• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    sper bank je ruska? ted budou pro jeji klienty hodne tezke casy
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NAVARA: ano je to tak konec dobrých časů...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    tuším, že tady někdo psal jak má u city napojené inkaso se splátkami hypotéky a z toho se mu ty 2% vrací... ale podle pravidel to vypadá, že už to tak neplatí?

6.2.3. Kartové transakce bez nároku na Citi Life Prémie
    Citi Life Prémie nebudou Bankou poskytnuty při provedení následujících Kartových
    transakcí a operací v souvislosti s Kartovým účtem nebo Účtem splátek:
    • Inkaso platby SIPO,
    • Inkaso platby za O2 služby,
    • Výběry hotovosti,
    • kredit od obchodníka,
    ...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: v případě platby si u citi pak odečti 2% co kreditka vrátí a kdo že je rázem vítěz? .-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mi přišla reklama od equa:
    Nyní nejvýhodnější kurz pro platby i výběry v zahraničí
    Plaťte pohodlně naší kartou s nejvýhodnějším kurzem po celé léto

To srovnání je docela tristní pro mbank (-;
    Rozdíl je docela malý mezi většinou bank 100 EUR za 2795 od equa po 2800 u Sberbank (2804 u ČS). Více má mBank 2826 a citi 2846.
    MITSU
    MITSU --- ---
    STOURAL: v golfové terminologii se tomu říká dělené třetí místo. Nicméně oni tu garanci stejně brzo zruší, prodělávají na tom kalhoty... Už i dostali za uši od majitele, když se podíval na jejich poměr loans to deposits (žádný hraní si na úvěry s AB1 až AB5 - nizozemské dcery - "nefinanční" instituce majitele nezajímá)...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Tak jsem konečně přítelkyni dokopal ke zrušení účtu v České spořitelně. Byla u nich 12 let, na poplatcích zaplatila nehorázný peníze (teď za poslední měsíce kdy jsem to viděl, to bylo cca 150 Kč měsíčně) a teď jí přišla nabídka pro známé, kteří mají možnost si založit účet se slevou 69 Kč měsíčně po dobu 5 let na vedení osobního účtu... Zdarma budou mít příchozí platby na účet (odchozí už ne, za ty se platí) a 2 výběry měsíčně z bankomatů České spořitelny zdarma. Musel jsem se smát :-). Ale kdybyste někdo chtěl využít jejich "lákavé a časově omezené" akce, tak se stačí ozvat mě, nebo zaregistrovat na www.csas.cz/leharo Navíc podmínkou jsou alespoň 3 transakce v měsíci, jinak těch 69 Kč příští měsíc zaplatíte :-D.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: záleží na více okolnostech. SEPA platba musí být v EUR a musí být v rámci EU (najdou se i výjimky, ale ty nyní neuvažujme). Europlatba.cz má velmi slušné kurzy, ještě lepší ale dostaneš, když si uzavřeš rámcovou smlouvu. Také pozor na to, že lepší kurzy jsou (u obou služeb) v pracovní době (cca 9 - 16 v pracovní dny).

Při platbě přes PayPal můžeš poslat platbu i mimo EU a nemusí být v EUR. Výsledkný kurz záleží na tom, jakým způsobem platíš. Pokud si nabiješ svůj účet korunami a necháš konverzi na PayPalu, tak kurz je hrozný. Ale můžeš si k účtu připojit kartu a nechat si strhnout částku v originální měně (pozor na to, že PP to má defaultně nastaveno tak, aby se částka strhávala v měně karty a konverzit tak provedl PayPal - http://www.mbank.cz/forum/thread,196115,pozor-na-zmenu-v-nastaveni-paypal,1.html ) a pak záleží na tom, jakou máš kartu, třeba pokud platíš Cetelkou a ještě si aktivuješ bonus z elektronických transakcí, tak se dostaneš s výsledným kurzem dokonce "pod střed" (díky tomu bunusu).

Ta eura budeš mít v jaké formě? Na PayPal účtu (nedostaneš ven nijak, než přes hrozné kurzy PP, i když se možná budu brzy podílet na rozjezdu jedné služby, která by to měla řešit :D ), na devizovém účtu v bance (ve které?) a nebo v hotovosti? Pak opět dle toho lze vybrat nejvhodnější cestu.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Z TOP3 už vlastně bude TOP4... :-)
    Snížení úroku na spořicím a běžném účtu jsme oddálili o 5 měsíců, dál to ale nejde | Air Bank
    http://www.airbank.cz/...-uroku-na-sporicim-a-beznem-uctu-jsme-oddalili-o-5-mesicu-dal-to-ale-nejde/
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    VIDOCQ: App neznam...bojim se do telefonu instalovat cokoliv tohohle charakteru. Mam pocit ze nejaky podobny akce byli zalozeny na stahnuti "upgrade" aplikace a ve skutecnosti si clovek stahl nejaky keylogger ci co...
    Ale tohle zni docela chytre. Blby je kdyz to zjistis za delsi dobu (ty ranni vopice:))
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Plus dotaz, co je nejvýhodnější, když budu potřebovat převádět pravidelně (1 za měsíc) eura na koruny? Jednalo by se o částku zhruba 500 EUR.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Co je výhodnější pro mě potřebuji-li zaplatit 1000 EUR? PayPal nebo SEPA? A pokud SEPA, tak Europlatba.cz? Účet mám v KČ.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    SINEAD: Ty obrázky jsou nicmoc. Ale appka je podle mě v cajku co se týče bezpečnosti. Máš napárované zařízení, ze kterého se můžeš přihlásit do IB. Navíc to zařízení má své vlastní heslo. Takže když ti šlohnou telefon, tak jen ve svém IB zakážeš ukradené zařízení ze kterého jsi se připojoval a už je zloději ta appka v telefonu k ničemu, protože se s ní nedostane ani na přihlašovací obrazovku.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    STOURAL: Podle me to moc bezpecny neni. Kdyz ti slohnou telefon... jeste pokud maji nejakou bozi aplikaci, ktera ma ulozeny prihlasovaci jmeno.
    Ale skody jsou v tomhle pripade na vrub banky, takze si nejspis proste spocitali ze ta spokojenost sklerotickejch klientu a usetreni sil call centra jim za nejakej odpis sem tam stoji :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NAVARA: aha, v tom mem potfoliu to zas umi vetsina (mbank, zuno, wustenrot). neumi fio a KB
    no co uz. uplne nechapu proc, kdyz umi odchozi, ale budiz. diky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MRTVY_KENNY: potvrzení příchozích jsem nenašel v žádné bance (fio, airbank, čsob)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls ve FIO se da vygenerovat neco jako potvrzeni prichozi platby?
    YNZA
    YNZA --- ---
    MRTVY_KENNY:
    TOOMIX: no rikal sem si aspon by to mohlo jit predpripravit nejak, tak ne no :/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YNZA: nejde to, musíš na pobočce podepsat papír ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Tak jen pro pořádek, byla to nečekaně http://www.ppfbanka.cz/cz/servis-pro-investory-a-analytiky/povinne-uverejnovane-informace/ (zisk prej tvoří, ale radši si ho akcionáři vytáhli a nahradili jakýmsi podřízeným dluhem). BTW takhle fríkulínskou výroční zprávu už jsem dlouho neviděl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam