• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ahoj, měl bych otázku.
    Jak je to CHAPS platbami v ČR? Jde je nějak přijmout? Jak vůbec fungují?
    Z http://en.wikipedia.org/wiki/CHAPS mi to není úplně jasné ..

Máme banku CSOB a jejich HelpLinka mi pomoci nedokázala, protože netušili o co jde.

Díky za odpověď
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: já mám mB kreditku a do další se mi úplně nechce, proti GE mám nějaké řekněme spíše iracionální výhrady, takže Bene+ nechci...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: to řeším kreditkou. Dříve jako správný paranoik kartou k separé eMaxu, ale kurz mě donutil. A teď co je možnost povolovat a zakazovat net transakce takřka online v IB sem celkem spokojen i s bezpečností.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Já to vítám primárně kvůli tomu, že sám jsem nepříliš spokojen s mBank kurzy - takže bych to chtěl kromě spoření používat pro placení svých on-line nákupů :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: jak pro koho :-)

Na jednu stranu výhoda platíš a přitom se ti peníze úročí. Na druhou stranu při hypotetickém zneužití karty přijdeš o úspory.

To mi přijde bezpečnější kreditka.

VANEK: změna limitu a net transkace půjde měnit za poplatek :-(
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A nějaká zaručená ochrana proti vysosnutí á la mBank, nebo to bude jen nastavením limitu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: karta je výrazný benefit imho. podle informací z infolinky by to mělo být koncem února.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: zatím ještě ne a podle ceníku to také nebude žádná hitparáda.
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: ale taky ma treba kartu...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DATEL: průměrný roční zůstatek na účtu klienta je vyšší než 40 000 Kč
    To neznamená, že tam musíš mít víc jak 40k celou dobu.
    DATEL
    DATEL --- ---
    K té AXE, ono to asi zas tak růžový oproti ING nebude, protože ten jejich úrok 3% není tak úplně tříprocentní... Respektive co jsem se u nich dočetl v podmínkách atd., tak normálně je úrok 2,5% (takže stejně jako u ING). To půlprocento navíc je jen nějaká "akce" (do uvozovek to dávám proto, že se to tak nějak jmenuje) - a ta má určité podmínky.

1) minimálně musí být na kontě 40.000,- - to splnit v případě využití spořícího konta problém nebude.
    2) to minimum tam musí být po celou dobu platnosti "akce".

A tady by mohl být ten zádrhel - ta "akce" totiž platí do konce roku 2010 - a pak je otázka, jestli bude pokračovat nebo ne, to už vám Axa nezaručí. Takže to taky může dopadnout tak, že v roce 2011 tu "akci" zruší a budete na 2,5% (pokud do té doby tento úrok vydrží). Podle mě se dá předpokládat, že tento základní úrok bude víceméně stejný s ING po celou dobu. Takže je otázka, jestli se to celé vyplatí, kvůli tomu 0,5% do konce roku, aby pak člověk zas nezažizoval konto jinde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: na druhou stranu oproti ING má i nějaké poplatky. Jinak na ING se mi líbí, že dlouhodobě nemění svou poplatkovou strategii. Mění se jen úrok.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAMM: no jo, vypada lip nez ING :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: imho povedený produkt. osobně si počkám, jak přesně to bude s kartou k účtu (na infolince nevěděli, jak to bude s placením po internetu a kurzem na zah. platby - každopádně karty začnou vydávat nejdřív až na konci února), ale nejspíš do toho půjdu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CASTER: Bohužel zatím jenom spořící účet... :-/
    CASTER
    CASTER --- ---
    Nová banka láká na účet zdarma a vyšší úrok - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=659604
    TMA
    TMA --- ---
    FALLENANGEL, HARALD: ČSOB má v podmínkách ekvivalent 1000 EUR a běžný nebo osobní účet.
    FALLENANGEL: nebo třeba exchange.cz
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    HARALD: Záleží na bance. Třeba s dealingem ČSOB se dá dohodnout už pro pár set tisíc. Citina má, tuším, limit 10,000 USD.
    HARALD
    HARALD --- ---
    FALLENANGEL: to skutečně ne. začni někde u 50 miliónů.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    BUNDA: Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam