• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: stejne nechapu proc si to nestrhli v dobe ty blokace. takhle je v tom bordel
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to jsem nepředpokládal, ale jen abyses nedostal do debetu. Prostě si teď musíš disponibilní zůstatek hlídat i s ohledem na tuto platbu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: tak ja sem ani nepocital s tim, ze bych ti penize ukradl, proste me to prekvapilo a nemam moznost to v praze resit, protoze ziju mimo republiku, tak sem chtel vedet, zda to nebude nejaky problem, pokud si to strhnou pozdeji, tak ok
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: ano vyprsela blokace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: ještě doplním, že při strhávání nezáleží na tom, zda tam budeš mít dostatek financí, klidně se dostaneš do debetu. Takže s tím počítej.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: prodejce si může částku kdykoliv strhnout. Aktuálně ti jen vypršela blokace ne?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hele mam takovy zajimavy problem.
    mezi svatky (konkretne 27.12) jsem kupoval neco na kartu (mam visu od mbank, asi dva mesice, normalne funguje), ale transakce se neodecetla a neni ani v blokacich a mam proste o to vic disponibilni zustatek.
    jak v takovem pripade postupovat ? hrozi me nejaky postih, kdyz sem vlastne nabyl neco bez zaplaceni ? (castka je to asi 1600 kc), prodejce ma moje udaje, protoze jsem platil takto na prodejne vyzvednutou objednavku z eshopu.
    bohuzel do toho obchodu se jen tak nedostanu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: jj, čsob mi volali asi po čtyrech hodinách od první platby v USA shopu, jestli je to ok :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    nemáte někdo tip na spořící účet pro právnickou osobu? 

zatímco u občanů se lze dostat na těch 2.5%, tak právnické osoby mají zlomek (nebo si nemůžou účet založit vůbec)
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: jsem stavajici klient nekolik let. Stacilo mesic predem poslat minimalne 50 tisic a potom od dalsiho mesice az do konce brezna je 2,5%.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: to je pro nové, nikoli stávající klienty (ti mají 1,7 %).
    ADAM
    ADAM --- ---
    jeda zajimava věc: 2x, když jsem zaplatil v zahraničí - mi osobně volali (v druhém případě napsali emial), jestli to je v pořádku a nejedná se o zneužití. docela příjemné, zvlášť v tom, že to byl osobní přístup, žádný automat.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: ze je IB peklo je vec jedna, na druhou stranu do konce brezna na beznym sporaku 2,5%, tak proc to nevyuzit, ze?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    No... tak myslím, že tam mám taky ten účet zablokovaný. Asi nejvyšší čas ho zrušit (stejně jsem tam neměl žádné peníze a jejich karta v polovině případů nefungovala):

» AXA bank – finanční ústav, který nechápu a nechci chápat Kombajnova strojovna
    http://www.kombajn.info/axa-bank-financni-ustav-ktery-nechapu-a-nechci-chapat/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NUFINKA: ja sem si jejich cisla dal do blokovanejch cisel a uz me neotravuji :)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    S474N: casova nedostatecnost a lenost ale kdyz e tak pekne snazej, neodolam a pujdu
    S474N
    S474N --- ---
    NUFINKA: a co ti brani si zalozit treba 10 uctu zadarmo jinde, ty prubezne vyzkouset a potom nenasilne prejit?
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    RFB se zurive snazi abych uz nechtel byt jejim klientem...

ze se ztraci jejich posta, ze sloveka neustale soupou po pobockach coz vesele ignoruju a resim kde a kdy zrovna potrebuju to uz sem nejak kousla ale budit mne druheho ledna v 8:01 s nabidkou informaci duchodovky a kdyz se premohu a slusne rikam nemam zajem tak meldovat callscript za hranu logiky pricemz mi opakuje cim se zivim a ze prave ja potrebuju jejich produkt....

mno nic....je vazne cas rozhlednout se a donutit se vse presoupnout jinam...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    btw dneska se mi prvne stalo, ze zuno nejspis zpracovalo odchozi trvaly prikaz mimo banku drive nez vnitrni rucni prikaz ze sporeni na ucet..

rano jsem se musel prihlasit a zopakovat ten trvalak, penize tam cekaly, ale zrejme prisly pozdejc, nez zkusili ten odchozi..

doufam, ze to bylo neco mimoradneho..
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nejen trochu. A nejen image. Je jedno, že to není jejich vina. A nic jim nebránilo se od té kauzy distancovat. Stačí trochu PR, což je věc, kterou by banka měla umět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam