc, ale jenom 29,- (účet nepoužívám, jsem dlouhodobě v zahraničí..) ... minulý týden jsem se podival přes net na účet a nestačim se divit.. stále je mi odečítáno 69,- .. dneska jsem tam byl a kravaťák na mě vybalil, že tam mám nějaký výběry z bankomatu jako druhej produkt k tomu servisu 24... ?????????? .. jak proboha můžu vybírat z bankomatu bez platební karty?? co to je za nesmysl? ... takže ruším účet a s touhle bankou už nechci mít nikdy v životě nic společnýho... kurvy.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Z účtů ve spořitelně zmizely miliony, zloději zfalšovali příkaz k úhradě - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/z-uctu-ve-sporitelne-zmizely-miliony-zlodeji-zfalsovali-prikaz-k-uhrade-1qp-/krimi.asp?c=A090604_074945_krimi_ban
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    ja jsem zil dlouho v nevedomosti, myslel jsem ze vybery z bankomatu jsou za 6.90...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Raifka má prý problém s nedostatkem hotovosti. A když nemůže získat nové klienty, tam musí odrbat stávající (-;
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    MADCAT: Kompletkonto se sice už nenabízí, ale převedeno nebylo. Schovává se to v samostatném ceníku označeném Kompletkonto. Nicméně má od 1.7. výběr z cizího bankomatu taky za 39,90.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MUNIN: do dvou výběrů měsíčně se v pohodě vejdu, vybírám více peněz a méně často, ale v většinou z bankomatů jiné banky, páč RB nemám po ruce... to mě teda pěkně serou :-(

btw. nějak se nemůžu zorientovat, jestli moje původní kompletkonto start bylo v tichosti převedeno na nějakej jinej produkt, nebo to zůstává, akorát to v novým ceníku není uvedeno...? nebo se to schovává pod položkou "samostatné běžné účty"?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TLUCZHUBA: Jo. eKonto bylo a je extréně drahé pro lidi, kterým tam nechodí výplata. Pokud ale má kreditní obrat 20k+, je to za celkem slušných 9,90. Chyták je jinde - dosud byly všechny výběry z vlastních bankomatů zdarma, nově už jen dva měsíčně.
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    MUNIN: nesali me zrak? 4.2.3. Výběry hotovosti z bankomatu
    jiné banky v ČR 39,90 Kč !
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MUNIN: Ale reklama přece říká, že jako banka dělá vše dle přání zákazníků, takže důvodem bude zajisté pouze hloupost samotných klientů. ;)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Raiffka od 1.7. opět "vylepšila" ekonto - i když najít všechny změny je detektivní práce: http://is.gd/LQR9 Zákazníky jistě potěší zvýšení poplatků za příjem i odeslání zahraniční platby, jakož i navýšení ceny za informační SMS o pěkných 300%.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    T_Y_L:

Diky tusil jsem ze to bude na MF ale nechtelo se mi to hledat.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MADCAT: Pokud jde o české státní dluhopisy, tak na stánkách MF je jejich kompletní přehled.

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/emise_sd.html

Je možné jít i do minulosti (v části archiv).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    kdyžtak sorry za OT, nějak jsem nenašel kam jinam vhodněji to plcnout: kde najdu na netu hodnoty úrokových měr státních dluhopisů za posledních dejme tomu 7 let? na ČSÚ jsem neuspěl, na ČNB taky ne... no možná špatně hledám... dík!
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MRTVY_KENNY: Drsně..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ja jsem se o tom dozvedel treba az po prihlaseni, coz je trochu pozde...

Zaznamenali jsme první případ výskytu nového škodlivého počítačového viru, který může napadnout počítače klientů a aplikaci Internetbanking. Dovolujeme si Vám proto preventivně připomenout , že je nezbytně nutné dodržovat zásady bezpečného používání Internetbankingu, zejména používat antivirové programy, nestahovat soubory z nedůvěryhodných zdrojů do počítače, odkud se přihlašujete do Internetbankingu a také si všímat jakéhokoli nestandardního chování aplikace Internetbanking.

1) Jak pozná klient nakažení novým virem?

Virus modifikuje stránky aplikace až v prohlížeči uživatele. Jediným spolehlivým poznávacím znamením o tom, že máte v počítači virus, je neočekávaný požadavek na vložení odlišných údajů než při běžném přihlášení. Virus je nebezpečný právě tím, že běžné způsoby ověření nepomáhají: v adresním řádku internetového prohlížeče je správný text (URL) směřující na službu SERVIS 24, zobrazuje se i zámeček chráněného spojení a v detailu jsou správná data certifikátu - název, autorita, miniatura.

tak jen pro jistotu... ;)
    FLY2001
    FLY2001 --- ---
    potreboval bych opakovane prevadet penize z beznyho uctu vedenyho ve Velke britanii v librach na beznej ceskej ucet v korunach. Oba ucty jsou na me jmeno. Jaka je podle vas nejefektivnejsi metoda?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Když z tebe někdo dělá opakovaně blbce a cuchá ti nervy, tak ho taky nebudeš mít rád. A pak jsem slyšel pár dalších osobních zkušeností o jejich přístupu ke klientovi, které moji zkušenost potvrdili - "banka, která na klienty kašle".
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tobě ta GE, ale musela provést opravdu něco příšerného :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ARGONC: A ještě, klienti jakékoli banky nemohou mít úplně klidný spánek (-; Zejména klienti GE by se měli bát, že na ně přijde exekutor (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam