• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PULKA
    PULKA --- ---
    Hledám doplněk k AirBank a jejímu spořícímu účtu - dostali jsme grant a potřebuju mít peníze přístupný v průběhu roku, ale nechci je míchat se svýma vlastníma penězma na spořáku (zcela ideální by bylo, kdyby uměli i nějak obálkovat jako AirBank). Běžný účet jsem asi schopna využít jako nějaký záložní účet při cestě do ciziny apod. (stejně mají stejný kurz), pokud to bude nutné.

Mám účty u mBank (mKonto, mMax, mMax plus), ale leta je už nevyužívám kvůli blbému úroku a iritujícímu bankovnictví a mám v plánu je jít zrušit během února. Pak mám spořící účet u ING, ale má nízký úrok a trochu komplikované posílání peněz na jiné účty. Takže jsem nakonec vybrala Equa bank, co si o tom myslíte, nebo vás napadá něco jiného?
    Pokud to dobře chápu, tak běžný účet je teď Equa od 1. 2. zcela zdarma (včetně výběrů apod.), ale nemají hotovstní pokladny a platby chodí D+1. Jejich spořící účet HIT je podmíněn třemi platbami anebo přijetím 10 000 Kč na osobní účet za měsíc - mohou to být i peníze z mého vlastního účtu u jiné banky?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEPNI_VLK: Tak běžný účet u Equa je zdarma, tak jestli je nutný, nevidím v tom problém. Navíc je potřeba splnit určité podmínky (obrat 10 tisíc nebo 3 platby kartou), aby byl na HIT účtu připsán bonusový úrok. Zabiješ tak 2 mouchy jednou ranou - posláním peněz z Poštovky do Equa a zpět splníš podmínky na obou účtech zároveň :D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky za tipy. Shodou okolností jsem zrovna došel k (prozatímnímu) závěru, že bych si založil spořící účet HIT u Equa bank. Akorát mne tedy zarazilo, že je všude (i na vašich stránkách) uváděno, že není zapotřebí běžný účet a na stránkách Equa čtu pravý opak.

Ta druhá varianta s bububu ohledně rušení mne napadla také. Už s tím mám jisté zkušenosti (nejen v bankovnictví)..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OSTOSEDM: "novým Švýcarskem" je prý nyní Singapur, ale zakládat účet mě tam nikdy nenapadlo :).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEPNI_VLK: založ si účet u jiné banky a hraj ping-pong. Kde si ho založíš, je celkem jedno.
    U Equa můžeš využít aktuálního bonusu 150, 200, 300 nebo 500 Kč (píši o nich v diskusi pod tímto článkem - http://www.mesec.cz/clanky/revoluce-od-equa-bank-bankovni-ucet-bez-poplatku-a-bez-podminek/, ale jsou i jiné vhodné, např. za zřízení účtu u mBank dostaneš 500 Kč.
    Já na podobné taškařice mám ING.

Přítelkyně účet vypověděla a nabídli jí vedení zdarma, bez nutnosti splňovat podmínky, tak je to taky jedna z možností. Já jsem dneska na pobočce byl vyjádřit nesouhlas s novými podmínkami, tak uvidíme, jak se zachovají, jestli mi ponechají staré, účet vypoví a nebo mi ho také dají zdarma bez podmínek.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak je to tuším teprve od 1.2 :-) Pohodlný běžný účet zdarma a bez podmínek
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Zajímavé, že mi do nedali vědět (-; Tak to bude moci ten trvalák snížit.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    NELDE: equa nové tento požadavek už nemá. je to podmínka pro lepší úrok na sporáku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: Equa už u běžného účtu podmínky nemá .-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: Obvykle je třeba posílat z účtu, který vlastní někdo jiný, nebo z jiné banky. Ale nic ti nebrání to zase posílat zpět - třeba na týdenní bázi 4000 nebo klidně i denně 1000. Založ si účet u equa, která má podobnou podmínku a hraj ping-pong. Obě banky na tom prodělají, ale to je jejich problém.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Zdravím velevážené osazenstvo této diskuse. Jak známo, banka dokáže člověka vždycky jen a jen "potěšit" (viz níže citovaná zpráva). Na účet mi měsíčně rozhodně 15 tisíc chodit nebude, pročež dotaz zní následovně: víte někdo, jestli ten minimální měsíční příjem můžu dosáhnout i dosláním zbývajících peněz ze spořícího Červeného konta (když už je na něm ten směšný úrok 0,70%, tak že by mi aspoň k něčemu bylo), nebo si pro ten účel budu muset jak debil založit účet u jiné banky?

Dobrý den,

od 1. dubna budeme mít nový sazebník. Snažili jsme se, aby byl přehlednější, abyste se v něm rychle zorientovali a hlavně abyste mu rozuměli. Nejzásadnější změny se udály u Osobního a Online účtu.

Era osobní účet bude stále skvěle vyhovovat rodinám i každému, kdo preferuje osobní kontakt. Era online účet je ještě dokonalejší a dostupnější pro ty, kteří si rádi zařizují své záležitosti sami a dobře se orientují v internetovém světě.

Na výhody Online účtu dosáhnete snáz
    Era online účet doznal nejvíce změn. Poplatek za jeho vedení jsme sice zvýšili na 69 korun, ale nově jej nebudeme účtovat, pokud Vám na Era online účet přijde měsíčně alespoň 15 000 korun. Tato částka tak nemusí na účtu „ležet“ – stačí, když Vám na něj od dubna začne chodit třeba plat.

Kontokorent zdarma a výběry na obchodních místech levněji
    Tohle vezmeme krátce – ze 100 na 35 korun zlevňujeme u Online účtu výběry hotovosti v Era finančních centrech a poštách. A pokud budete mít zájem o Era kontokorent, nebudete za něj nově platit žádný měsíční poplatek – ušetříte 19 korun.

Zcela rušíme další poplatky
    Vyslyšeli jsme také přání mnoha klientů a zrušili jsme poplatek za změnu klientských údajů (např. změna adresy nebo změna podpisového vzoru). A protože se každému může stát, že se nechtěně dostane do mínusu, tak si už nic nebudeme účtovat ani za SMS, která Vás na to upozorní.

Další změny se týkají hlavně Era osobního účtu
    V sazebníku se toho změní víc. Upozornili jsme Vás na to nejpodstatnější a některé změny se týkají jen Era osobních účtů. Více se dočtete v Přehledu změn. K 1. dubnu také měníme Podmínky pro kontokorent a Podmínky pro kreditní karty. Jedná se ale především o technické změny, proto vás opět odkážeme na
    Přehled změn, který najdete níže.

Vaše Era
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZU: aha. No zkus se zeptat i u ostatních bank, které vedou termíňáky - KB, UCB, ČSOB, Evropsko-ruská. Kdyžtak dej vědět, jestli něco zjistíš.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZU: nevím, jeslti to funguje i pro vklady, ale známej takhle dělá výběry. Když potřebuje vybrat dolary ze svého účtu, tak si založí týdenní termíňák u ČS, peníze si tam pošle převodem a po týdnu si je vybere na pokladně. Tak snad by to šlo i obráceně - tedy založit termíňák, vložit hotově a po ukončení chtít převést na tvůj účet v (jiné) bance.
    Mohou tam být ale nějaké poplatky, tak si to ověř.

Případně si založ dolarový účet u FIO. Vklad cizí měny je 0,5 % z částky minimálně 75 až 250 Kč, převod do jiné banky je za 100 Kč. V "cílové" bance ti mohou být účtovány další poplatky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Já ho nepřihodil (-;
    Link tady: http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Na berňáku nebo internetu.
    Finanční správa ČR zveřejní od 1. 4. 2013 na svých internetových stránkách bankovní účty plátců DPH - Tiskové zprávy 2013 | Pro média | Finanční správa
    http://www.financnisprava.cz/...edia/tiskove-zpravy/2013/financni-sprava-cr-zverejni-od-1-4-2013-754
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Bohužel jen pro plátce DPH... Ale nezávisle na právní formě, tudíž akciovky i živnostníci...

NELDE: Link nefunguje :-/
    (A nevím o tom, že by něco bylo i pro zahraniční firmy)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Ano, pro všechny plátce DPH.
    Předpis č. 502/2012 Sb. - Zákon, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů,... - Aktuální znění
    http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-502#cl1-173
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak pro ostatní: tady je link.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam