• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MRTVY_KENNY: Budu se opakovat, ale Revolut... jinak samo take muzes vybrat yeny v Japonsku z euroveho Fio uctu a tratit na kurzu... nebo vybrat eura a smenit je za yeny, coz podle me kurzove ani v CR, ani v Japonsku nebude taky zadna hitparada. Za mesic by Revolutka mela prijit, trva to do dvou tydnu (express za prachy pak snad do par pracovnich dnu).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls mam eurove konto u fio a rad bych prostredky na nem vyuzil pri vyletu v japonsku... mam k nemu mastercard.. da se rict, jestli je dobry napad normalne vybrat na miste z bankomatu yeny, anebo mam to resit nejak jinak (pres nejakou alternativni kartu, kam bych ty eura poslal)? mam na to mesic..
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CMLKA: Ano, Dynamic Currency Conversion, zcela normální věc a všude, kde jsem to viděl, to sice odmítnout jde, ale bankomaty i platební terminály v obchodech velmi agresivně vnucují to DCC přijmout a prezentují to jako výhodu, navíc někdy je nutné si dobře číst, protože tam jsou třeba dvě potvrzení za sebou a pokaždé je tlačítko pro odmítnutí jinde nebo je věta napsaná obráceně (něco jako "Pokud kliknete na NE, provedeme DCC.") Pokud bankomat z kterého chce člověk třeba rumunské leie ještě mluví jen rumunsky, je to teprve zážitek ;)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LOPIN: mně bylo bankéřem řečeno, že kalenářní
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOPIN: Smysl mi dava za kalendarni...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CAMELLA: No me na tech Euronet bankomatech stve, ze neni moznost volby, resp. bud vezmes jejich kurz, nebo si nevyberes. Nechat konverzi na vlastni bance nelze.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    nevite jak se u priority pass pocitaji vstupy, jeslti je to 4x za kalendarni rok nebo 4x za 365 od data vydani? CSOB Premium. Dik
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADM: Však já taky - DCC se prostě nabídne všude, kde je konverze jakýmkoli směrem (což teda u nás znamená jen CZK nebo výjimečně EUR)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADM: dělají to bankomaty po celé Evropě, mnohde i platební terminály :).
    ADM
    ADM --- ---
    proste takhle okradaji cizince, ten kurz je cca o 2 koruny za euro horsi nez mastercard
    ADM
    ADM --- ---
    CMLKA: mam uplne stejnou zkusenost, napoprvy me to zmatlo, vzdycky je treba nabidnuty kurz odmitnout, delaji to bankomaty vsech ceskych bank. ale tohle mluvim o pripadu, kdy vybiram v cesku koruny z karty na ktery jsou eura.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Při použití GBP karty v českém bankomatu byl rozdíl na nabídnutém kurzu 4 CZK oproti vyhlášenému na webu banky :)

A to jsem si myslel, že směnárna u Prašné brány to bere hodně na krev, snad jen od těch největších zoufalců... ale tam je tedy vidět i cena nákupu, tak si neznakurz ten spread může spočítat...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Marketing zlodějů musí být výmluvný.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: jako jasny, ale prislo mi, ze to bylo fakt psany takovym stylem, aby clovek spis prijal ten jejich...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: To, že nemohou zaručit kurz, je v pořádku, to opravdu nemohou. Mohlo by se čistě teoreticky stát, že konkrétní banka dá výrazně vyšší. Třeba někde, kde není volná směnitelnost.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GHOSTSTALKER: ja ted prave z neceho jako Euronetu vybirala v Nemecku a presne takhle to tam bylo, strasili me, ze kdyz odmitnu jejich kurz nemuzou mi nic zarucit, ale prsote se to zauctovalo kurzem banky s nejakym poplatkem
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CMLKA: Zadna takova moznost tam nebyla... to si snad radsi ty eura pojedu vybrat nekam za hranice :-).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GHOSTSTALKER: a neni mozny odmitnout ten jejich kurz a vzit to kurzem sve banky a s poplatkem?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Je někde v Praze nějaký normální eurobankomat? Rozuměj bez poplatku, ne jako Euronet, který při pokusu u výběr 200 eur zahlásil, že z účtu strhne přes 202 liber...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HARALD: Díky, tohle je asi to, co jsem potřeboval slyšet. Teď chápu, že založit účet na dálku nejde, resp. jen za podmínek, kdy jej už ten člověk (pro naše účely) nepotřebuje, protože už nějaký má.

Díky všem, přišlo hodně užitečných informací a myšlenek. nabídnu je těm lidem jako alternativy, které mohou prozkoumat a zjistit si o tom víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam