• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mimochodem, vyplati se ted nakoupit GBP na letni dovolenou, nebo se da cekat, ze to jeste klesne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    A mimochodem podle mBank si při platbě MC kartou počítají menší přirážku - mohly by být konečně lepší kurzy. Nějaká zkušenost?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Myslíš tu novou MC od mBank?
    Mimochodem mě teď končila Visa Gold kreditka od mB a poslali černou.
    BTW proč mám pocit, že ty karty mají čím dál hnusnější vzhled?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: Citi nově založit nejde, Raifka od 1. března snižuje bonusy na nepoužielno. Aktuálně dává smysl mBank, Tankovací Karta České pojišťovny, možná Cetelem a Home Credit
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VECTOR: Dej tomu čas, během příštích měsíců to chtějí banky - včetně RB (a do budoucna i s převzatými Citi Life) - překopat na nepoužitelno
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    K tematu kreditnich karet, ja mam od KB, kde se mi pripocitava bonus na penzijni pripojisteni. Jake dalsi bonusy jsou i jnych bank k disposici? Vim jen o tom, ze Citi v Bille nabizela kreditku, kde se z kazdeho nakupu v Bille zapocitava nekolikaprocentni bonus zpet na kartu, ale to mi pripadalo dost nevyhodne.

VANEK
    VANEK --- ---
    OMNISLASH: první se stává celkem často.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SINEAD: ne všechny banky omezují výši transakce proveditelnou v IB, pro nízkonákladovky jsem kdysi na toto téma psal článek - http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/

Mně osobně to vyhovuje, že mohu svobodně manipulovat v financemi v libovolné výši, už jsem pár několikamilionových plateb zadával
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: člověče mně to strašně dlouho trvalo dnes ráno, ale přisuzoval jsem to tomu, že mám v tom místě špatný signál
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PATEJL_CZ: citibank mela ted minuly dva tydny nejaky problemy s odesilanim smskem, ze chodily treba o hodinu pozdeji a tak...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATEJL_CZ: tohle uz je imo cira paranoia. neumim si predstavit, jak by takovy utok technicky probihal. ani by to nedavalo smysl
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    a proc? Vzdyt to treba potvrdit kodem ze SMS ne?
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    OMNISLASH: Včera jsem zaslechl, že se někomu něco podobného stalo v Citibank. Nemám k tomu další podrobnosti, ale doporučuji být obezřetný a počítač/internetové připojení důkladně prověřit.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zdra, mate moznost si nastavit limity pro prevody v ramci internetbankingu? A jak je mate vysoke? Ja mam ucet u Equabank...a zda se ze to tam vubec nejde. Jde to nastavit pro debetku, ale pro prevody ne:/
    DYNK
    DYNK --- ---
    OMNISLASH: Mne chodi stale ze stejneho cisla, ale nekdy zpozdeni trosku ma.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    prave se mi stalo, ze jsem u fio banky cekal asi 5 minut na autorizacni sms, ktera nakonec prisla z nejakeho neznameho cisla. stava se jim to bezne, nebo jde o nejaky vyjimecny stav?
    ENDER
    ENDER --- ---
    CAMELLA: sazka imho neni acquirer visa a mc (o jcb, dc, unionpay, amex ani nemluvim)... dnes jsou sporka, csob, kb, uni, raifka a nove fio..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    obchodníci to zatím nezaznamenali, zrovna nedávno jsem se s jedním bavila a on mi nadšeně vyprávěl, jak používá terminál od sazky, kde mu strhávají "jen" 0,7%, na rozdíl od tuším KB, kde mu strhávali 2%.
    ENDER
    ENDER --- ---
    regulaci samozrejmne resi vsichni a vsichni o ni vedi, jedna se o ztraty v radech stovek milionu u vetsich bank.
    zmena se netyka karet vydanych firmam, tam to jeste chvili vydrzi.
    obchodnici to vetsinou nezaregistrovali
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam