• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: to je právě to, ale když on to prostě "chce takhle", a já bych rád vymyslel, kde by trratil nejméně
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Investovat pravidelně malé dolary v ČR? To na konverzi bude děsně tratit.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    PATRIKCHRZ: UCB

FLAD: bohužel ne, pán má nějaké dolary a mermomocí je chce opět v dolarech investovat... že za to zaplatí stejné prachy na poplatcích mu začalo vadit až teď
    FLAD
    FLAD --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Nestacilo by mu to v EUR misto dolarech?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Do jaké banky ty peníze posílá? Hodně bank si při převodu v rámci banky účtuje nižší poplatky, třeba jako za korunové platby.

Jak už bylo uvedeno, u takhle malé částky může vyjít výhodněji poslat částku v korunách, ale zase nebude předem vědět kolik má poslat.

Nemůže více plateb spojit do jedné? Co vklad hotovosti (USD) na přepážce cílové banky?
    Šlo by využít devizovky, některé mají účty u více českých bank (a tím pádem i převody mezi nimy zdarma), teoreticky by to šlo nastavit i "na automatiku" - devizovka by si v pravidelných intervalech strhávala platby inkasem z korunového účtu a posílala je v dolarech na cílový
    G3X
    G3X --- ---
    Jakakoli vnitrostatni platba musi byt vzdy provedena v CZK, jinak ji CNB neprijme. Pro platby v USD se pak vyplati tedy prevest na CZK, poslat a pak prevest zpet (vetsina bank tohle resi automaticky a ve vysledku klient zaplati pouze poplatek za konverzi, kterej je ale mnohem nizsi). Primou platbu v USD pak lze realizovat pouze jako zahranicni, jelikoz to musi jit v 90% pripadu jako SWIFTova platba (o jine forme ani nevim, ale mozna nejaka existuje) a tam sou holt velke poplatky, ktere musi kreditni i debetni banka platit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NINE_OF_NINE: většinou jim schází v cenících informace, jestli je vnitrostátní devizová platba braná jako zahraniční, no a u zahraniční už mají pálku - ale afaik prakticky všechny banky si rády namastí kapsu
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NINE_OF_NINE: ale thle njsou eura, ale dolary. fio je fajn vůči eurům, protože je z části slovenská (teda aspon podle mě proto), USD ale je věc jiná
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Ja teda z ceniku nejsem moudry, protoze kontretne tenhle typ platby jsem tam nenasel.Ale vsadil bych se ze za prijem eur z eur uctu na eur uctu v CR jsem nic neplatil.Zkus zavolat na podporu.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    ADAMM: no tam, jestli koukám dobře, je to 250/500 za jednu platbu, takže ještě horší jak ta čsob
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    TOOMIX: pán chce mít nastavený trvalák, to asi paypal neumí? navíc je to lehce starší, konzervativní člověk a tyhle "moderní" věci mu nesedí, potřebuju vymyslet co nejméně drahý účet
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    prosím - potřebuju poradit, klien má USD účet u ČSOB a potřebuje každý měsíc posílat na účet "jiné strany" (taky v čechách, dolarový) posílat cca 6x50 USD měsíčně. říká, že ho to stojí skoro pětikilo měsíčně. Existuje na tohle něco rozumějšího než ta čsob?
    FLAD
    FLAD --- ---
    DYNK: Prodejci u stanku vetsinou zjistuji, jestli jsi ve zkusebce a zamestnany dele nez pul roku, takze bych rekl, ze ve zkusebce neprojdes a ty tri mesice mezi bude ''seda zona' kde bude zalezet na vice faktorech.

Sami se ti asi neozvou, budes to muset zopakovat.

DYNK
    DYNK --- ---
    Po zmene zamestnani jsem ve zkusebni dobe zadal o kreditku citylife. Zadost byla zamitnuta bez udani duvodu. Nevite jestli je sance, ze tim duvodem byla zkusebka a ma smysl tedy po jejim skonceni pozadat znovu? Ze by se mi po zkusebce ozvali sami je asi nesmysl, co?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KRUPAN: jestli ti na účet nebyla (nebude) aktuálně uvalena exekuce tak normálně reklamovat ne?
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    NELDE: no tak teď se mi to stalo taky a nevim co s tim...to jsou k*rvy, že to neni možný....
    FLAD
    FLAD --- ---
    STOURAL: Spis s Baselem III.
    Na poli Eurobankovni Eurounie ted nic noveho snad neni a nebude, dokud v Nemecku nebude koalice.

BTW, nebyl jste nekdo na Fraitovi v Institutu ekonomickych studii ? Docela by mne zajimalo, jak se tam vyvyjela diskuse.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Toto souvisí s bankovní unií?
    ČNB určila čtyři banky, jejichž pád by ohrozil celou ekonomiku v Česku - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam