• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CYNIK: koukni na konkrétní podmínky, konkrétního účtu :-)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Je mi 17 a zajímalo by mě, kam až sahá moje pravomoc nad účtem? Co všechno můžu dělat? Můžu provádět převody?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOSZLIK: určitě to chce podat reklamaci co nejdříve. Na výpise bývá často i poznámka do kdy je nutné reagovat v případě, že výpis nesouhlasí. Jak moc to je právně podložené netuším.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    KOSZLIK: stalo se kolegovi, vybrali ho pres kartu a myslim ze ji taky ani v zahranici nepouzil .. dostal vse zpet v plne vysi - urcite kontaktovat banku v prvni rade, ono se to vetsinou stane vice klientum pokud jde o uniky dat, takze to resi docela rychle ... myslim ze podaval i trestni oznameni na neznameho pachatele, aby to "melo vetsi vahu" , ale to si nejsem jisty - muzu se ho v pondeli zeptat na podrobnosti
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOSZLIK: pár zkušeností najdeš na mFóru. Několik lidí tam mělo fraud díky kartě a naopak jeden na fotce z bankomatové kamery poznal svou partnerku :-)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    GHOSTSTALKER: to chapu, bohuzel majitel je jeste asi mesic v zahranici. Zajimaly me spis zkušenosti s podobnou situací
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOSZLIK: no tak at se vlastnik koukne na vypis, co tam u toho je uvedeno, jak takhle ti tu nekdo tezko neco poradi :)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    GHOSTSTALKER: neni to muj učet, mam k nemu pouze kartu a od vlastnika vim že mu chodí výpisy kdykoliv si někdo vybere a celkem mu takto byl nahlášen výběr cca 100k a nikdo z opravnenych vlastniku karty si nic nevybral..tzn peníze zmizely. Jakým způsobem netušim
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOSZLIK: jak "ztratilo"? Co je třeba ve výpisu uvedeno jako důvod transakce?
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    ahoj, máte nekdo zkušenost s tím, že vám vykradli bankovní účet aniž byste používali kartu..třeba nekde v zahraniči. Nam se ted ztratilo z učtu čsob asi 100k...uhradi ztratu banka v plne výši? je možné získat nejake odškodnění za vzniklé škody..je to přeci problém banky že si neumí své účty dostatečne chránit.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LEDOFREDO: částky jsem přehlédla :). jinak mi to přijde logické z pohledu prodejce, že měl té paní dopředu napsat, ať provede jednu platbu
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEDOFREDO: tak třeba ho to bude také motivovat mít banku kde ho počet plateb trápí max z hlediska přehlednosti :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    STARDAY: Odepsal bych paní na každý mail zvlášť a nechal ji si ty věci vyzvednout v různé termíny každou zvlášť. Když separé, tak separé.
    ;-)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    STARDAY: já bych teda platbu na korunu neposlal, přijde mi logický se s tím člověkem domluvit, ale proti gustu...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LEDOFREDO: uprimne, ja bych to udelala uplne stejne. kdyz to byly separatni aukce, tak bych k nim provedla separatni platby. pokud bych nedostala jine instrukce.
    VANEK
    VANEK --- ---
    LEDOFREDO: Ty maily snad posílá samo Aukro, ne?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: to je ruzné přijde s terminálem (to mám nejraději) nebo si odnese kartu (což se mi nelíbí) a v případě, že karta vyžaduje pin se stejně musíš obtěžovat ke kase. A se spropitným je to také různé. Buď to podporuje jejich sw a při zadávání platby se tě terminál ptá na spropitné a nebo zaplatíš částku a spropitné dáš keš.

Každopádně preferuji platbu kartou. Hotovost s sebou nosím minimálně a tak bych jim větší tržbu těžko udělal.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    jo to mi pripomelo veselou historku z trochu jineho soudku - kolega dal naky kramy na aukro za par korun a nejaka pani to vydrazila vsechno naraz ale pak mu poslala ty platby separatne , takze mel asi 20 prichozich plateb 1 Kc, 3 KC, 7 Kc, 20 Kc, atd. .. tak napsal pani lehce ironicky email jestli se nechce nechat zamestnat v CSOB, ze by z ni meli radost, ze jim dela ksefty (oba ucastnici ucet u CSOB) a pani odepsala ze u CSOB zamestnana uz je a ze ma vsechny poplatky za ucet zdarma :p ... a to sem jeste nezminil ze mu na kazdou tu aukci poslala separe email "vyhrala jsem u vas aukci" :p
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no vetsinou k uctu napises na kolik maji tu platbu udelat - takze do toho zapocitas dysko ... ale zazil sem i demenci v Tlusty Koale ze tam obsluha pindala ze to nak musej mit presne a z dyska udelali druhou transakci
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    btw jaky je uzus placeni kartou v restosce.. me vzdycky zajimalo, moc nechodim anebo za cash..

klasika je, ze prijde clovek s uctem v deskach, vlozim prachy, odnese, vrati desky s drobnyma, co mu necham, ma dysko a odchazim.

tohle asi kartou nelze, ne? takze vicmin to i s poplatkem vyjde porad levnejc, pokud nejsem nekdo, kdo to vzdycky vysazi na korunu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam