• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Kreditka GE/Tesco (ovládaná ve stejném internetovém bankovnictví) je zadara první rok. Další jen při obratu nad 48,000.- jinak za 400. Z nákupů karta vrací 1% všude a 2% v Tescu.

Alternativa je kreditka zadara od Citi - má lepší kurzy.
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    ahoj, potřebuji zaplatit jednu letenku která je v akci, původní plán byl zaplatit jí z rodinné kreditky, jenže z online platby sem se dozvěděl, že vlastník karty by musel cestovat také, což nebude. Tzv. chci co nejrychleji dostat peníze z rodinného účtu na ten svůj. Oba jsou vedeny u ČS. Víte jak dlouho trvá připsání hotovosti, když z karty vyberu a nechám vložit k sobě? Bankovním převodem by mi to trvalo cca. 3 dny, což je dost dlouho a nejsem si jist, jestli je na tom rodinném účtu vůbec zřízen internetbanking..:/
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: A kolik je tam za kartu k účtu (GE to už nabízí)? To byla jedna z podmínek.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    MIOLLNIR: Vedení zdarma má i LBBW. Za platbu se tam platí 5, ale zase mají výběry z bankomatu za příjemných 6.50 kdekoli.

Jako účet zadara se dá použít i spořicí Genius od GE, protože nemá omezení na příchozí a odchozí platby.
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    NELDE: ucet potrebuju, jelikoz obcas po nem nekdo touzi, aby mi mohl poslat nejaky penize, nebo ja jemu (vetsinou platim vsechno cash)

Fio zni zajimave, nicmene jsem o nem nikdy neslysela
    diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    MIOLLNIR: A proč potřebuješ účet? Nestačí ti samostatná kreditka? Nebo máš na mysli debetní kartu?

Doporučuji jakoukoli banku, kde je účet zdarma. Kromě mBank to je ještě Poštovní spořitelna a Fio. Ostatní mívají nějaké podmínky.

Proč ti nevyhovuje mBank?
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    muzete mi doporucit banku?
    potrebuju ucet, prakticky na nem nebude probihat takrka zadny pohyb
    obcas (cca jednou za ctvrt roku) potrebuju zaplatit neco kreditkou (v dolarech nebo v eurech)
    nejsem student
    nechci platit moc poplatku
    nechci mBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    Pokud nejde navýšit limit na kartě (bacha, jsou tam i týdenní a měsíční limity), tak jedině jako platbu kartou (což u větších věcí nechtějí prodejci akceptovat). Další možnost je money transfer.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EGGH: tak pokud to nepůjde zaplatit převodem (nebo navýšit limit na kartě) tak budeš muset vybrat na několikrát.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Zdravim, chci se zeptat, jak to udelat, kdyz jsem v zahranici a potrebuji z banky vybrat vetsi sumu penez, treba na auto? Na karte mam limit 20 tis. - mam ucet u KB.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TMA, MUNIN, BUNDA: Děkuji, jdu se hrabt v ceníku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FINSON: GE bene+ to umí (přes bankomat GE) za poplatek 10,- Kč a počítá se do bezúročného období. Pokud to v něm splatíš opravdu tě to bude stát pouhých 10,- Kč. Takže to rozhodně nejsou drahé peníze. Ale výborná věc.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    FINSON: Záleží na podmínkách vydávající banky. Určitě to umí GE a Citibank. Ale jsou to hodně drahé peníze.
    TMA
    TMA --- ---
    FINSON: Nějak to jít musí, protože jsem v jednom ceníku ke kreditní kartě viděl, že takový převod je jinak zpoplatněn a že se nepočítá do bezúročného období. Ale jak přesně funguje ten mechanismus nevím. Myslím, že to byla bene+ od GE, ale teď to tam v ceníku nevidím.

Teď je tam 10 korun za příkaz k úhradě z bankomatu. To bude možná ono.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Prosímvás, existuje způsob, jak poslat bezhotovostní platbu z kreditní karty na běžný účet? Nejde o platbu u obchodníka, ale o normální převod iniciovaný ze strany držitele KK.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: u mBank byla jen jedna jediná výhodná půjčka 100k/36m, ale tu už hooodně dlouho neposkytuje.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Ještě bych se rád zeptal na jednu věc...
    Za rok chci odject pryč a potřebuju 60 - 100k... Chtěl bych si vzít půjčku na 36 měsíců...
    Sice mám účet u mBank, ale co jsem koukal, tak nejvýhodnější to má RB ?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    No já se ptal jestli tim můžu platit přes internet (koukla se nato a říkala že v pohodě) limit tam mám ten 0. Tak jestli stačí zvednout limit nebo zase někam volat ?
    GLUON
    GLUON --- ---
    BUNDA: dělal jsem to asi před rokem a musel jsem, tak nevím jak je to teď ...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GLUON: když jsem ještě míval spořku tak to šlo bez problémů po telefonu. Nikam jsem nemusel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam