• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj, chci se zeptat na bezny ucet. Chci odejit z KB k Equa bance. je to vseobecne dobry krok? Nepotrebuji vubec zadne uroceni, europlatby atd. Dekuji za nazor ci radu - nezavislou:)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: tak ono už je jasné, že postupně sejmou všechny záložny :-(
    FLAD
    FLAD --- ---
    BUNDA: Jo, stejne uz meli omezeni pro prijimani vkladu a poskytovani uveru.
    Ale taky mi neni uplne jasny, proc to CNB trvalo tak dlouho nez jim tu licenci odejmuli.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Vzhledem k tomu, že mBank neumí právnické osoby, ti moc jiného ani nezbude :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: to ja sem za tyhle informace rad, budeme zakladat nejaky sro a tohle se urcite bude hodit, fio mam soukrome a nemuzu si stezovat, takze tohle jsou jen dalsi dobre argumenty pro to abych tam pak otevrel ucet i pro firmu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Aha... nic z toho jako samozivnostnik nevyuziju :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: už konstrukce celého IB. FIO umí export a import různých formátů dat kompatibilních s většinou účetních programů, hromadné příkazy, má geniální správu práv (může mít jiné oprávnění majitel, jednatel, účetní a ostatní zaměstnanci - každý vlastní uživatelské jméno + heslo). Někteří podnikatelé ocení podepisování pomocí java aplikace, kdy není nutné zadávat SMSky z mobilu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: taky mě to štve, je to záležitost cca posledního půlroku, asi nestíhá HW. Zpoždění je cca 3 až 10 minut, dle denní doby.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BOBULIX: Valná většina (krom mBank), ale prý s tím je tolik komplikací, že vyjde snáz zařídit si to sám.
    Kodex mobility klientů | Czech-ba
    https://www.czech-ba.cz/cs/aktivity/kodex-mobility-klientu
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Která banka vám zajistí převod všech trvalých příkazů, inkasa, apd.? Vím že GE money, ještě někdo? Díky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZBYNEK: to nevim, ale opacne z eurovyho uctu u fio to trvalo par hodin, kdyz sem to odeslal do desiti tak to bylo cca ve dvanact, kdyz do dvanacti, tak cca ve ctyri v nemecku, opacne to bude tak max den, zalezi na zdrojove bance
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tušíte někdo jak dlouho trvá převod EUR z Německa do FIO?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Čekat, až posílí HW nebo optimalizují SW.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    WERT: Mně to ale dřív fungovalo, zažívám to až poslední dobou a to čím dál silněji. Dřív když se platba neodepsala, stačilo odhlásit/přihlásit nebo refresh, ale dneska jsem deset minut maturoval a nic. Jediné, jak jsem si ověřil, že platba skutečně odešla, byl mobil, kde mám bankovního klienta a ten mi ukazoval, že už daná transakce proběhla.
    WERT
    WERT --- ---
    MICKEY_MOUSE: to je bankou ne prohlizecem… taky me to ponekud irituje...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám účet u Fio banky a řeším v internetovém bankovnictví, že odešlu platbu, ona proběhne, ale v prohlížeči se neodepíše. Ukazuje mi pořád původní stavy na účtu, jako by platba neproběhla. Je to pak děsně matoucí, protože platbu nenajdu ani po přepnutí do seznamu uskutečněných plateb ani třeba po deseti minutách. Netuším, co s tím. Používám Chrome a Win7 64bit.
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Ano, na podnikatelských účtech se daň nesráží a je proto třeba úroky dodanit. Srážková daň také nebývá na finančních účtech u brokerů (např. Patria, Brokerjet apod.). Ty je také třeba dodanit podobně jako kupóny z dluhopisů (pokud nebyla sražena daň).

Musejí se úroky z běžného účtu danit? Vysvětlujeme na příkladech - Podnikatel.cz
    http://www.podnikatel.cz/clanky/jak-na-uroky-z-bezneho-uctu-v-danovem-priznani/
    DYNK
    DYNK --- ---
    MRTVY_KENNY: ja mel za to, ze hlavni rozdil mezi osobnim a podnikatelskym je ten, ze na podnikatelskym banka uroky nedani. Ale podnikatelsky nemam, jen teoretizuju.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    taky mi prijde divne, ze kdyz to zdanila banka, ze bych to mel danit znovu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam