• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    člověk nesmí zapomínat, že žijeme v ČR, to vysvětluje lecos.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Záhadu, jak může FIO kampelička slibovat politické straně úvěr téměř ve výši vlastního kapitálu a neporušovat přitom pravidla úvěrové angažovanosti už evidentně řeší i ČNB.

http://domaci.ihned.cz/c1-41598980-centralni-banka-zkouma-pochybny-uver-pro-cssd
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    MUNIN: no to je právě další průser.. tu kopii jsem jsem už nenašel.. na ten zákon se mrknu.. a zkusim případně toho arbitra.. resp. nejdřív to otočim na banku, aby to dala do původního stavu...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    PAN_KLOBOUK: A kopie toho slipu je? Zkusil bych podání k Finančnímu arbitrovi ČR s tím, že transakce nebyla autorizovaná a banka nesplnila povinnost z par. 116 Zákona o platebním styku - tj. neprodleně neuvedla účet do původního stavu. http://www.finarbitr.cz/cs/
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    BUNDA: no jo.. to sem zkusil.. žádná odpověď.. tak čekám jak to vyšetří v bance... prej až 3 měsíce to může trvat.. :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PAN_KLOBOUK: informovat obchodníka (pokud to tedy lze).
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s reklamací platby kartou přes imprinter (žehličku)? Platil jsem kartou v zahraničí a z účtu mám strženou částku o řád vyšší. Místo cca 7tis mi najednou z účtu zmizelo 70tis.. Nevim jestli je to nějaký šméčko od toho obchodníka či nějaká administrativní chyba někde... Podal jsem reklamaci do banky.. Můžu s tim dělat ještě něco jinýho...?
    TMA
    TMA --- ---
    NELDE: Půjčovat někomu, kdo zcela veřejně prohlašuje, že dluhy se přece neplatí, mi nepřijde jako úplně dobrý tah. Možná ale že bude dluh splacen jinak než v penězích.

Takže celkově nevím, jak se ke zprávě postavit. Na jednu stranu je to velmi rizikový krok, na druhou by mohly být i jiné pozitivní efekty (pro Fio).
    NELDE
    NELDE --- ---
    SUCZKER: FIO bude muset chtít po ČSSD vrácení půjčky. Navíc případné problémy se dostanou do tisku. Za zkoušku to stojí.

Půjčovat si 180 milionů, aby nám řekli, že nás více okradou (-;
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    NELDE: ČSSD asi ne, ale FIO by mohlo...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    NELDE: Kurva... ja to tam fakt pudu vybrat...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Z jiného soudku: ČSSD si půjčila na předvolební kampaň 180 milionů od záložny FIO

Možná to není košer, ale taky vás napadá, že kdyby všichni klienti FIO svoje úspory rychle vybrali a dali na tři měsíce jinam, tak bude mít ČSSD docela problémy?
    NELDE
    NELDE --- ---
    _BENNY: Ony banky počítají s tím, že si na běžném účtě necháš rezervu, takže naprostá většina běžných účtů nejde na nulu (a pokud jde, tak vydělávají na kontokorentu či nepovoleném debetu (-;) A peníze na běžném se dávají do ČNB na overnight, který je úročený výrazně více než kolik dávají banky samy. Je to maximálně bezpečné a ty peníze mají druhý den k vyplacení (pokud je třeba).
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    čaues ... můžete mi prosím doporučit banku nebo instituci která má poskytuje za nějakých rozumných podmínek spotřebitelský úvěr na 50 000. Nebo alespoň odkaz na nějaký aktuální článěk nebo kalkulačku?
    PULKA
    PULKA --- ---
    KATIA: BUNDA: SAJMONLBC: Díky :) tři mi stačí... asi si tam založím účet :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TMA: spis je to kolem 20% z vynosu. ze zisku ten pomer nema podle me az tak smysl
    TMA
    TMA --- ---
    LEDOFREDO: Pokud si vzpomínám dobře, tak podle výročních zpráv dělají poplatky 40–50% zisku velkých retailových bank u nás.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ja teda nevim jak velky retailovy banky, ale delam v jedne nejmenovane wholesaleove bance a ta ma teda nejvetsi zisky z obchodu na financnich trzich a daleko nejposlednejsi (ale nejjistejsi) jsou operacni poplatky ... predpokladam ze u ostatnich bank to bude stejne
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    _BENNY: právě díky těm mizerným úrokům mají na ty platy.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VANEK: vadim ti tu snad? ;)

zajimalo me odkud banky berou penize a zeptal jsem se zde, protoze zde je asi nejvice lidi, kteri pracuji pro banky. neprudim tu, nebo se o to alespon nesnazim, jen me zajima kde se berou ty platy na vsechny ty bankere, kdyz jsou vyplaceny tak mizerne uroky.

jedu ID (a vim jak vylozene nehoraznych zisku tam jde dosahnout), ale o me tu nejde. predpokladam, ze na intraday trading maji banky celou armadu cvicenych vopicaku. realizuje se to z penez ktere mam na beznem uctu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam