• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Přičemž ze zákona by se měly odevzdávat na obci, neb banka už s nimi nemá nic společného, ale je v tom hrozný bordel; někdo je nosí na policii, kde o tom taky houby vědí, ale pro jistotu bych se optal všude.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CMLKA: Občas ty peníze někdo vrátí (fakt!); řešit s bankou.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ach jo, jak jsem si vzdycky rikala, ze mne se to urcite jednou stane, tak se mi samozrejme stalo, ze jsem si "vyzvedla" penize z bankomatu a ty jsem tam nechala. Byl to bankomat KB, nejaky zkusenosti s tim, jestli je sance to reklamovat?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SKYRAY: Tak můžeš s pomocí tohoto účtu spekulovat na pohyb měny. Nakoupit v době, kdy je kurz výhodný a čerpat v době, kdy méně. Měnu můžeš nakoupit samozřejmě jak od banky (za nevýhodný kurz), tak od devizové společnosti (http://trhy.mesec.cz/.../prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/) nebo v rámci nějaké P2P systému - teď jeden takový přišel z Polska - http://www.lupa.cz/clanky/p2p-smenarna-prichazi-na-cesky-web-z-polska-expanduje-valutomat/
    Také tento účet můžeš používat i pro příchozí platby, aby nedocházelo ke dvojí konverzi (dokoupíš jen to, co bude chybět)
    FLAD
    FLAD --- ---
    BUNDA: No, mne porad neni uplne jasne, jak moc velkou ochranu chtel - pokud mu slo o ochranu u normalnich spolecnosti, tak by to fungovalo.

Pokud by slo o ochranu u lichvaru, tak zadna ochrana neni. Ostatne, jak by mohlo, kdyz mohou nedbat a nedelat zadne kontroly :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLAD:
    coz znaci ze se muzes pak i nekdy odepsat...

OKa uz mi to staci... diky vsem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: no chtěl bych vidět blázna co své osobní údaje rozdá mezi tisíce lichvářů :-) Mohlo by to mít i opačný efekt stylu: hm tady se někdo cítí neschopný říct ne. Nabídněte mu půjčku :-D
    FLAD
    FLAD --- ---
    KOC256: Žádný takový blacklist bohužel v ČR není. V praxi se to řeší tak, že si vypíšeš seznam společností, jednu po druhé obvoláš/obepíšeš a požádáš je o vložení do ejjich interního blacklistu...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    neporadl by mi nějaký insider, jaká je pro banku cena za konverzi u hypotečních produktů? ... tj. kolik banku stojí jeden nový zákazník? :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    SKYRAY: Na přechovávání eur a platební styk v nich; pokud to běžně neprovozuješ, tak ano, ...
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    VANEK: Takze jinak receno je mi FIO EUR ucet uplne na hovno :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    SKYRAY: Je to totéž (pokud si dáš pozor, abys neposílal koruny; pak by to konvertovali až v cíli).
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Mam dotaz ohledne Fio banky. Je nejaky rozdil v ramci prevodu z CZK uctu na EUR ucet v ramci EU a preposlanim to pres jejich EUR ucet? Jinak receno, mam beznej ucet u Fia a k tomu EUR ucet. Pokud potrebuju poslat prachy z CZK uctu na jinej EUR ucet v zahranicni bance, je lepsi to poslat FIO CZK => FIO EUR => EUR ucet v zahranici nebo to poslat na zahranicni ucet rovnou? Ptam se asi jak tatar, ale snad je to z toho jasne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: vzhledem k těm společnostem, co ignorujou registry a píšou, že nevadí ani exekuce moc jiných možností nebude. Jakmile budou mít jen trochu jistoty, že bude kde brát tak klidně nabídnou...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: pointa toho zrušení ale je, že nemáš žádnou - ani na úřadě :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Bacha, adresy ohlašoven pobytu na obcích už se pro skóring využívají :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: No to je samozrejme uz trochu jinde...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    co zrušit trvalý pobyt - http://www.weblog.rider.cz/articles/263-uredne-bezdomovcem-trvale-bydliste-proc-ho-mit-a-proc-ne ? takovému by neměli ani kam posílat upomínky, natož mít dost údajů pro skóring :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: asi takhle docílíš tím zápisu do bankovního i nebankovního registru dlužníků. To by mělo odradit ty seriózní ústavy, které registry vyhodnocují. Na neseriózní může ještě pomoci nemít žádný majetek a být zbaven způsobilosti k právním úkonům. To by mělo zabrat i na případy, které popisuješ, ale je otázka jestli to za to stojí :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AILAS: Co ti neni jasne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam