• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MUNIN: jaky budou kurzy prosim poreferuj, pak by to pro me mohlo zati bejt zajimavy ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MUNIN: také už jen čekám na PIN :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MUNIN: stale cekam od 15.3. (na konto, ne kartu)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Tak už vím, že několik pracovních dní je u AXA sedm týdnů. Dneska přišla karta. Je to laciná chipovka od G&D, ale oproti polským kolenovrtům alespoň od počátku zvolili laminovanou variantu. Platnost 3 roky. Výzdobu šikmým pseudoplastickým nápisem www.axa.cz musel vymyslet někdo duševně chorý. Jdu vyzkoušet, zda kurzy na USD a EUR jsou fakt tak dobré, jak slibovali.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    tak cislo karty by melo zustat, pokud se nemeni jeji typ, coz se mi vlastne minule menil (z visa electron na classic)... ted uz mi to dava smysl a snad to bude v cajku
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    YNZA: konkretne je to VISA u CSOB, mam ale prave pocit, ze posledne kdyz mi vydali novou, mela jiny cislo (to ale mohlo byt s nastupem tech chipovych karet). uz jsem jim psal na support, ale po dni jsem dostal jen odpoved ve smyslu "dekujeme za zajem o nase sluzby, vas dotaz jsme predali na patricna mista" :/
    YNZA
    YNZA --- ---
    imo ti vydaj novou se stejnym cislem a novou expiraci
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    chtel bych se zeptat, jak je to s provazanim platebni karty s uctem po jeji expiraci - jde o to, ze mi maji byt vraceny penize na kartu, ktera v tu dobu jiz bude po expiraci a pravdepodobne take rozstrihana zamestnancem banky, ktery mi vyda novou. je to ok, nebo se ty karty po naky dobe mazou z databaze zprostredkovatelsky spolecnosti?
    TMA
    TMA --- ---
    Guvernér ČNB předčasně končí, podá rezignaci – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/197643-guverner-cnb-predcasne-konci-poda-rezignaci.html
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SIN: cekam od 15.3.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: pokud vím, tak kartu nemá zatím nikdo - mám slíbené, že až se objeví u kohokoliv z těch prvních lidí, co si ji objednávali a psali o tom na mFóru, tak dostanu echo :) kamarád si otevíral účet jako jeden z prvních 50 lidí a zatím taky nic.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    BUNDA: Mohu potvrdit. O kartě tvrdili, že ji doručí v několika následujících pracovních dnech. Když jsem to po měsíci urgoval, jen mlžili. Karta není dodnes. Kombinace žabožroutského a českého bordelu je fakt nevídaná.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Mně přišlo přístupové heslo k podílovým fondům Axy po 27 pracovních dnech od akceptace smlouvy :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIN: ano nestíhají od začátku a karty nestíhají ani vyrobit :-(
    SIN
    SIN --- ---
    Axa Bank prý momentálně nestíhá rozesílat aktivační balíčky ke spořícím (bankovním účtům) - doteď jim nestačilo 10 pracovních dnů, aby to vyřídili a dnes mi bylo sděleno, že do dalších 14pracovních(!) dnů to určitě přijde.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    _BENNY: no prave, neni to banka, ale jen obchodni znacka
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    postovni sporitelna patri pod CSOB
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    STEPNI_VLK: Tak to je fajn zpráva, vzhledem k tomu, že Poštovní spořitelna ani není bankou :)))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Většina bank manipuluje se sazbou RPSN
    ...
    Jedinou bankou, která započítává do deklarované sazby RPSN všechny náklady spojené s pořízením úvěru, je Poštovní spořitelna. Ostatní banky sice zákon neporušují, avšak pro zájemce o úvěr je odlišná praxe při výpočtu sazeb RPSN u jednotlivých bank matoucí.
    ...
    U mBank převýšila skutečná sazba RPSN deklarovanou o pět procent, u Komerční banky o deset procent, u GE Money Bank o 16 procent, u UniCredit Bank a Raiffeisenbank o 17 procent a u České spořitelny o 21 procent.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam