• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MICKEY_MOUSE: ANDY_WARHOL: Díky za tip, jak je to u Fio. Dříve jsem tam měl přístup k firemnímu účtu. Mám tedy přístup do IB, mohu si zřídit účet zcela online?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ADAMM: U toho spolumajitelského účtu není požadován nějaký vztah mezi majiteli? např. manželství?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Kartu uz umi i pres ibankovnictvi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROTTWEILER: mBank má tohle bez problému, jen karta pro disponenta je za 100 Kč. ale je tam i varianta společného účtu (nejsi disponent, ale spolumajitel), tam mají oba karty zdarma.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Hotlajna byla zavedena, ale moc nefunguje.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ROTTWEILER: Ano, mám Fio a ta to umí. Jsem s ní moc spokojený. Jediné, co je potřeba přijmout, že nemá telefonní hotlajnu, takže pokud potřebuješ něco vyřídit, musíš zajít na pobočku. Ale to jsou vesměs pouze situace typu "žádost o novou platební kartu, založení nového účtu apod". Fio má i hodně dobře zpracovanou mobilní aplikaci pro elektronické bankovnictví. A samozřejmě i klasické browserové bakovnictví, to je taky fajn.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROTTWEILER: tusim ze fio by to vsechno mela umet, ale ostatni napisi vic
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Doporučte mi banku, která má vedení účtu zdarma, posílá platebních příkazů zdarma a má možné disponenty (aby každý měl k účtu přístup a měl kartu). Chceme s přítelkyní společný účet. Nemůže to být u Air Bank, Equa Bank, Komerční Banky a ČSOB. Tam máme svoje soukromé účty.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARZA: jestli ti nevadi, ze te to pak bude stat ranec penez, tak tvoje pozadavky asi splnuje. ja utekl jen pro to, ze je to silene drahy, plus zrusili plosne kontokorenty vsem, a ja se ocitl v nepovolenem debetu, pak mi napocitali poplatky za to, coz bylo imho hnusarna. takze takovy prekvapka jako ze ti zmeni sluzbu pod rukou....
    WERT
    WERT --- ---
    ATAN: tak proto se ptam…

(nicmene pokud neprodavas veci za cash, tak to potreba neni… ja byl na pobocce za poslednich 5 let asi 2x)
    ATAN
    ATAN --- ---
    u firemniho uctu klidne i kazdy den.
    WERT
    WERT --- ---
    ARZA: na co pobocku v roce 2014?
    snad jen na ukladani cash penez… a kolikrat rocne to delas? :)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Aha, dobře, takže Raiff ne.
    Důvod proč jsem jí zvažovala byl, že to bude firemní účet a chtěli jsme mít v dosahu pobočku. (Tzn ideálně Holešovice)
    U KB mám soukromý účet a když něco platim, nebo platí někdo něco mně, je to fakt šnečí rychlost. Vidim to třeba na výplatě, ostatní jí mívají minimálně den předemnou. To samý, když něco já posílám. Jakmile je to mimo KB, trvá to neskutečně dlouho. Což je mi u soukromýho účtu celkem jedno, ale u firemního bych byla asi zděšená.
    Ale zrovna Fio ani Air bank nemá pobočku pro nás nikde v dosahu:/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARZA: od reifky sem utekl. pokud chces ultrarychle transakce di do fio. budes to mit navic mnohem levnejsi.
    krasny priklad standardni platba z cr eur uctu do nemeckeho uctu pokud byla odeslana do desiti dopoledne byla v nemecku pripsana cca po 12. kdyz sem ji odeslal do 12, pripsala se mi okolo ctvrte...
    d+1 je sice dle zakona, ale nektery banky to obchazeji tim, ze platby musis poslat do urcite hodiny. fio tohle nema... tam to muzes poslat i vecer.
    WERT
    WERT --- ---
    Reklamy na reiffku co bezi v televizi me prijdou usmevny. Stavajici klienty si nedokazi udrzet. A v podstate o ne zrejme ani nestoji. A lakaji nove, ale vlastne ani oni nevedi na co:)))

Ja sem jim avizoval x mesicu ze od nich odejdu, a nikdo me nekontaktoval s nabidkou toho at u nich zustanu. Je to tragicka banka :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ARZA: KB treba prvni den lze v netbankingu. kdyz se na konto podivas pres mobilni appku, tak tam jsou transakce, ktere pres pocitac v ten moment jeste nevidis.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ARZA: Všechny banky mají ze zákona platby D+1, některé jsou schopny i D+0 i když často bez záruky jako "nedokumentovaná funkce". Spíše bych uvažoval, proč vybíráte zrovna Raifku, když můžete jinde mít účet zcela zdarma (např. FIO).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ARZA: Já jsem měl u Raiffeisenky účty několik let a pokud jde o rychlost bankovních převodů, bylo to v pohodě - do druhého dne jsou peníze na účtu klienta, pokud je odešleš v rozumných denních hodinách. Výhodou je i okamžitý převod peněz v rámci banky (což dnes už ale má kde kdo).
    Důvod, proč jsem od nich nakonec odešel byly nesmyslné poplatky. Chtěli platby úplně za vše včetně převodu peněz v rámci vlastních účtů apod. Jejich podmínky byly (a jsou pořád) dle mého názoru zbytečně komplikované, pořád se k něčemu zavazuješ, všechno je něčím podmíněno, hraje se na všelijaké nezapamatovatelné termíny, a platíš za každé prd. Prostě je to komplikovaná spekulativní politika namísto jednoduché přímočarosti. Aspoň já jsem to takto vnímal a neměl jsem chuť tak dál fungovat, proto jsem od nich odešel a jsem rád tam, kde nyní jsem.
    ARZA
    ARZA --- ---
    Ahoj, budeme zakládat nový účet a zajímalo by mě, jestli nemáte někdo zkušenost s Raiffeisenbank, co se týče rychlosti transakcí. Dost nerada bych u firemního účtu zažívala to, co předvádí KB a Spořitelna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam