• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD
    FLAD --- ---
    BEBERA: Equa - výběr z bankáče za 9 Kč a karta v EUR. Podmínka je 100k na depozitech nebo 10k kreditní obrat měsíčně.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BEBERA: fio ma eurovy ucet, ale nevime jestli ti k nemu primo daji kartu, pokud ne tak by si si nepomohla.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADAM: diky, taky se podivam...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANDY_WARHOL: NELDE: diky. Ta Mbank nevypada moc dobre, vzhledem k jejich horsimu kurzu. Pri vetsich castkach to uz je znatelne :( Zkusim se mrknout na Fio...
    ADAM
    ADAM --- ---
    BEBERA: moneybookers, axa - ta sice nema eura, ale zato velmi vyhodne kurzy
    NELDE
    NELDE --- ---
    BEBERA: V Rusku asi můžeš použít standardní karty. Poplatky budou trojí - za výběr, konverzi na ruble a správu účtu doma. Asi bych šel cestou banky, která ti dá k Euro účtu platební kartu, což nevím jestli nějaká česká dělá. Ale možná ti to udělá Fio.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BEBERA: mbank ma zadarmo vybery v zahranici nad sto euro, aspon v nemecku mi to funguje.
    eura si k nim posilat muzes, ale vzdy ti je zkonvertuji na koruny, nemaji dosud euro ucet.
    to uz musis zvazit zda se ti to vyplati.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mohl byste mi nekdo poradit osobni/sporici bankovni ucet s co nejnizsimi naklady, kam by bylo mozno posilat eura a platit kartou/vybirat penize z bankomatu v Rusku? Pricemz to nemuze byt primo rusky ucet...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    chcete nekdo 150kc za doporuceni equabank?
    diky
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: 1 a) je správně. 2 závisí na tom, nakolik chceš nést kurzové riziko (a jaké výhodné produkty existují, což netuším), ale Fio třeba teď úročí eura ještě níž než koruny (čili zjevě očekává jejich zhodnocení).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    prosim o radu:
    1/ pokud jsem OSVC, tak u FIA muzu zalozit osobni ucet, nebo musim podnikatelsky (ucet nebude pouzivan pro podnikani, zalozim ho dik prevodu z SK)
    2/ prijde mi vetsi castka v EUR, kterou nebudu utracet. je vhodne ji prevest na kc a vrazit na sporak/terminak, nebo nechat v EUR - rsp. existuji srovnatelne produkty pro eur a zaroven vynos nepozerou poplatky pri prvnim presunu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jo stesti, nejlepsi je kdyz si pak musim preposilat zase penize zpatky do nemecka (bohuzel pracuju naoko z cr ale ziju tady), to me stoji sice 2 eura
    ale je to rychlovka, z fio to poslu a kdyz to stihnu tak do 12 cti, tak kolem 4te uz mam penize u vr bank :)
    paradoxne kdyz sem zkousel expres platbu tak to prislo pozdeji...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Vysvětlení, potažmo tip je v části III ceníku, závěrečná hvězdička ad "a) platba přijatá na základě příkazu s dispozicí OUR nebude tímto poplatkem vůbec zatížena". Úplně mi není jasné, jak to ladí s "Platí pro převody v měnách zemí EHP a mezi účty vedenými v zemích EHP, u nichž je přípustná dispozice s poplatky pouze SHA (každá strana transakce hradí poplatky své bance)", ale taky nejsem na mezinárodní styk expert; holt má Andy štěstí na banku a štědrého plátce.
    ADAM
    ADAM --- ---
    S474N: je to tak.
    a ke slovenskému je automaticky i účet český.
    pointa je v tom, že když si to založíš na slovensku, tak máš eur platby zdarma.
    a když si to založíš v čr, tak za eur platby platíš 1, resp. 2 eura.

(vyjma andyho, kterej má asi protekci :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Ne, to si pleteš hodinky s holínkama; ale je to subtilnější otázka bankovního styku pro pokročilejší uživatele, takže není divu.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: pokud je mi znamo, tak SK ucet je automaticky k tomu ceskemu!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ADAM: žádnou výjimku nemam a uprime řečeno po důkladném prostudování ceniku to nechápu. ale za dva a pul roku mi tento poplatek nestrhli. stourat se v tom samozřejmě nebudu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Hele ja jsem za prichozi platby zaplatil 79 eur v roce 2012. jestli máš ty konkrétně nějakou výjimku, to není předmětem debaty. Tvá rada a informace je prostě chybná.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste jednou, chodi mi penize z nemecka, nestoji me prichozi platba nic. mam cesky ucet v eurech na fio
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam