• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: to mi prijde zbytecne slozita operace....
    u nas teda v praci platilo, ze ti, co meli ucet u "novych" bank, tak meli vyplatu vzdycky o den driv, nez chudaci z CS, ted je to naopak, v soucasne praci maji ucet u CS, takze ti, kdo tam maji ucet ji maji o den driv nez ja
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: pak to musí posílat do některých bank jindy - třeba u přítelkyně v práci to mzdovka do Spořiteny posílá o 2 dny později než do všech jiných bank - asi proto, že sami mají účet u Spořitelny a tak ví, že i tak to dojde v termínu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    to neresi ten den + u nekterych bank...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: úplně jednoduše - posílají platby po obědě. Tak dojdou do všech bank následující pracfíovní den.
    Celý fígl se jmenuje "cut off", tedy jakási hranice, do kdy banka pošle platbu do CERTISu a pak kdy si to bude druhá banka stahovat, ale to by mělo mít vliv pouze na hodinu připsání, nikoliv na den - dle podmínek ČNB musí banka příjemce připsat platbu ve stejný den, kdy jí dostane, jen jí nic neurčuje, jestli ráno, nebo večer
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Zrovna dneska jsem premyslel jak to delaji na mzdovce, ze vsichni maji vyplatu na ucte ve stejny den.

Bo z AB mi to do zuno trvalo treba pul dne ale do mBanky (tusim ze to byla ona) dny dva.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CAMELLA: aha, tak dobry...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: ne, zkušenost mám úplně jinou. Většinou mám prodlevu equa - air bank jen pár hodin v rámci jednoho dne.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    pokud se teda neco za tu dobu nezmenilo....
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CAMELLA: no hele to mi prave prijde, ze je tady fakt rozdil...vzdyt to v tom clanku i pisou, ze u Zuno kdyz zadas do 10:30 ten den, tak to ten den je na uctu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CAMELLA: ha, diky, to jsem hledala....no jasne, takze je to d+1 proste, sice se odepisou, ale poslou je az pozdeji viz:

Pomalé banky
    Equa bank, Wüstenrot hypoteční banka. Celý den tam ty peníze leží a pak je prostě pošlou

i kdyz to zadam predem...takze je jedno, jestli to zadam predem nebo az ten den, protoze to stejne prijde az dalsi den...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: to jsou garantované časy a fungují víceméně stejně ve všech bankách, takže pokud jsi to tak nedělala, tak si měla spíš štěstí :). Žádná banka ti negarantuje, že peníze budou připsané ve stejný den pokud samozřejmě nezaplatíš prioritní platbu/není účet ve stejné bance. Nicméně reálně to tak často je, to ne že ne, včetně equa.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: musíš lépe specifikovat, na co se ptáš, z tvého dotazu to fakt není zřejmé :)
    jinak obvykle bývá přes den několik smyček, kdy se platby odesílají. Jak rychle budou připsané fakt záleží na tom, kdy jsi to odepsala a kdy banka příjemce připisuje platby - např. KB byvala dřív pomalejší, protože všechny platby připisovala jen jednou denně ráno, takže když platba přišla i pár minut po tomto ranním termínu, tak se připsala až druhý den ráno. Aspon dle mých informací a nevím, jestli to pořád platí.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    STEPNI_VLK: jo? ja tady teda koukam na nejaky test, pravda uz tri roky stary a z nej tedy vyplyva, ze se budu muset naucit pracovat v case +1 tzn. kdyz chci platbu, aby byla ten den na ucte jinde, tak mus odejit den predem, ale asi klidne do tech 23:00
    Rychlost převodů a plateb. Jak dlouho trvá převod peněz banky do banky? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/test-rychlost-plateb-mezi-bankami-jak-dlouho-trva-prevod-penez/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CMLKA: Ano, odchází to ten samý den, kdy to zadáš. A pochopitelně platí, že čím dříve v rámci dne, tím lépe.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CAMELLA: no tak to je pak spis na te druhe bance, kdy to pripise na ucet ne? jde mi o to, jestli to proste odejde hned rano, k dyz to zadam jako platbu na ten den a kdy..jestli tam pak je jeste nejaky cas...ale nikde jsem to nenasla, takze to asi nebudu riskovat...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: Záleží kam posilas, když posílám Equa - AirBank, a naopak, tak je to obvykle jeste ten den, to samé do Čsob, ale třeba KB to standardně trvá déle
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Mate nekdo, kdo mate Equa bank ozkousene jak dlouho trva platba? Vazne ji pripisou az druhy den? Byla jsem ze Zuna zvykla, ze kdyz odesla do 10 rano, prisla vetsinou jeste ten den. Diky
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VANEK: to netusim, me se to netyka, ale obvykle to byva v radech jednotek imho

PATRIKCHRZ: je mozny, ze se to bude tykat starsich uctu
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KASUMI: To si myslim ze ti reknu uplne jednoduse, sefici z boardu chteji svoje premie a tohle je nejrychlejsi a nejjednodussi zpusob jak naplnit nakou vysledovou XY tabulku. Zbytek je jim u prdele :)
    Plus teda to co jiz bylo zmineno, blazen kterej je v dnesni dobe schopnej platit za online zadany prevod 3 Kc vubec nebude resit ze ted plati 5 Kc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam