• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: to jsme se asi nepochopili. Já to posílám do Německa, na německý účet, který u nich má otevřený ta beloruska banka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Dává. Protože SEPA neumí transitní účty - je to napřímo. Ta transakce musí mít BY banku jako cílovou, tu německou jen jako tranzitivní účet. A poplatek za SEPA neobsahuje cenu platby mimo eurozónu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    resim problem s platbou do beloruska v EUR.

beloruska banka ma sberny ucet u nemecke banky. tam jsem poslat penize pres SEPA, a vratili se zpet s oduvodnenim AG01 - nepovolena transakce.

beloruska banka tvrdi, ze ty EURa do nemecka NELZE poslat SEPOU s IBANEM, ale musim poslat jako bezinarodni preod SWIFTEM.

dava to nekomu smysl? je mozne, aby na nemecky ucet neslo posilat sepou/ibanem?
    ADAM
    ADAM --- ---
    K4N3C: neni na tom co resit, proste jim to nefunguje a hotovo. taky mi to par problemu zpusobilo, ale nic hrozneho...
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Ahoj, řešil někdo u Fio Banky již měsíc nefunkční mezibankovní platební styk v USD? Takový amaterismus jsem ještě nezažil + žádné vyhlídky na nápravu ani termín obnovení. Jako firma samozřejmě odcházíme, ale způsobilo nám to hodně problémů.
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: ok
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Obávám se, že to nerozlišují - že ten účet je ještě "neukončený"
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: kadzopadne do pyramidy zitra brnknu, dik!
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: prave ze byl bez statni podpory, viz muj predeslej prispevek
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Státní podpora pro účet ukončený v říjnu je stále placená státem v dubnu následujícího roku (pokud nebylo spoření bez státní podpory). Takže ten účet není ještě mrtvý. Počítám, že se nic nevrátí - kontaktoval bych stavební spořitelnu.
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: ukonceny bylo uz v rijnu a statni podpora mi chodila na druhy, novejsi... tak snad to tam zitra bude
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Úterý by to mělo bývalo jít do clearingu, úterý v noci to zpracovávala Modrá pyramida (a měla by vidět uzavřený účet), ve středu to předá clearingem zpět, dneska by to měla tvoje banka mít (možná to připíše v noci). Nicméně je otázka, kdy bylo to stavebko ukončeno - v dubnu se připisují státní podpory, tedy ten účet může být ještě otevřený pro některé transakce. Pak ti to pošlou spolu s výplatou podpory do několika měsíců (-;
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: poslano uz v pondeli a zpatky to zatim neni, takze asi zacit resit co
    YARIN
    YARIN --- ---
    diky vsem!
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: A kdy jsi to poslal? Možná to ještě můžeš stornovat (jde to dokud to tvoje banka nepředá do clearingu).
    YARIN
    YARIN --- ---
    QUIP: cislo jsem napsal spravny - toho byvalyho uctu - ted je otazka, jestli uz pod tim cislem neni novej ucet, ale to se snad nedela, doufam:))
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Mělo by ti to přijít zpět jako "chybná" transakce.
    QUIP
    QUIP --- ---
    YARIN: Pokud ucet opravdu neexistuje, prijde ti to zpet. Bud hned, nebo pri zpracovani transakce (treba druhy den). Ale pokud ucet existuje - jako ze jsi napsal spatne cislo a trefil se nahodou do jineho existujiciho uctu, tak musis zadat majitele uctu o vraceni.
    ENDER
    ENDER --- ---
    YARIN: asi bych to resil, ale imho ti to poslou sami zpet..
    YARIN
    YARIN --- ---
    prosimvas co se stane s penezma, ktery se poslou na neexistujici ucet? vratej se? za jakou dobu? musim to nejak zacit resit sam? diky moc za rady jde o prevod z mbanky na bejvaly stavebko modry pyramidy u komercky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam