• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EDERA
    EDERA --- ---
    ENDER: Tak on to pochopitelně úspěšně reklamoval. Akorát ještě měl potřebu jim dojít vyspílat do zlodějů s komunistickejma manýrama, když do Varů opět příště služebně zavítal.:-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    EDERA: v pripade reklamace by obchodnik musel dokazat, ze zakaznikovi dodal sluzbu... navic transakce byla ocividne bez pinu, takze by to obchodnik prohral vzdy..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDERA: tak ono by stacilo prihodit par korun na dysku, kdyz to udelas u kazdyho....korunka ke korunce a za to te treba skoro nikdo neserve
    EDERA
    EDERA --- ---
    CMLKA: Tady mám pár let starou zkušenost, jak restaurace v KV po týdnu naúčtovala na Amex kartu nejen oběd, na kterém tam dotyčný s manželkou opravdu byl, ale ještě i večeři a oběd další den, na kterých už rozhodně nebyl. A nejvíc ze všeho je překvapilo, že je tam za to ten milý pán po měsíci dorazil osobně seřvat, protože jaksi byl v Čechách usazen dlouhodobě.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak mne stacilo placeni kartou v americe v restauracich, kde prinesou bianco tu sjetinu z terminalu a k tomu ucet a clovek to tam dopise rukou, kolik chce zaplatit a pak se to zadava az treba za tyden, docela jsem koukala, ale vsude samozrejme zadali presne to,co jsme napsali, nedovedu si to predstavit tady
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tu kopii pasu si dělají kvůli lokální policii - je to méně práce než vypisovat všechny detaily pasu do formuláře.
    Jinak v hotelu tu kartu nezneužijou - ono je to hodně o obchodníkovi - když začne dělat ty falešné transkace, tak skončil - odeberou mu terminál. Takže tu kopii karty fakt asi chtějí kvůli tomu, jestli to nejsou opsané detaily nějakým sw na kradení identity (člověk to vyplní na 3ds stránce, ale jeho počítač pošle detaily někam). Plus je možné, že tak kontrolují nějaké další detaily - jako kdo tu kartu vydal a možná to nesmí prodávat mimo Indii (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jak se říká "šedá je praxe a zelený strom života". V hotelech si často dělají i kopii pasu a nic s tím neuděláš.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZBYNEK: To jsem si taky myslel. Ale rikam prakticky, v 75% pripadu to chteji. Od malejch motelu az po nadnarodni retezce. Jako nikdo mi nic neukradl zatim, ale stejne jsem parkrat premyslel, jestli jim to muzu odmitnout. Protoze kdo vi, jestli ty papiry po konci pobytu a kontrole pokoje skartuji, nebo jen hodi do kose...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    VECTOR: Teoreticky si kopii ani dělat nemusí, poté co kartu protáhnou terminálem, tak mají veškeré potřebné údaje
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mne se pomerne casto stava, ze si fotokopii karty udelaji v hotelech ci pujcovnach aut. To je taky spatne?
    ENDER
    ENDER --- ---
    TOMINO_I: tak je to fakt divny, protoze podle toho co maji na strankach, maji 3d secure, to znamena, ze v pripade jakekoliv reklamace vyhraji reklamacni rizeni a nemusi vracet penize, protoze skoda z techto transakci jde za vydavatelem karty...
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ENDER: Praveze overeni karty a zaplaceni (resp.blokace) mam na ucte bez problemu. Ale oni tam maji nejakej special PaisaPay misto PayPalu, tak kdo vi jak to tam u nich funguje. Toto byl praveze muj prvni nakup pres Indiu a celkem me to prekvapilo. Dokonce mam aj chat s nekym z eBaye v Indii a tam jsem se jich ptal ze to neni normalni posilat c.karty nezasifrovanym kanalem. A odpoved, "verifikace" pry.

TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ENDER: Diky za info, myslel jsem si to.
    ENDER
    ENDER --- ---
    ENDER: co koukam po netu, tak to neni ojedinely pozadavek, ale to je proste picovina, protoze by meli mit 3ds overeni pres sms od tvoji banky..
    je pravda, ze pokud jeste nemaji na brane 3ds, ale jen ssl, v pripade fraudu jde skoda za nima..
    ale zavest 3ds na akceptantske strane neni takova magie a predpokladam, ze to uz maji i kdyz tenhle postup spis hovori o opaku
    ENDER
    ENDER --- ---
    TOMINO_I: v zadnem pripade nikam neposilat cele cislo karty... nebo to pak minimalne nepriznat v bance, az ti tu kartu vysajou...
    na ecomm transakci je potreba PAN (cele cislo karty), expiry date, cvv/cvc (cislo na zadni strane karty).. pro MO-TO(mail order telephone order) staci pouze cislo karty...

zadost o scan kompletni scan karty je uplne na hlavu postavenej...

nevim jaka jsou pravidla ebaye, ale na 99% to porusuje pravidla karetnich asociaci..
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    PATRIKCHRZ: Ten jsem pred rokem a nejaky drobny zrusil. Aj eBay jsem si musel kvuli tomu telefonu zakladat repete :)
    Sak mi uz jednu platbu nepovolili, pac jsem zacernil aj prostredni cisla na fotce karty.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOMINO_I: to je fakt hodně podezřelé. Do Indie bych raději platil jen přes PayPal
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim, kupuju si tedka telefon pres eBay v Indii, ale maji nejake zvlastni pravidlo po zaplaceni kartou, ze jim pro potvrzeni, ze je karta jeho a ze neni kradena, musi clovek poslat ofocenou kartu emailem (se schovanym datem expirace).
    Chci se tedy zeptat na 2 veci:
    1. Zda je to vubec mozne, neco takoveho chtit, jestli to neni vuci nejakym pravidlum eBaye?

Po mensi diskuzi s PLNT(em) mi byla doporucena tato karta na bezpecny a anonymni nakup na internetu: http://penezenka.blesk.cz
    2. Tak se chci zeptat, jestli nevite o nejake podobne karte, ktera ma podobne moznosti jako Blesk penezenka.
    Asi vic jich neni ze?
    Předplacené karty - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/bankovni-ucty/platebni-karty/debetni-karty/pruvodce/predplacene-karty/

Diky moc za odpovedi.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    CAMELLA: Tomu verim...pretahovacka o klienta. Otazka zni jestli mu to pak v jeho stavajici bance dorovnali. Myslim ze zrovna v tyhle dobe, kdy je tu bank jak nasrano a regulace tlaci vic a vic zacinaji byt hodne pristupni, kdyz jim klient rekne bud mi das tohle nebo nazdar.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NE7RA: přidal bych do těch adeptů i mBank, zrovna na půjčky / konsolidace to imho nemusí být úplně špatná volba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam