• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NELDE: prescasne to mozne je, ale jsou tam nejaky ty procenta jakoze "pokuta"... ale vysvetlovali mi to kdyz chci dat vyssi splatku, ne kdyz to chci ukoncit. a prave pobocku ve meste mam eobsolutne silenou, eschopnou, takze asi bude lepsi zavolat na servis 24, pokud vubec jsou schopi mi tu info podat :(
    jinak te smlove vubec nerozumim :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Nejlepší je dojít do spořky a zeptat se, jestli je možné to předčasně splatit a kolik tě to bude stát. Pak se můžeš rozhodnout, jestli není lepší ty peníze dát někde vydělávat, než je vrátíš.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_ID: Musíš uvést o jakou půjčku se jedná. Doporučuju se podívat do smlouvy, případně všeobecných podmínek, ale spíš to najdeš ve smlouvě.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ahoj. mam takovy dotaz - brala jsem si pujcku na 60.000,- u CS, na 3 roky. ted je to cca rok a pul co to splacim, a chtela bych se toho zbavit. mam nasetreny nejaky korunky... jaky se tam plati "pokuty" za to, ze budu chtit splatit o rok driv tu pujcku? nemate nekdo zkusenost? nebo prehled?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: nic moc imho (pracuje tam přítelkyně) - mají sice takový pseudozdarma účet, ale hodí se to podle mě jen tehdy, když chceš strašně často vybírat (z jakéhokoliv bankomatu v ČR za 6,50 CZK) a nebo vkládat (tuším, že jsou tam relativně levné vklady hotovosti). ale jinak nebrat - banky, které ještě nezrušily poplatek za příchozí platbu si nic dobrého nezaslouží.
    YNZA
    YNZA --- ---
    NELDE: 10 bodů za "pozůstalé" :D
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    a co to LBBW? na to jsem kdysi jednou taky nějak mrkla, ale byl v něčem háček, taky snad minimální vklad.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Jedno mega přesně. V rámci svého bohatého portfolia produktů pro duševně choré totiž HSBC požaduje mega zůstatek a zároveň vklad úročí 2% do mega a jen 1% nad mego.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: Mega.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: presne tak, za 10 mesicu tento polo-studentsky ucet bude v riti a pak to bude uplne jinde (kdo vi kolik chteji?). Postovni sporitelna se mi nelibi (bez konkretniho duvodu, ale stejne tak netankuju u Benziny, nejsem pojisteny u Cesky poj. apod. ;) Mozna jeste chvili pockam co prijde v 2010 a behem tech 10mesicu dam bud FIO, nebo neco noveho, pokud to bude vyhodny.

TMA: hmm, mas pravdu 3 zdarma + 3 celkem za 18 czk by mi neli stacit a je to min nez pulka.

Diky obema
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Evidentně RB utíkají lidé. Kdyby jen zlevnili ekonto, tak by přišli o prachy, které jim ti pozůstalí platí. Tak udělají novou banku (-; Systémy jsou amortizované z normálních klientů, tak co ne, že?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TMA: eKonto je marketingová oblož, protože dostat se na něm do plusu je téměř nemožné. není to špatný účet, ale imho lehce klamavá kampaň. na jejich místě bych - když nic jiného - aspoň při splnění těch podmínek (jinak rozumných) neúčtoval poplatek za odchozí transakci... HSBC je úplně mimo - tam musí mít člověk půl mega a víc (nebo možná mega?) a pak je zadarmo ledacos - třeba i paralelní účet v UK nebo USA. ale trochu jiná cílovka.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KY_109: já to řeším tak, že mám mBank a FIO - nepotřebuju vybírat 10x za měsíc - mBank mám tři výběry zdarma a kdyby to nestačilo, tak těch 6 korun za výběr z ČSOB/Poštovní spořitelna u FIO je relativně OK.

oprav mě, jestli se pletu, ale až ti dojede studentský účet, tak už rozhodně nehrozí 50 Kč měsíčně a k tomu výběry zdarma? Případně ještě Postžiro zdarma od Poštovní spořitelny, ale mně osobně se to moc nelíbí. Mimochodem, příští rok budou nové banky - vím minimálně o třech :) Nový projekt chystá RB: http://www.mesec.cz/tiskove-zpravy/raiffeisen-otevre-novou-internetovou-banku/ (nechápu úplně, o co jim jde, protože to vypadá, že chtějí konkurovat mBank - ale imho budou spíš kanibalizovat vlastní eKonto), pak je tu AXXA a jejich projekt (ale to bude spíš na spořáky a la ING) a pak ještě jeden subjekt, o kterém nemůžu nic víc prozradit :)
    TMA
    TMA --- ---
    KY_109: 3*6 = 18 ... to je pořád méně než těch 50. Navíc na pokladně si člověk částku nad 1000 korun může vybrat zcela bez poplatku.

Jako "levný" účet se prezentuje i eKonto od http://www.rb.cz/, ale pohled do sazebníku mne nepřesvědčil.

Nezpoplatněnými výběry z bankomatu se chlubí i HSBC http://www.hsbc.cz/, kladou si ale podmínky -- neotevřou účet každému.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: taky resim kam prejit od CSOB, aktualne mi dobiha studentsky do 28let (ale uz bez potvrzeni o studiu) takze platim 50czk mesicne. V tom jsou mimojine neomezeny vybery z CSOB zdarma (kvuli tomu ho vlastne porad mam). Mam mBank jako hlavni ucet na vse ale rad bych mel 2 banky, predevsim 2 karty od ruznych bank. FIO sem koukal ma 6czk za vyber z CSOB, z ostatnich jeste vic :o( Nejaky napad na vedeni a vybery zdarma (aspon 3 jako mBank)? moc me tech 50czk nepali ale kdybych nasel lepsi variantu, rad se presunu.
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    jo taaak..no,vlastne proc ne:o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MODRAPUSINKA: já jsem pochopil, co píšeš, ale ty jsi asi nepochopila, co jsem psal já. když si chceš ČSOB nechat, tak jdi třeba do toho MPÚ - na spoření. Ale proč proboha zůstávat u ČSOB? Horší varianta skoro není. Proto bych ti - a v tom mě tu jistě podpoří i jiní - doporučil FIO na kompletní přechod, je to rozhodně lepší než ČSOB.
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    TBC: to zni dobre:o)

ADAMM: nene,nechci to misto csob...chci to jeste k uctu u csob.

takze nejspis pujdu do ty FIO..diky za info:o)
    ADAM
    ADAM --- ---
    60 poboček je malo?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MODRAPUSINKA: FIO je super na přechod z ČSOB (běžný účet) - nikoliv na spoření (imho). na to je lepší MPÚ, ale v porovnání i mBank nebo ING (také zdarma).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam