• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    NELDE: Moje dcerka mi koukala přes rameno na fotku Zuno banky a povídá: "To má být nějaká koupelna?". Myslím, že to docela vystihla. ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nová internetová banka vstoupí na trh už příští týden - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=707090#utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=C

Koukám, že hlavně chtějí mit Zuno i Air "trendy" pobočky. I když lákají lidi, kteří nechtějí na pobočky chodit (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kellnerova banka: designové pobočky bez pokladny a bankéři v džínách - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/kellnerova-banka-novy-koncept-italsky-design-fa2-/ekoakcie.aspx?c=A110713_124424_ekoakcie_vem

Ta zelená je fakt hnusná.
    Bankomaty (včetně vkladomatů) na pobočkách je něco, co mBank už dlouho chybí. Hádám ale, že je to docela drahá sranda a docela by mě zajímalo jako dlouho bude AirB ve ztrátě, aby to zaplatila (-;
    VANEK
    VANEK --- ---
    2ND: 10 výběrů kartou v banomatech Pharro je taky zdarma ;-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: o tohle fakt strach nemam, rekneme, ze by to byl vic nez privatni banker ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Mně nabízeli KB "v podstatě" zdarma. Tím v podstatě mysleli, že mi dají nějaký drahý balíček a nad jeho rámec bych to stejně platil. Takže trochu pozor, co všechno bude od UC zdarma. Co je od FIO nebo mBank zdarma se všeobecně ví.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CMLKA: mam u unicredit bezny ucet, zbyl mi po hypotece. Moc ho nepouzivam, kdyz, tak vyhradne pres internetove bankovnictvi. To se vizualne nekdy pred rokem dvema zmenilo k lepsimu, prijde mi prehledny a funkcni. Backend pochopitelne neznam, ale "verim tomu".

Autorizace osobnim klicem - takova srandovni "kalkulacka", klic to mam od kdysi eBanky nyni RB i klic k uctu v UBS mi prijde mnohem sofistikovanejsi (co se tyka autorizace) a uzivatelsky prijemnejsi, ale to mohli mezitim zmenit.

Asi dvakrat se mi netove bankovnictvi zablokovalo - po dele nez 3 mesicich od posledniho prihlaseni, da se to odblokovat pres klientskou linku nebo pres osobniho bankere.

Zkusenost s osobnim bankerem dobra, samo lidsky faktor - clovek nevi, na koho narazi. Ten "muj" je fajn, reaguje rychle a kdyz jsem neco resil, vzdycky pomohl / poradil. Parkrat mi zkouseli volat nebo i osobni banker poslal mejl, ze se jim nezda operace na karte (nemam kartu k uctu, ale "historickou" kreditku), abych se k tomu vyjadril (obvykle kdyz kupuju nejakej software).

Celkove vzato nikdy jsem s nimi nemel nejaky problem. Nekomentuju poplatky, nemam z hlavy prehled.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    2ND: no kazdopadne ty mi nepomuzes...
    2ND
    2ND --- ---
    CMLKA: a unicredit je zadarmo pro vsechny, nebo tam mas tlacenku? :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    2ND: jasny, to ja vim, spis mi jde o praktickou zkusenost s UC bankou, elektronickym bankovnictvim, whatever celkove, tudiz kdyz budu brat, ze obe dve banky jsou pro me tak nejak stejne drahe...
    2ND
    2ND --- ---
    CMLKA: ucet ve FIO je take uplne zdarma (nepocitam-li vyber hotovosti kartou, nebo 25 korun mesicne, chces li embos)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    mate nekdo zkusenosti s Unicredit Bank? Ponechte stranou poplatky....Rozhodne hodlam odejit co nejdriv od CS, myslela jsem Fio, ale nabizi se mi mozna Unicredit ucet v podstate zdrama...
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VERONIKA22: Zuno, Equa, Air... všechno pro ucho Čecha libozvučné názvy?:(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Nová internetová banka vstoupí na trh už příští týden - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=707090#utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=C
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GHOSTSTALKER: ale pokyn k zuctovani platby dava prijemce platby, nikoliv banka platce. od tohoto pokynu pak samozrejme plati lhuta stejna jako pro platebni prikazy, to je beze sporu
    VANEK
    VANEK --- ---
    FIN: Nu ano (AFAIK do internetbankingu, maily neposílají); to byla jednoduchá "výměna plastu" za jiný s hentým CVC kódem nebo jak se to jmenuje při zachování všech ostatních parametrů. Přechod z karet vydávaných prostřednictvím ČSOB na vlastní (byť napojené na týž účet a už přímo) vůbec nemusí být tak snadný (a relativně laciný - doufám BTW že ses proklikl na podmínky a nejsi z těch, kteří si pak dodatečně stěžují na poplatek); ale nejsem na PK odborník.
    FIN
    FIN --- ---
    VANEK: ad FIO: zpráva s upozorněním na nové karty schopné i-netových plateb mi přišla buď do e-mailu nebo - což myslím spíš - do zpráv v i-netbankingu (asi měsíc a půl tomu zpátky), byla tam možnost "chci vyměnit kartu za novou schopnou bla bla..." zaklikl jsem, cca před 3 - 4 týdny dorazil e-mail, že mám na pobočce novou kartu, dneska jsem si vyzvedl, dle vyjádření platí od půlnoci.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BRUKEV: Nevím jak Fio, ale mBank má dobrou vlastnost pro internetové platby - limity si nastavuješ sám v IB - tedy pokud chceš platit, povolíš nějaký limit, provedeš platbu a zase limit snížíš. V době, kdy na bezpečnost karty pro internetové platby je daná CVV kódy, které se dají opsat, je tahle vlastnost velmi užitečná.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KIDLI: Vlastní karty Fio chystá, budou snad do konce roku (a jak bude zařízen přechod ze stávajících, nevím).
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    ATAN: jestli to byla normální platba, tak v pondělí v 8 ráno odešla. S trochou štěstí ji mbank mohla připsat už v pondělí odpoledne po 16 hod, pravděpodobnější ale je, že ji připíše zítra po 8 ráno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam