• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MITSU
    MITSU --- ---
    BLANQ: vyjednej si sazbu při refixu a pak jim řekni, že jestli ti budou účtovat poplatek, přecházíš jinam.. rázem bude po poplatku
    BLANQ
    BLANQ --- ---
    PATRIKCHRZ: NELDE: diky, čekám, jestli šel s nimi někdo do sporu, jak postupovat? Poplatek se nezvýšil, ale teď mi ho možná už konečně odpustí na další fixaci.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BLANQ: Šance by byla asi jen v případě, kdy poplatek nebyl započítán do RPSN. To ale asi byl a asi by se to těžko dokazovalo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BLANQ: tahle vlna už více méně proběhla a banky zpočátku přistupovaly k tématu vstřícně a poplatky vracely. Proběhlo několik soudů a tam záleželo na tom, jaký soudce to dostal. Soud na Praze 5 rozhodl ve více případech o vrácení poplatků, pak se ale spory přesunuly k soudu pro Prahu 1 a ten zase dával za pravdu bankám.
    Nakonec se ke kauze vyjádřil i ústavní soud, který se opět přiklonil na stranu bank.

Dle mého názoru je šance na úspěch velmi malá, snad jen v případě, že by banka po dobu trvání smlouvy poplatek zvýšila.
    BLANQ
    BLANQ --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost s vrácením poplatku za správu a vedení účtu na hypotečním úvěru? za xy let dozadu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    YNZA: Není, ale lepší mi přijde letní akce od Citi. Taky dává 2000 Kč a můžeš si je vybrat "hotově" ne jen v poukázkách do Mall.cz
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: ne je to normální Citi Life jen s bonusem za založení .-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    kdyz uz se bavime o kartach, je nejaky hacek v CITI Mall ?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NIGHTHUNTER: Ja jsem si jí pořídil, a minimálně těch 6 měsíců si ji nechám (5 % bonus z nákupu potravin a benzínu se hodí). Za těch půl roku shrábnu 3 tisíce a pak ji nejspíše zruším. Na to, abych platil poplatek za vedení se mi nevyplatí, nějací partneři Bene plus jsou, ale nic pro mne - buď jejich služeb nevyužívám nebo jsou o ten bonus dražší než konkurence, takže nic pro mne.
    NELDE: u některých bank je povinné mít běžný účet ke kreditce, třeba u mBank (ale je zdarma)
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Podle instrukcí banky. Buď dostaneš nějaké úvěrové číslo účtu nebo variabilní symbol. Některé banky k tomu dávají ebanking zdarma. Nebankovní mají jen ten VS.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAMM: PATRIKCHRZ: dikyy ... uz jsem u mbank pac me doporucil znamy / 500kc :))

NELDE: nechapu ... a ty penize pak posilam kam?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Máte někdo zkušenosti s MoneyCard Plus? Nabízí mi jí teď GE v rámci jejich akce, protože GE Money Auto splácim půjčku na auto. Účty mam u mBank a FIO, kreditku pak využívam Tesco od HomeCreditu a s 1-2% zpátky jsem relativně spokojen. Další kreditku nepotřebuju (a ani moc nechci kvůli zápisu do registrů), ale jestli je tahle od GE opravdu výhodnější, tak bych ji zkusil. I po skončení akce by těch slev mělo být stále víc a partnerů Bene+ je také celkem dost. Splácím vždy 100% včas, abych neplatil nic navíc. Nejsou tam ještě nějaké další poplatky nebo něco čeho se bát?
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: A nepotřebuješ vlastně jen kreditku? Na tu nemusíš mít účet, ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Osobně doporučuji mít vždy MasterCard i VISA kartu, protože v zahraničí se občas stane, že jednu z nich nevezmou (osobní zkušenost).
    Z bezplatných účtů umí VISA karty Zuno a mBank. Pokud nebudeš děla u ZUNO obrat na kartě 3000 Kč, abys měl zdarma PLUS účet a budeš mít jen základní, tak není moc použitelná, to už vychází lépe ta mBank.
    Při zřízení obou účtů můžeš dostat bonus - 300 Kč u Zuno, 500 Kč u mBank, stačí, když tě doporučí nějaký současný klient (klidně to rád udělám, stačí poslat SZ :D ).

Na použití v zahraničí je dobrá také zmíněná Equa, zejména na výběry z bankomatů.
    Pokud naopak hledáš karty s dobrými kurzy, můžeš se orientovat podle tohoto článku:
    Velký reality test kurzů platebních karet 2014 - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/velky-reality-test-kurzu-platebnich-karet-2014/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM_HOST: mBank ok, ale pokud budeš častěji platit v zahraničí, tak je lepší třeba Equa, protože má o dost lepší kurz a ve výsledku můžeš docela ušetřit. účet je zadarmo, když splníš některou z podmínek - aktuálně stačí tři platby (v libovolné výši) kartou za měsíc (jinak bys platil kilo za vedení).
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    pratele

mam u fio ucet ... je to super bez poplatku karta zdarma platby do zahranici gratis atd ... akorat mi ho ted na pul roku obstavilo ossz :)) jsem s nema uz domluveny na splatkach ale ucet obstaveny budu mit stejne

nu a proto si chci zridit ucet u jine banky (nebude obstaven mam zjisteno) ... chci podobne ne-li lepsi sluzby nez u fio a nejlip mi vychazi mbank .. mate nekdo lepsi tip? potrebuju to jenom na placeni aplikaci ve founu tipsport a obcasny nakup z ebaye ... dikyy
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    NELLAS: jde to s Era účtem
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    EXAGE: Jak již někdo sdělil, je potřeba mít opravdu účet přímo u brandu ČSOB, konkrétně Aktivní konto (95,-/měsíčně), ale záleží na individuální domluvě, poplatek se dá i odpustit.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Já se obávám, že u ČSOB hypotéky opravdu trvají na účtu u ČSOB, že jim účet u Poštovní spořitelny nestačí. Aspoň tomu tak bylo před pár lety, kdy jsem si brala hypotéku, a vzala jsem si tedy u Hypoteční banky, kde ten účet u Poštovky stačil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam