• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    "někam spěcháte, pane? :-))))) "

:-ááááááá
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ADAMM: účet u nich mám víc jak rok (podmínka je mít ho aspoň ten rok..) .. a mám tam limit 500 ... víc nepotřebuju.. tu kreditku jsem si vlastně zřídil jenom kvůli kupování věcí na netu (drobnosti na ebay a jinde.. elektronika, pneumatiky třebas...)..

NELDE: mě by hlavně asi po zažádání si o kreditku u nich museli odvýzt co cely předběžnýho zadržení, protože bych tam všechny rozsekal mačetou...

hm, to muselo bejt super..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KINGFISHER: já... přiznám se, že nevím, jestli tohle považovat za jednoznačné plus. neuvedl jsi kontext, nicméně předpokládám, že tam už účet máš nějaký čas? protože pokud ne a chválíš si "přijdu do banky a odcházím z úvěrem XY €" - taky jsi nenapsal, kolik máš úvěrový limit - tak co je na tom tak skvělého? že můžeš obejít pět bank a pak vytloukat jedno zadlužení druhým? ok, tak super ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KINGFISHER: Já bych musel podstoupit nejprve výplach mozku, abych si tam o kreditku vůbec zažádal.

Kdysi dávno u GE to bylo také asi na 10 minut. Ženská vyplnila do počítače moje detaily, načež mi zavolal někdo z centrály a ověřoval ty vyplněné detaily se mnou. Včetně těch dlouhých a nepodstatných. Nedokázal odpovědět, jestli nedůvěřujou zaměstnancům.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    nechci vědět, co bych musel podstoupit u spořitelny třeba...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    zřízení kreditní karty u Irské AIB

doba vyřízení 8 minut, z čehož jsem 5 minut čekal a půl minuty se tiskly papíry... 2x podpis, děkuju, nashledanou..

český banky by se měli stydět...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FRANCIMOUR: předčíslí není potřebné pošli to bez něj.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Mam prosbu tak mam hotovu tu mbank! ale poslal jsem si tam penize ze sveho starsiho uctu! vratily se:( otazka ta jake je cislo pred pomlckou?67010:: dekuji
    NELDE
    NELDE --- ---
    MORENNA: Nemají nějakou výpovědní lhůtu? Na dojetí transakcí?
    MORENNA
    MORENNA --- ---
    prosím, někdo se zkušenostmi s Le Crédit Lyonnais? Uzavřela jsem tam účet na konci května, přesto mi stále strhávají nějaké poplatky z tamního zbytku, který mi neposlali na účet v ČR. Ty poplatky se pohybují ve výši 30 eur, takže to není žádná sranda...nevím, co mám dělat.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj nevite jak rychle mi zridi nejaky preklenovaci? uver - neco jako kontokorent ve sporce, ale jednalo by se o VOLKSBANK? co k tomu musim dodat nejak to na webovkach nemuzu najit:(
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    potřeboval bych poradit, protože se v této oblasti moc neorientuju ... končím studia a pojedu na delší dobu do zahraničí - tím pádem bych rád převed svůj současný účet - Student u České Spořitelny - na jiný účet, který by měl splňovat následující parametry:

bezplatné internetové bankovnictví
    co nejnižší poplatky za výběry z bankomatů v zahraničí a ostatní zahraniční bankovní operace
    získání platební karty s cestovním pojištěním
    kontokorent (nemusí být nějaký extrémní, ale měl by být dostatečný čas na jeho splacení)

za případné rady díky ...
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Tak sem se prihlasil online tak jsem zvedavy
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    A ještě jedna věc: samozřejmě je možné zařídit si eMAX Plus i bez běžného účtu (mKONTO), ale vzhledem k tomu, že je zadarmo, tak silně doporučuju říct si o něj taky, obvykle na to pak člověk dojde sám a účet si pak musí doobjednat...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jen bych dodal, že úroková sazba se mění podle podmínek trhu. Aktuálně vyšší má třeba GE, ale u všech spořících účtů se může výše úrokové sazby měnit... (řeším tady reklamaci Klienta, co si stěžuje, že nemá na eMAXu 3,5% a že to přeci sliboval generální ředitel...)
    VXP
    VXP --- ---
    FRANCIMOUR: jj je to jak pisou... vedeni zdarma, urok 2,8 procent rocne, urok se pripocitava mesicne, jeden vyber mesicne zdarma, dalsi za 150,-
    + si k tomu poridis obycejny mkonto na kterym si muzes posilat co chces, kam chces, jak casto chces :) a dostanes k nemu i platebni kartu s delfinem :D
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    ZAPPO: fer nabidka:)

FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    N0L1M1T: tak to neni ani ten jeden potreba si myslim:)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FRANCIMOUR: Cemu z toho nerozumis? To je ucet vedeny bez poplatku z ktereho muzes jednou za mesic vybirat penize. Druhy vyber v mesici je radne zpenezen.
    N0L1M1T
    N0L1M1T --- ---
    FRANCIMOUR: To znamená, že na účet můžeš posílat peníze kdykoli, v jakýcholi částkách a když nechceš, nemusíš na něm mít ani korunu. Pokud je chceš vybrat, můžeš jednou měsíčně bezplatně uskutečnit převod z tohoto účtu na jiný - myslím že jen jeden - účet. Jediné, za co se platí je případ, kdy chceš v kalendářním měsící provést více než jeden převod z eMax+.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam