• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    JTP
    JTP --- ---
    S474N: Mám to hlavně kvůli kartě V-Pay, kterou akceptují ve všech obchodech v Rakousku a Německu (a ve Sparu na jižní Moravě a jižních Čechách :)
    Ve FIO platím 2 eura za odchozí, v Německu mě příchozí platba stojí 25 centů. A kdybych to chtěl posílat dál, tam mě stojí odchozí platba do eurozóny dokonce jen 20 centů. Vedení účtu zdarma, platí se 5 euro ročně za tu V-Pay, která funguje současně jako Maestro.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: no jeste by se sluselo napsat den (kvuli dohledani pouziteho kurzu), protoze to muze byt naklad dost podstatny.
    ADAM
    ADAM --- ---
    S474N: odchozi platba 2eura, prichozi 1eur.
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Třeba už eura má a nechce konvertovat?
    S474N
    S474N --- ---
    JTP: jenom pro zaji avost, kolik te takove prevody stoji nakladove?
    S474N
    S474N --- ---
    VICA: proc zkousis FIO, kdyz jsem ti dal radu, ktera je nejenom levnejsi (prevod zadarmo) a navic i s lepsim kurzem?
    JTP
    JTP --- ---
    ADAM: Jo, já mám účet v Německu a z FIO mi tam zatím vždycky všechno převedli. Stačí vědět IBAN a BIC.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VICA: naprostý nesmysl.
    VICA
    VICA --- ---
    JTP: tak ve FIO mi řekli, že převod na zahr.účet umí pouze v rámci FIO bank.
    S474N
    S474N --- ---
    S474N: respektive pro neregistrovane tohle:
    EuroPlatba
    http://www.europlatba.cz/
    S474N
    S474N --- ---
    VICA: pres http://www.easychange.cz/

Je to zadarmo a jeste ti daji i lepsi kurz nez jakakoliv banka. Osobne overeno.
    JTP
    JTP --- ---
    VICA: Přes FIO, tam stojí převod do aurozóny 2 Eura.
    VICA
    VICA --- ---
    Jou,

nemáte někdo tip na nejjednodušší a nejlevnější variantu, jak poslat platbu na německý účet v EURech ?

Díky
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nemate nekdo pls ucet erste premier u sporky? nebo ason zkusenosti s jejich privatnim bankovnictvim?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VECTOR: kamoska dela v Unicredit a rikala, ze oni to maj hodne nizky...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    S474N: Z hlediska prodavajiciho, kterej premysli, kde zaridit terminal.
    S474N
    S474N --- ---
    VECTOR: z hlediska kupujiciho (na kurzech) nebo z hlediska prodavajiciho (za terminal)?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nevite, ktera banka si bere nejnizsi provize za platby kartou?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STOURAL: původně to byli z 90 % zaměstnanci Mediaservisu (teď dělají spíš Equa bank), dnes jsou to imho tak ze 75 % případů lidi z banky - což ovšem, stejně jako bankéři na pobočkách (kromě ředitelů), jsou jenom živnostníci. To z nich ovšem ani v jednom případě nesnímá odpovědnost, naopak za to můžeš jít sedět jako spoluviník raz dva.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    ADAMM: Kdo dělá kurýra. To asi nejsou zaměstnanci banky.
    Založit účet trvá jen pár minut
    http://www.mbank.cz/osobni/msporeni/emax/jak-zalozit-ucet.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam