• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Pokud vím, není to tvrdá podmínka, ale u cizích sítí někdy dochází k tomu, že to prostě SMS branou neprojde (resp. odejde a nedojde) a nedá se s tím nic dělat.
    Tuším se tam kdysi něco řešívalo i písemně, ale to vyžadovalo ověření podpisu na velvyslanectví nebo apostilu a asi to beztak bylo jen pro stávající klienty.

NELDE: Mám Kaktus a dobíjím ročně 50 :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: 200 za rok je furt velmi slušná cena (-;
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAVARA: ten certifikát vydává přímo Fio. S cizincem problém tedy neni, ale asi to musí být osobně.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: akorát cizinci kvalifikovaný certifikát nevydají a tuplem už ne distančně
    ADAM
    ADAM --- ---
    FLAD: Fio má autorizaci i certifikátem. Používám a je to lepší, než SMS
    FLAD
    FLAD --- ---
    NELDE: Jenže většina požaduje pravidelný dobíjení, třeba jednou za rok 200 Kč. Což když to číslo jinak nepoužíváš dost podkopává výhody účtu zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: To asi není problém - předplacená karta funguje na roamingu. Zejména v EU.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MICKEY_MOUSE: ČSOB a AirBank mají místo sms autorizaci přes mobilní aplikaci
    FLAD
    FLAD --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ještě si dej pozor, pokud mají pobyt v zahraničí, ale jsou to Češi (tj. nemají občanku, jen pas). To Airbank ani Equa neumí, ty vyžadují OP. Fio to umí, ale osobně na pobočce :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    A ještě jedna potenciální komplikace může být, že pro realizaci operací banka posílá SMS kódy, což tipuji že dělá jen na česká telefonní čísla.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZBYNEK: U té Fio je zádrhel, že vyžadují potvrzení o jiném bankovním účtu vedeném v ČR. Čili tomu cizinci to je k ničemu, on řeší právě to, že v ČR účet nemá a chce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BLAAZEN: Fio na to má formulář: https://www.fio.cz/docs/cz/plna_moc.pdf
    Ale otázka je, zda je možné, aby plnou moc ověřil notář v jiné zemi.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Vždy by měla být identifikace face to face. Takže to imho na dálku nejde.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Napadá mě užít plnou moc, ale nevím, nakolik to banky akceptují.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZBYNEK: stejně jako AirBank musí poslat ověřovací platbu z účtu v ČR. Takže nelze
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP
    QUIP --- ---
    MICKEY_MOUSE: Treba Equa Bank nabizi zalozeni uctu online, ale zaroven je tam napsane, ze smlouvu priveze kuryr "kamkoliv". Minimalne jim muzes zkusit napsat / zavolat.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, poradíte mi prosím, jestli je možné si v některé z našich bank otevřít účet na dálku? Mám české klienty žijící v zahraničí, kterým by pomohlo mít účet i v Česku kvůli českým platbám v korunách do Česka. Potřebují platit pravidelně (ideálně jednou týdně) relativně malé částky řádu stokorun. Snažím se pro ně zjistit, jestli to je vůbec možné. Případně existuje jiné rozumné a jednoduché řešení?
    Já osobně používám Fio banku, do které člověk vůbec nemusí chodit, ale zřídit účet je nutné osobně. Nevím, jestli to jde někde jinak.
    Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLAD: Ja ty boty uz nemam :)
    Spise me zajimalo jak by to bylo byvalo skoncilo kdybych na tu hru pristoupil :). Coz porad muzu i bez bot :-D
    FLAD
    FLAD --- ---

Koc a jeho obchod s botami...

17 hlasy od 17 respondentů

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam