• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Jinak překvapivě, nevolám po omezení na některé "lacinější" benzínky, protože to de facto moc nepomůže - ty ceny jsou velmi různé i u jedné sítě. Lepší je omezit to na jednu rozšířenou a vyjednat u ní korporátní slevu. Velké firmy mají o hodně jiný přístup, než si představuješ.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Stejný problém jsem slyšel několikrát o jedné Ono pumpě. Opakované opravy rázem zmizely, když dotyční začali tankovat jinde. Zejména se to týká nových aut.

S474N: Porovnávám naftu. Ten výčet je podle aplikace, která mi vypočítává blízké pumpy s jejich cenami (do 5km). Nevím proč 34,90, když jsem psal, že to je nafta, kde ta tvoje pumpa má 34,50. Ta pumpa mnou uvedená se vešla do limitu 5% rozdílu o který se jednalo.

Ne nutně ojebávám (taky to nedělám, jen jsem to zjistil, jako důvod). Pokud není nastavená politika, tak tankuji, kde je to vhodné a přiměřené. Ono jet za služební peníze 20 km k lacinější pumpě se nevyplatí, protože tratíš více za čas než kolik získáš. Pokud 1 km navíc k pumpě stojí 20,- i více (2 minuty času), tak ta úspora jde rychle do minusu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: tak není nad osobní zkušenost. Mám za sebou opravu motoru po natankování nekvalitního benzínu u jedné malé fy (několik let předtím jsem tam tankoval a spousta mých kolegů bez problémů). Zaplatil jsem si to a také proto se vyhýbám některým pumpám. btw i oni měli doklad od inspekce o kvalitě (několik týdnů starý).

Na druhou stranu Tank Ono občas navštívím (dle množství aut je to relativně bezpečné) a často je kontrolují.
    S474N
    S474N --- ---
    KOC256: s tim TankOnem si opravdu pobavil. Muzu vedet, kolik jednotek km mas najezdeno?

NELDE: pis si co chces, ale vedome ojebavas majitele firmy (bez ohledu na to, jak je velka). Verim, ze kdybys byl v opacne kuzi (coz zjevne s timto pristupem nebudes), tak bys byl prvni, co by volal po zakazu.

Ano, cenu logicky beru lokalne a castku 34,90 nikde ve tvem vyctu nevidim (ani +1 Kc) - BTW porovnavam N95, nikoliv naftu, ale tam je to v bledemodrem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Ach jo.
    (1) Jasně, že můžeš to nařídit. Ale jen interně, jakmile natankují, tak tu cenu musíš proplatit. Hodně firem na to kašle (zejména u osobních aut).
    (2) Tank Ono prodává nekvalitní benzín ze státních ropných rezerv. Znám dost lidí, kteří tam přestali jezdit, protože museli platit opravy auta. Takže s nimi bych to neporovnával. Rovněž nemůžeš porovnávat s "nejlacinějším" palivem, ale s cenou, která je okolo.
    (3) Ten rozdíl musíš brát lokálně. Ona i cena pump od jedné firmy se hodně liší. Jako příklad ti dám, co vidím v aplikaci teď na Chodově jako ceny nafty:
    - Agip 36,20 0,9 km
    - Shell 36,90 0,1 km
    - Agip 36,90 2,7 km
    - Benzina 36,90 3,1 km
    - OMV 37,40 1,8 km
    - Silmet 37,50 2,5 km
    - Agip 37,70 1,1 km
    - OMV 37,70 3,3 km
    - Agip 38,60 1,3 km
    - OMV 38,60 2,5 km

(4) Těch 34,50 je téměř nejlacinější cena v Praze (je i 34,20 u Papoilu na Hornoměcholupské), ale musíš to srovnávat lokálně. Například Shell v Liberci má také naftu za 34,50! Jinak celkem blízko k Dolním Měcholupům je Shell ve Strašnicích - 35,90. To je rozdíl 1,40, to je asi 4%
    Jinak opravdu lokální srovnání vidím tady - Bohdalecká ulice - Shell 36,50, Papoil 35,20 - opět kolem 4%.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    S474N:
    tak tu zase zbytecne to zenes do extremu...

- jasne ze firmy prikazuji protoze treba LUKOIL ma body na firmu a ne na zamestnance a mas tam treba 0,5kc slevu
    - ONO bych vynechal... pokud uz tak cepuji u zvucnejsich benzinek... a ne u sudu s rucni pumpou...

BUNDA:
    jo taky ted drtim kombinaci TESCO - sleva 1Kc na litr + 25l sleva 70Kc na nakup nad 700 + od cervence i za cepovani mas body na Clubcard...
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: vzhledem k tomu, ze palivo vsech pochazi zejmena z Ceske Rafinerske, tak si bud jist, ze je to +- to same. K nejakym excesum dochazi zejmena pri preprave samotne.

NELDE: znam dost majitelu firem, kteri svym zamestnancum prikazuji konkretni stanice a konkretni jim vyslovne zakazuji.

Mimochodem, najdi mi treba v Praze Shell, kde bude benzin o tu korunu levnejsi, nez treba tady:
    Tank ONO
    http://www.tank-ono.cz/cz/index.php?page=pumpcard&pump=16
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Pokud ti platí palivo firma, tak budeš, protože body jsou tvoje.
    Jinak těch 10% dražší přeháníš - je to tak o 1,- až -2,- což dělá max 5%.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: CitiLife umí 100% inkaso jestli ta Shell si raději ověř. Jinak přesně jak uvádí S474N je to jen o pocitu. Nafta vycházela slušně v testech nejen u Shell.
    Aktuálně tankuju převážně u Benziny a tam zas přes léto vycházela sleva za nákup v Tescu (1kč na litr) + 2% CitiLife + jsem dostal kupón na slevu v Tescu takže z nákupu cca 10% další sleva. PumpDroid je mým přítelem :-)
    S474N
    S474N --- ---
    KOC256: a pocit ceho jako? Bejt za hejla?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    S474N:
    pro ten pocit :D
    S474N
    S474N --- ---
    No vono tankovat u Shell, tak i kdyby clovek 5% dostal, tak o dalsich 10% zaplati vic, nez jinde. A kvalita paliva je naprosto srovnatelna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A je vubec nejaka vyhodnejsi kreditka na obecne nakupy? Umi se ta kreditka sama splacet? Jakoze abych to nemusel hlidat a posilat rucne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    tak ja uvazoval o obou :)

pokud mesicne provalim 2000 penez za naftu tak 5% je lepsi nez 2%. a i to zaplati naklady ;-)

no ja se pozastavoval nad temi 5% protoze mi trochu z toho znelo ze musim minimalne nabrat za 4000 abych si sahl na tech 5% ale ono to je osekane z druhe strany... maximalni uspora mesicne je na tu kartu 500Kc... asi aby to nezdimali kamionaci :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: když nenatankuješ tak dostaneš 5% z nuly (tudíž zisk nula) a z ostatních nákupů dostaneš těch 0,5%.

Tahle karta se vyplatí jen někomu kdo často taknukje a výhradně u Shellky.

Jinak bych volil spíše CitiLife kde dostaneš 2% vždy u všech nákupů a ještě z toho můžeš platit SIPO + případné Inkaso O2 (což samo o sobě uhradí náklady karty a přinese zisk) i bez nákupů.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    KOC256: pořád 5%, tohle je jen příklad výpočtu.

Za každý nákup pohonných hmot Shell v ČR získáte bonus 5 % z ceny a bonus 0,5 % z ceny všech ostatních nákupů.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: rozumím tomu tak, že pokud nenatankuješ za 4k tak žádnej bonus nebude ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Uvažuji o Shell MasterCard od Citibank, ale mají tam takovou matoucí formulaci % bonusu...

Výpočet slevy
    Výši svého bonusu se dozvíte v měsíčním výpisu. Použijete-li kreditní kartu v průběhu měsíce na nákupy paliva u Shell v celkové výši 4 000 Kč a na ostatní nákupy u obchodníků označených logem MasterCard v celkové hodnotě 10 000 Kč, obdržíte podrobný měsíční výpis, kde bude uvedeno:

+ 5 % bonus z nákupů paliva ve výši 200 Kč
    + 0,5 % bonus z ostatních nákupů ve výši 50 Kč
    = bonus celkem 250 Kč

Ale co když nenakoupím za 4000 PHM? Bude bonus 5% nebo se nějak snižuje?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Je to snadnější než implementovat OCR. Navíc to brzo přijde zeshora (-; Stát bude vyžadovat, aby všechny faktury posílané jemu byly elektronické (přijde to z EU), takže bude muset odstranit i dosavadní bariéry a výrobci SW to rádi dodají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam