• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Odhadem korunu na euro (když jsem loni porovnával kurzy Axy a mBank), tedy asi 4%, zatímco axa má poplatek 1% (min 59,-). Od 35 Euro výše je tak lépe platit poplatek Axa za výběr, než přirážku ke kurzu. O placení kartou ani nemluvě.
    SMRT
    SMRT --- ---
    PATRIKCHRZ: ona tam ta podminka sice je, ale v praxi i po tech 3 mesich poplatek banka nevybira, mam klienty kteri maji ucet u nas rok a nikdy tam nic nemeli, banka jim nic nestrhava.... samozrejme je to bez zaruky....
    Zkusim to nejak probrat s sefovou :)

vsimli ste si tohodle: ?
    Jeden provedený vklad hotovosti měsíčně banka klientovi dotuje částkou 33 Kč, která mu bude připsána na účet zpětně. Podmínkou je, že na poštovní poukázce uvede variabilní symbol 111.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Kolik dela rozdil ten spatny kurz?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Souhlas, tahle podmínka štve. Nicméně třeba, kdyby se nás tady pár domluvilo, tak se dala domluvit exkluzivní nabídka pro uživatele nyxu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: mBank má jen výběr nad 2500,- a díky špatným kurzům se to nevyplatí. Zuno má zdarma tuším jen výběry v sítí RB.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    nejsem si jisty ale mbank nebo zuno maji vybery v zahranici nad 1000 zdarma... nebo se pletu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SMRT: Kdybys uměl zařídit účet zdarma (tak, jak to mají odboráři, nebo klienti Aquel), tedy bez nutnosti splnění podmínky obratu nebo zůstatku, měl bych zájem. Kvůli této podmínce jsem účet u Equa zrušil.
    Teď, když to vypadá, že skončí Axa http://www.mesec.cz/aktuality/axa-bank-se-chysta-odejit-z-cr-20052/, by se karta s levnými výběry v zahraničí hodila.
    SMRT
    SMRT --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    takze v EQUA bance je smrt ? no nevim jestli je to dobra reklama
    SMRT
    SMRT --- ---
    Kdyby nekdo cokoliv potreboval, sem zamestnanec EQUA banky, takze klidne posta nebo 602691993...
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    PATRIKCHRZ: jj, souhlasím.. nějak jsem to neštudoval.. jak jsem psal, jdu od nich ;).. jen jsem zkoušel, zda by někdo neměl zájem ;)...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SMRGL: Pokud je mi známo, lze tuto slevu dát pouze na paušál (tedy ty pravidelné poplatky, netýká se poplatků účtovaných za jednotlivé úkony).
    Nicméně šlo by takhle postavit nějaký rozumný účet - potřebuješ k tomu:
    3 služby Standard (debetní kartu, výběry z bankomatů ČS a internetové bankovnictví) za 69 Kč a
    1 službu Plus (platby v rámci ČR zdarma) za 159 Kč (cena je za 2 služby Plus (jednu koupit nejde), takže si můžeš přidat ještě např. zlatou kartu nebo spořicí plán (na nic) ).

Celkem jsi na 228 Kč, což se do těch 289 Kč vejde, ale za to máš účet, který ničím nevyčuhuje nad Air Bank, FIO, mBank, Equa, Poštovní spořitelnu, GE, řekl bych spíše, že je horší. Snad jen když bys bydlel někde, kde je jen bankomat ČS ale i zde si lze poradit s Equa a při normálním užívání účtu (tedy placení kartou) s mBank nebo FIO.

Navíc je to jen na 5 let (co potom?). Co mě také u ČS dost vadí, je krátká historie internetového bankovnictví. Promlčecí lhůta u většiny závazků jsou 3 roky a když na tebe někdo už po pár měsících "vybafne", že mu něco dlužíš, v IB to nedohledáš. Naproti tomu ve FIO vidím své platby od založení účtu v roce 2006 (to byla FIO ještě záložnou). Neomezenou historii má i mBank, ostatní nemám tak dlouho abych to posoudil. Poštovka snad jen 2 roky (pořád lepší, než ČS, ta má snad jen 3 měsíce, aspoň to tak měli před upgrade).

Zkrátna mě nenapadá model klienta, který se racionálně rozhodně jako nový klient přejít k ČS. Snad jen opravdu když se rozhodne, že hypotéku chce mít zrovna u ČS.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    PATRIKCHRZ: v tomhle případě by mělo odpadnout i to placení za transakce, je to vlastně sleva 289kč na pravidelné poplatky ;)....

čs jsem do teď využíval, protože jsem tam měl zatím vše zadáčo.. už nebudu, takže si jen přehážu na účet u zuna trvalé příkazy a bude hotovo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Dej si 1000,- denně (-; Ať se ty bankovní systémy točej. Ač nikde neuděláš ani korunu zisku (naopak budou platit za clearinng), tak všichni budou šťastní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: vedení účtu při obratu 10k. jinak za 99 Kč. imho fér, vzhledem k celkové podobě ceníku :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: ? neco zdarma pri obratu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: s Equa jsem tuhle pomohl: VLASTIS: :)
    což mi připomíná, že jsem tento měsíc ještě neudělal nutné kolečko mBank-Equa-mBank, musím si to zadat jako trvalák :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Kód na vedeni zdarma sice nepotřebuješ, ale když ho budeš mít, dostaneš ještě bonus :)
    U mBank 500 Kč, u Zuno 300 Kč, u Equa 150 Kč, u ING vyšší úrok na 3 měsíce. Podobný bonus dostane i ten, kdo tě doporučil.
    Ale myslím, že kolega to myslel jinak - kdo uvažuje o hypo u ČS (vedení úctu je podmínkou).
    Jinak ale i tak není účet zcela zdarma, např. Se platí za transakce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    a kdyby nekdo chtel na zalozeni uctu dokonce vydelat tak u mbank a ZUNO to je mozne... :D staci najit nekoho pres koho se regne a pak se sabnou o zisk...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SMRGL: Kdyby chtěl někdo kód na vedení účtu u mBank (FIO, Zuno, ...) zdarma, tak žádný nepotřebuje. Platí to nejen pro nové zákazníky (-; Hodí se pro nejen pro ty co uvažují o hypotéce (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam