• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    TABO: vic pojistkama clovek nic nepokazi, zvlast pri kratkodobych cestach (dovolene do 14 dni). Sam mam pojisteni na RB Visa Gold (kde je pojistovnou Uniqa), ale i presto si treba davam cestovni jeste navic od Allianz + navic treba po EU clovek muze zadat osetreni na klasickou karticku pojistence. V kazdem pripade, bavime se tady o par korunach a nez se potom nekde dohadovat. Ale to si musi kazdy stanovit sam.
    TABO
    TABO --- ---
    S474N: Takže se ti zdá výhodnější vždy se na cestu do zahraničí pojistit extra?
    S474N
    S474N --- ---
    TABO: obvykle ano.
    TABO
    TABO --- ---
    Ahoj.
    chci si otevřít nový běžný účet a chtěla bych, aby k platební kartě nabízela banka i pojištění do zahraničí.
    Koukala jsem teď do podmínek Fio (má pojištění od České pojišťovny) a zdálo se mi, že je tam víc výjimek než věcí, na které budu pojištěná.
    Takhle je to u všech bank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISENA: pokud nepotřebuješ práci s hotovostí, mrkni se i na mBank, pokud ano, tak je FIO lepší. oboje má svoje plus a mínus, ale oboje je v podstatě zadarmo, takže lze jednoduše vyzkoušet a pak se rozhodnout, která banka ti vyhovouje víc (a druhý účet může být záložní).
    ADAM
    ADAM --- ---
    S474N: ja s tim souhlasim, ale je potřeba s v tom prostě zorientovat.
    a vypadá jak před 10ti lety...

ale funkčně je prostě na špici.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: a ja zase tvrdim, ze je jeden z nejprehlednejsich na trhu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MISENA: ja mam fio uz 10 let a není tam jediný důvod k stěžování...
    (e-banking není přehledný, ale je zato velmi mocný - hlavně ve filtrování atp...)
    SPAM
    SPAM --- ---
    MISENA: Ahoj, Air Bank v tuto chvíli podnikatelské účty neposkytuje. Přibydou příštím rokem. Radu, který bude nejlepší přenechám jiným. Nemám zkušenost.
    MISENA
    MISENA --- ---
    zdravím všechny, máte někdo tip na dobrou banku? potřebuji zřídit podnikatelský účet, potřebuju samozřejmě co nejméně poplatků, přehledný e-banking a dobré podmínky pro přijímání a odesílání plateb do zahraničí. Celkem jsem slyšela chválu na Air bank a M bank. Máte s něma někdo zkušenosti? Díky
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: Tak si nakonec odpovím sám, že nejvýhodnější by mělo být vystavit si ho v CAD, měně země, kde je splatný.

ZAPPO: Tohle vypadá jako blbost, u KB by to mělo být podle jejich stránek 1 procento (a min. 250, max. 1500). To ti museli strhnout ještě další poplatky (co si třeba naúčtovala ta zahraniční banka, ke které šek patřil)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: Jestli jsem jim rozuměl, tak mi mají poslat bank draft check.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ZAPPO: Jsem teď ve stejné situaci. Jedna kanadská společnost mi pošle šek. Dávají mi na výběr, jestli ten šek chci v EUR, USD, nebo CAD. Je nějak pro mě výhodnější nechat si ho vystavit v eurech, když pak budu chtít, aby mi to KB připsala na účet v korunách? Nebo to nehraje roli?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: já jsem s nima spokojený, ale kurz mimo eurozónu byl taky pěkně k ničemu... mám to jako další účet po mBank a FIO, těch 15k obratu jsem točil z mBank, ale v zásadě to nepoužívám. mají co vím i docela rozumné hypotéky, ale nedělají rekonstrukce, takže mě to aktuálně nezajímá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK:
    CMLKA: jj, to už bylo. zároveň pořád jede Member Get Member program se 300 Kč bonusem pro obě strany.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    to je zase žůžo .)

Raiffeisenbank blokuje kvůli hackerům platby kartou přes internet — Ekonomika — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/195764-raiffeisenbank-blokuje-kvuli-hackerum-platby-kartou-pres-internet/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VANEK: dyk neco takovyho uz bylo ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    já si tak posílám peníze z mBank a mám to jako záložní účet....
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Akorát by mě zajímalo, jestli "součet příchozích transakcí na váš běžný účet v CZK v daném měsíci dosahuje alespon 10 000 CZK (do součtu nezahrnujeme převody mezi vašimi úcty, převody z ukončených termínovaných vkladů a připsané úroky)" znamená, že vylučují jen převody v rámci Equa bank a lze si teda těch 10 tisíc přeposílat z hlavního účtu jinde bez nutnosti řešit přesměrování mzdy se zaměstnavatelem.
    VANEK
    VANEK --- ---
    To už bude zoufalství?
    Nabídka banky ZUNO - 25 Kč dáte, 500 Kč dostanete | Slevomat.cz
    http://www.slevomat.cz/sleva/35565-nabidka-banky-zuno-25-kc-date-500-kc-dostanete
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam