• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Tak by mne zajimalo nasledujici..

Moje banka ma poplatky za odeslani do zahranici (konkretne USA ve vysi 1% min 250,-)
    Banka kam penize posilam ma poplatek za prichozi platbu 0,-

Tak kde a jak se mi sakra ztratilo dalsich 25USD.. JEstli to chapu spravne, tak to slo pres nejakou dalsi banku ktrea to preposilala od moji banky do banky prijemce.. jak je tohle sakra mozne? To by to mohlo jit trebas pres 40 bank a na konci budu o 1K USD lehci ci jak?
    HARALD
    HARALD --- ---
    MITSU: kdo má částky, kdy je kurz individuální, ten to ví. :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MITSU: pak jsou tu ještě devizové společnosti s lepším kurzem.
    MITSU
    MITSU --- ---
    FALLENANGEL: každá banka má částku, od kterých dává možnost dohodnout si individuální kurz, i když to skoro žádná banka neprezentuje na webu.. Tím se dá dost ušetřit oproti konverzi dle standartního kurzáku..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FALLENANGEL: + si ještě můžou zaúčtovat nějaký poplatek, obvykle % z částky.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    OK, díky.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    FALLENANGEL: jejich kurzem deviza nakup
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    NELDE: Podle nějakého aktuálního kurzu čnb, nebo podle jejich kurzu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FALLENANGEL: Je, ale banka ti tu cizí měnu zkonvertuje.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Můžu se zeptat, jak je to s příjmem cizích měn na korunový účet? Je vůbec možné poslat eura na účet, který je vedený v korunách, nebo musím mít nějaký speciální účet?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: pokud se nepletu, tak to jde pres euro (mbank se tvari jako eurovy ucet) tzn dle visackeho kurzu se to prepocte USD->EUR + 2% visa poplatek a dle mbank kurzu se prepocte EUR->CZK

kdyztak me opravte
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ASACHI: btw co je na uplnem centru mesta nepristupneho? prachy vlozis max pres jinou banku, nebo posta viz nize.
    WITTGENSTEIN: zabka se zastavila v jihlave a vychodnejc uz ani tuk
    PULKA
    PULKA --- ---
    Poradil byste mi někdo, jak to funguje s paypal účtem vedeného v czk (spárovaného s mKontem u mBank) při platbě v dolarech? Je správná varianta:
    a) paypal si vezme peníze v czk z mBank a až potom se převedou do dané měny, dolarů (za jakého kurzu?)
    b) paypal již vezme peníze z mBank v převedené na dolary a pošle? (tohle není správně, že ne?)

(a pak doplňková otázka, nechce se mi to teď hledat v podmínkách paypalu - můžu tam mít více "kont" každý vedený v jiné měně czk / eur / dolary, spárovaný ale jen s žádným / mBank účtem? Jde mi o to, že jestli když dostanu zaplaceno převodem z paypalu v dolarech a chtěla bych, aby se to nepřevádělo do czk, ale zůstalo to ležet na paypal účtě až do té doby, než zaplatím v dolarech (tzn. nejprve vyčerpalo aktuálně dostupné dolary a až potom by to bralo peníze z karty)?)

Děkuji mnohokrát
    MITSU
    MITSU --- ---
    ASACHI: optimisto:-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ad citi, jak jste přišli na to číslo účtu, kam se dají posílat ty peníze ze zahraničí? Na vzorovém výpisu je sice uvedené číslo účtu, ale to je společné pro všechny kreditky. Ono by totiž tímto způsobem bylo možné mít de fakto celé vedení účtu (proč bych si na tento účet nemohl nechat poslat celou výplatu?)
    KAREN
    KAREN --- ---
    NELDE: to mi prave taky prislo jako lepsi varianta (ad posledni veta)
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Zní to dobře, kreditka zdarma a k ní účet s možností ručního vkladu peněz a posílání ze zahraničí. Jen asi ty peníze není možné vybrat jinak než kartou v bankomatu (což bývá u kreditek zpoplatněno). Nicméně pokud někdo často utrácí a občas mu chodí peníze ze zahraničí, tak není taková překážka. Není ale lepší to FIO zadarmo (bez karty) a poslat si ty peníze vždycky jinam?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: však jsem to právě psal - není práce s hotovostí. ovšem pak je tady jiná věc - pokud už máš mKONTO, tak nemůžeš mít druhé společně s někým dalším. můžeš si přítelkyni ale přidat jako všeobecného disponenta nebo přeměnit účet z individuálního na účet se spolumajitelem. pokud máš zatím jen spořák, tak tam je to jedno.

práce s hotovostí stejně bude dělat velká většina lidí přes poštu, protože těch poboček bude vždycky málo, a pošta tak bude pro 90% lidí blíž. jinak v ostravě je jedna pobočka a dva kiosky (a kromě hypoték můžeš na kiosku totéž co na pobočce).
    FIN
    FIN --- ---
    Velký test: vkládání hotovosti na všech 32 pražských Žabkách
    http://korber.cz/mbank/testy/zabka_vklad_hotovosti_na_ucet_1_cast.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam