• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    LEDOFREDO: vim o lidech, kteri to meli do tri dnu doma a postou. Vybital sis klasickou kartu nebo nejakou jinou?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Vlastní karty nyní poštou, po žádosti online.
    LEDOFREDO: A to byla placená?
    ADAM
    ADAM --- ---
    myslím, že se musí vyzvedávat na pobočce. ale možná to už je nyní jinak.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    nevite jak dlouho trva vystaveni karty u FIO a jakym zpusobem se karta dorucuje ? o kartu jsem si pozadal na pobocce 5.11. a tvarili se ze bude vsechno hrozne rychle, ale nic se zatim nedeje, ani mi nestrhli poplatek za vytvoreni karty
    SIVER
    SIVER --- ---
    Erich Čomor: Air Bank chce být do pěti let bolestí všech velkých bank - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/erich-comor-air-bank-chce-byt-do-peti-let-bolesti-vsech-velkych-bank-932192
    ADAM
    ADAM --- ---
    axa, pokud ten účet neplánuje nějak intenzivněji využívat.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    v tom zahraničí asi nehodlá vybírat moc často....
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    ESP čili EU, ano bude jí tam chodit výplata, nevím řekněmě 5 krát do roka vyjede na týden a nebo si udělá prázdniny na měsíc v létě, platit z něj určo bude nájem či telefon.

Další podrobnosti klidně rád doplním, když se zeptáte:o)
    VANEK
    VANEK --- ---
    FLAD
    FLAD --- ---
    KEDAREK1: Trochu podrobnosti prosime :) Je ze Slovenska ci EU? Jak casto a na jak dlouho bude jezdit a jak moc hodla vybirat? Chce to u nas pouzivat jako ucet, kam ji prijde vyplata a bude z nej neco platit, nebo to ma jen kvuli karte?
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj, prosím o radu, má přítelkyně je cizinka a od pondělí nastupuje do práce. Chce si zavést nějaký účet, je jí 24 let, a chtěla by kartou v případě výjezdu do zahraničí sem tam vybrát z českého ůčtu cizí měnu. Já jsem celkem dost ztracený v tomhle, tak budu rád za jakékoliv informace. Díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN:
    NELDE: to já chápu, že musím sledovat, jestli fixy nejdou nahoru a fixovat případně raději dřív než později :) ale vzhledem k současné situaci mi nepřijde, že by to bylo úplně na pořadu dne.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NELDE: Aha, a o kolik víc? O tom se v propagačních materiálech jaksi nepíše.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám už nějakou dobu variabilní a fix je tuším nad tím, protože musí pokrýt riziko, že to půjde nahoru. Takže se vlastně fix nevyplatí. Problém je, že až se vyplatí, tak už bude pozdě (během měsíce mohou být obě sazby nahoře).
    WITTGENSTEIN: Jo, ale bude to fix za vyšší sazbu, než když uděláš fix dnes. Je to vlastně spekulace na udržení deprese, resp. jakmile bude prognóza růstu ekonomiky, tak půjde nahoru ta sazba. To se ale minimálně příští rok nestane.
    SM3
    SM3 --- ---
    Poradíte někdo?
    Přemýšlím nad přesunutím firemního účetu z ČS někam jinam, očekávám od toho minimální/žádné poplatky, Platební bránu pro online platby, internetové bankovnictví, na účet budou peníze hlavně přicházet a cca 2x měsíčně se odešlou jinam... kartu k tomuto účtu nepotřebuji.
    Můžete někdo něco doporučit?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEATER: EQUA mi přijde jako docela dobrá varianta, případně AXA.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: taky mě to zajímá. vzal jsem si variabilní sazbu (s možností fixu kdykoli) u Unicreditu a nemyslím, že by to byla špatná volba... ale pokud máš nějaké jiné info, sem s ním.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Nebo zkus EquaBank - 9 Kc vyber v zahranici a v EUR a USD muzes mit primo kartu bez prevodniho kurzu. Odchozi transakce zdarma, prichozi taky.
    Podminkou je 10k cisteho pritok na ucet za mesic (=vyplata).
    ADAM
    ADAM --- ---
    princip je jednoduchý - ty bankomaty něco stojí a někdo je zaplatit musí.

čili buďto m-bank s výběry levně/zdarma - ale se špatným kurzem
    nebo axa s placeným výběrem a vynikajícím kurzem.

zajimavé alternativy jsou i: 
    erste - výběry v rámci skupiny v okolních zemích
    karta moneybookers v eurech (myslím, že má výběry levné)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam