• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKYKACENKA: Air Bank má také účet v Eurech s kartou, provázaný se samostatným účtem v korunách. btw. česká Citi je podle mě jedna z nejhorších bank široko daleko :/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdyz sem si delal kartu k fio kde mam czk i eur ucet tak se me ptali ke kteremu tu kartu chci. tak predpokladam to nejak jde i tam
    SKYKACENKA
    SKYKACENKA --- ---
    BUNDA: děkuji. ještě nějaké banky toto nabízejí? nebo respektive které ještě? díky :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SKYKACENKA: některé banky podporují multiměnové karty. Např. EquaBank zde můžeš mít jednu kartu jak k CZK tak k EUR účtu a podle toho zda budeš platit v CZK či EUR se to bude strhávat z CZK či EUR účtu.
    SKYKACENKA
    SKYKACENKA --- ---
    Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Již 15 let mám pro svou firmu účty vedené u CITIbank. Využíváme ve velké míře eurové účty k placení nákladů v zahraničí. Zaměstnanci mají normální MasterCard, která lze (po telefonu nebo přes internetové bankovnictví) prolinkovat buď k CZK účtu nebo k EUR účtu. Nedávno jsem obdržela dopis od banky s oznámením o změně bankovního systému podporujícího námi používané IB a k vydání nových platebních karet Visa Business Electron. Nový systém již nebude umožňovat linkování karet a ani prý nebude možné vystavit karty k eurovému účtu. Místo toho mi nabídli a) otevření účtů na slovensku nebo "výhodné" směnné kurzy. Ani jedno nepřichází v úvahu. Na nový system prý snad přechází víc bank a tak to prý nebude možné. PORADÍTE MI PROSÍM, KTERÁ DOBRÁ BANKA NABÍZÍ VEDENÍ ÚČTŮ V MĚNĚ EUR VČETNĚ VYDÁNÍ KARET K EUR ÚČTŮM? Že to nový systém, na který banky přechází, neumožňuje je pravda nebo fake? DÍKY za jakékoliv rady a názory.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FLAD: obyčejná placená reklama, stejná kategorie co běžný prací prášek
    FLAD
    FLAD --- ---
    To jsou v podstate klasicky pre-paidovy karty, ne? Nevite nekdo, jak zvladaji omezovat, co si za to koupim?

V Česku se rozmáhá placení e-stravenkami – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/finance/326065-v-cesku-se-rozmaha-placeni-e-stravenkami.html
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky. Hezké je, že dávají paušál, nikoli jednotlivý výběr.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja bych tomu politika ani nerikal. podle vyjadreni co je na konci clanku to nezavadi nijak plosne ale velmi prisne individualne. kdyz clovek nebude vybirat po stovce nekolikrat denne, tak mu to nehrozi
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To, že mají takovou politiku, slyším poprvé. Máš nějaký odkaz?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: to neni pro me, ale pro pritelkyni, myslim, ze deset vyberu postaci
    me vyhovuje fio a menit nehodlam :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: spíše šlo o to, kolik těch výběrů budeš chtít dělat. Jestli do 10 měsíčně, není co řešit, jestli budeš chtít vybírat každý den (a třeba i několikrát), tak máš PS lepší
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: myslim ze ten obrat bude v pohode dodrzeny.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: U Equa je podmínka obratu 10 000 Kč na účtu nebo sumy prostředků na všech účtech (včetně termíňáků) 100 000 Kč. Mají ale "FUP", kdy v případě více než 10 výběrů měsíčně mohou začít účtovat poplatky. Ale zase je to ze všech bankomatů.

Pokud by ses spokojil s jednou sítí bankomatů, tak bych to viděl na Poštovní spořitelnu. Při průměrném zůstatku 15 000 Kč je účet zdarma a neomezené výběry ze všech bankomatů ČSOB.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    sem uz koukal, ale to je v pohode, to tam bude...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    jo mas pravdu, jen mi to jako zamestnanci ani neprislo na mysl
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VLASTIS: no ta, ale má účet bez poplatků jen při určitých podmínkách. Tuším obrat 10k měsíčně nebo 100k na účtech ne?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: diky moc
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ANDY_WARHOL: v cechach equa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam