• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    díky, to dává smysl, ono je to vlastně 12x + nějaké drobné z úročení úroků (asi black-out mozku :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    IRAVEN: Asi dvanáctinásobný.. máš-li na mysli rozdíl mezi 2% měsíční a 2% roční úrokovou sazbou.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Dík za rady, za chvíli tam vyrážím... pokud bych řekl něco ve smyslu "ještě se zamyslím", asi by mě potom pořád kontroloval, lepší bude asi odmítnout hned. A jak velký je rozdíl, když máte úročení X% měsíčně a stejné množství ročně?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STOURAL: not my business, já to radil jako výmluvu pro finančního poradce, ne jako vlastní investiční strategii. i když jsem si samozřejmě vyčítal, že jsem si udělal účet na mt.gox když byl bitcoin za 10 USD a jen lenost byla za tím, že jsem si tam neposlal pár tisíc korun. ten výnos mohl být fakt moc pěkný a zrovna by se mi to dost hodilo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Skuteční kámoši neplýtvají časem kámošů.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    ADAMM: shodnocení, to jako že to o ta procenta spadne dolů:-) Kolísání je opravdu veliké. Obávám se, že budeš potom muset kámošovi vysvětlovat, co to ty bitcoiny jsou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Hezké. Já to řeším tak, že řeknu, že 1) potřebuji okamžitou likviditu 2) mám hypotéku a tedy to musí být bez rizika 3) Bilanční účet mi dává přes 3% a není to daněno. Ať se porovná.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: A co mu říct, že si k tomu zjistíš bližší informace? Hoď to potom někam do diskuse (sem nebo na Finexpert) a pošli mu odkaz na vlákno, kde budou reakce (hádám, že asi negativní) a že na základě toho ses rozhodl, že to nechceš :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    IRAVEN: taktika je říct, že bys sice docela rád - ale že jsi (pst, je to tajné) investoval nedávno všechny peníze do bitcoinů a očekáváš shodnocení 200%-500% a jestli ti nabídne něco podobného...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    IRAVEN: Zapírat, zapírat, zapírat... No nelíbilo by se ti to? Ne, díky, nepotřebuju. No není to úžasné? Ani ne.
    WERT
    WERT --- ---
    IRAVEN: zeptej se id Kuhl :)
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Zdar, mám takový dotaz...
    Zítra se mám sejít s kámošem, který mi má nabízet nějaké "supervýhodné" spoření (není to OVB, ale možná něco podobného...). Dopředu vím, že nic nechci a protože je to kámoš, nechci ho jen tak poslat někam... Jak byste se v podobné situaci zachovali? Máte nějaké argumenty nebo rady? Už vím, že mají ze školení propracovanou taktiku :).
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    NELDE: PATRIKCHRZ: diky za info, nakonec rozmeneno bez poplatku ve smenarne v pasazi TeTa
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    FLAD: Tohle si nemyslim ze bys nekde nasel. Probiha to i vicekrat denne, kazda banka ma jine technicke moznosti.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: stránka nebyla nalezena
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PISSKOT: Osobní zkušenost nemám, ale nevidím v tom problém - jako jakýkoliv jiný mezinárodní převod. To budeš převádět ty ze svého účtu v Japonsku, nebo očekáváš příchozí platbu? O jakou částku má jít?
    Buď můžeš využít banku, která má příchozí zahraniční transakce zdarma (Zuno a některé tarify Citi), pokud půjde o větší částku, můžeš si jeny (předpokládám, že půjde o platbu v jenech) nechat poslat na účet devizovky, která ti je smění výhodnějším kurzem. Japonské jeny jsou poměrně frekventovaná měna, takže nebude problém najít devizovku, co s nima obchoduje.
    Přísnější podmínky pročistily trh devizových společností, některé nepřežily - Měšec.cz
    http://trhy.mesec.cz/.../prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/
    PISSKOT
    PISSKOT --- ---
    Dobrý den, máte někdo zkušenost a nebo informaci ohledně převodu financí z Japonska do ČR. Například z účtu na účet. Jak tohle řešit???
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SARKALINA: s těma pětistovkama je celkem problém, nikdo je nechce, dokonce i některé obchody a hotely v zemích, kde se platí eurem, je odmítají. Známej s tím měl problém, jako muzikanta ho vypláceli v hotovosti a vždy se mu snažili nacpat pětiseteurovky, tak si to pak nechal dát do smlouvy, že nejvyšší bankovky, které dostane budou 100 eurovky, jinak 10 % navíc. No, najednou drobné byly :).

Vidím dvě možnosti - směnit v dobré směnárně - v Praze doporučím Araby v Politických vězňů, Opletalově a v Jindřišské, případně Alfa Prague v Pánské pasáži a opět nakoupit zpět. Nebo se rovnou domluvit na rozměnění za nějaký bakšiš.

Vairanta 2 - máš-li devizový účet, tak vložit a opět vybrat. Záleží na bance, některé mají do určité hodnoty zdarma, jiné vklad nebo výběr (nebo obojí) za poplatek. Třeba FIO má 0,5 % z částky, minimálně 3, maximálně 10 EUR.
    Pokud na to nespěcháš, tak možná by to šlo řešit přes spořicí účet/krátkodobý termínovaný vklad v Evropsko-ruské bance, ta má vklady a výběry valut bez poplatku.

Varianta 3- směnit při nejblitším výletu do Německa/Rakouska či dalších zemí.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Neni nekde shrnujici tabulka, kdy ktera banka standardne clearuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam