• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FLAD
    FLAD --- ---
    TRAVIX: Nebo, pokud jde o velkou castku, pres advokata.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRAVIX: nejjednodušeji přes simplecoin.cz
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TRAVIX: kdysi tuto funkcionalitu nabízelo ING, zkrátka tuto informaci neposílali (nešlo o volbu, bylo to tak u všech). Ale už to upravili. Nevím o bance, která by to dnes nabízela. Samozřejmě je to možné obejít přes nějaký "sdružený účet" typu devizovek (tedy pošlu jim cizí měnu a zadám jako cílový účet libovolný v ČR, kam pošlou koruny). Nebo nebo přes fondy - mám fond Axa CZK konto, když z něj zadám výběr (lze na jakýkoliv účet), tak se jako majitel účtu ukáže "AXA INVESTICNĺ SPOLE". Jediná identifikace klienta je ve zprávě pro příjemce, kde je "AXA CZK Konto odkup 710xxxxxx", tedy číslo smlouvy, ale z toho příjemce uvidí houby.
    Podobně asi budou fungovat předplacené karty, které umožňují výběr převodem na účet.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Ahoj, měl bych dotaz - pokud platím převodem, příjemce platby vidí moje jméno. (V kolonce "název protiúčtu".) Je možné nějak zařídit, aby ho neviděl? Nejedná se mi o založení anonymního účtu, ale skutečně čistě o anonymní platbu. Díky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: ja to dobíjím příjmy z usa zdarma. Jiné možnosti nemam vyzkoušené.

Pokud se dá převádět mezi účty, tak to někomu můžu dobít.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nebo měsíční upkeep
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Jakým způsobem ji dobíjíš? Já jsem o něčem takovém uvažoval a vždy mi to vyšlo špatně, většinou to skončilo na tom, že se tam ty dolary nedaly nijak rozumně dostat tak, aby to nezabily poplatky nebo konverzní kurz.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BTW, předplacenou usd kartu mám od payoneer.com
    Funguje to dobře. Do usa ideální
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: pokud vyměníš v dobré směnárně (viz třeba ty, které jsem odkazoval), tak je to výhodnější téměř vždy.

Platba eurovou kartou v USA by se vyplatila v případě, že by tato měla jako zúčtovací měnu eur, pro konverzi používala kurz karetní společnosti (lépe MasterCard, má lepší kurzy než VISA) a byla napojena na eurový účet - jediná taková mě napadá Unicredit.

Ta funguje následovně - zaplatíš v cizí měně, tato platba je kurzem karetní společnosti převedena na eura a ta jsou již bez konverze stržena z eurového účtu. Problém by zde ale byl, jak dostat eura na účet u Unicredit. Kdyby šlo o opravdu velkou částku, tak by se SEPA platba z KB do UCB vyplatila (náklady pár stovek).
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NAVARA: ten mam. ale USD na nej nevlozim, do AB se daj vkladat jen koruny. Jedina normalni banka ktera si neuctuje za vklad v cizi mene je KB.

Spis obecne, bude vyhodnejsi platit eurovou kartou v usa, nebo si to tady menit z eur na dolary ve smenarne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VECTOR: btw. v AB si otevřeš USD účet na pár kliknutí
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Ahoj, začínám řešit a hledat možnosti factoringu pro naší společnost. Máte nějaké tipy/dobré zkušenosti s konkrétní institucí?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VECTOR: Jak jsi psal, tak ho nemáš. Takže si ho buď založ a použij ty devizovky, podle toho kde ho budeš mít, nebo to vezmi hotově - zas takový problém to není. Kdybys chtěl vybrat, směnit a uložit, tak se prvně jukni na poplatek za vklad v cizí měně - ono je to srovnatelné se ztrátou při použití bankovního kurzu (pak se nevyplatí to měnit - stačí platit EUR kartou v USA).
    Jinak bacha, že bankomaty v USA vybírají poplatek (potkal jsem 2-4 USD za výběr) - vybírat 100 dolarů se pak moc nevyplatí - je lépe brát hotovost s sebou.
    VANEK
    VANEK --- ---
    To už by snad chtělo dát do záhlaví...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: tak je několik možností:
    1. uzavřít si účet u nějaké devizovky (ideálně takové, co má účet u KB) a udělat směnu EUR-USD, kdy by ti USD poslali na USD účet. Zkus Akcenta, Easychange, Fortissimo,....
    2. vybrat a směnit v dobré směnárně. Na EUR a USD mají směnárny velmi dobrý spread, pokud jsi z Prahy, tak doporučím Prahaexchange.cz v Jndřišské ulici vedle hlavní pošty, pokud chceš směnárnu s kurzy na webu tak alfaprague.cz (hlavně si vytiskni kupon na VIP kurz)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NELDE: ja bych preferoval spis variantu vybrat v praze eura z EUR uctu, smenit je na USD, a pak vlozit na USD ucet
    NELDE
    NELDE --- ---
    VECTOR: Pokud nemáš dolarový účet, tak to vezmi v hotovosti (strop je tuším 10k na dovoz hotovosti). Asi ti to smění, ale přes CZK. Takže hledej VIP kurzy.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mam par tisic eur v hotovosti i na ucte (KB, Airbank), ktery si potrebuju smenit za dolary a mit je k disposici na dovolenou v USA co nejvyhodneji..

Predpokladam, ze kdyz budu v USA platit eurovou ceskou kartou, dopadne kurs ultimatne tragicky. Co byste doporucili?

Mne napada asi vsechna eura vytahnout, smenit ve smenarne za dolary (ale dela to nekdo v Praze??) a narvat do dolarovyho uctu v KB, co nemamm..:/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: nevím o tom, ale funguje to :)
    GOR
    GOR --- ---
    DAWYT: Roklen fx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam