• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Tak me AB vyhovuje tak jak je. Takze novy majitel by to tezko mohl zlepsit... ...spise naopak ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: jsem zvědav, jestli Airbank obrátí svoji pozornost na jinou banku. nebo jestli se moneta nevzpamatuje a nevrátí do hry.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Home Credit a Air Bank zastavují fúzi s Monetou
    https://www.e15.cz/clanek/1356659
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    poslal jsem 25 pln přes revolut, když je to bez poplatku, přijde platba až v pátek. Kurs 5.9
    PATRIKCHRZ ADAM děkuji
    ADAM
    ADAM --- ---
    RATTKIN: v rámci Polska nepotřebuješ. Že zahraničí bohužel nevím. Mám polský účet, pokud to je částka cca 5-20tis pln, tak od tebe můžu koupit koruny a poslat jim Zlote.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pokud posíláš mezinárodně, tak před dej PL. Swift budeš také potřebovat, zjistíš ho např. na www.iban-rechner.de

Já na drobné platby používám Fortissimo. Záleží na tom, jak velkou částku chceš poslat Fortissimo nemá extra výhodné kurzy, u malých částek cca na úrovni bank, ale zase je bez poplatku. Nevyžaduje náhodou Revolut minimální částku směny (převodu)?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ADAM: a iban stačí, nemusím mít swift číslo?
    Nejlepší asi bude poslat to přes revolut?
    ADAM
    ADAM --- ---
    RATTKIN: v Polsku používají jako číslo účtu IBAN
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Jak poslat peníze do Polska? dostal jsem číslo ve formátu 91 0000 000 0000 0000 0000 0000, co je to za číslo?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Richee už mám a v zahraničí používám, i přes poplatek 30 Kč se vyplatila (u Hello mám místo výběru v zahraničí zdarma nastavený 1 % bonus), bez poplatku se vyplatí ještě víc. Na platby používám Hello kreditky.
    O kartu Visa svět od mBank jsem požádal. Na velikonoce letím do Irska, tak obě otestuji :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Otestuješ? Jestli to ale nebude karta s měsíčním poplatkem 99,- Kč (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Hozenou rukaviici mBank.cz s kartou s dobrými kurzy a výběry v zahraničí zdarma zvedla banka CREDITAS prostřednictvím své "odnože" Richee. Výběry v tuzemsku i v zahraničí budou od března zdarma (a to pro všechny částky, ne od určité částky jako má mBank.cz). CREDITAS/Richee sice nemá kurz karetní společnosti, ale mají lepší kurzy, než je běžné na našem trhu a s výběrem z bankomatu zdarma to vypadá na velmi vhodnou kartu na cesty do zahraničí.
    DYNK
    DYNK --- ---
    DYNK: po zadání transferu mi to v appce ukazuje "expected by tomorrow", tak zitra uvidim
    DYNK
    DYNK --- ---
    Máte někdo zkušenost s rychlostí převodu EUR z Revolut účtu na český eurovy účet? Když zadám příkaz dopoledne, bude to D+1?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Zakládal jste někdo někdy účet v daňovém ráji ? Nějaký nápad na kvalitní společnost ?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    R_G:
    nejaci amateri, Na predzalobni snad nikdo nereaguje ne? :)
    R_G
    R_G --- ---
    ADAM: Jeste jednou diky za informaci. Nakonec to dopadlo tak, ze mi penize nechteli vratit vubec - prestali komunikovat. Po predzalobnim oznameni ale byly prostredky do drueho dne na normalnim bankovim uctu...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VDFLAT: Hello bank u kreditek má kurzy MasterCard bez příplatku, pro platby asi nejlepší kombinace jednoduchosti a výhodnosti. Navíc vrací 1 %, pokud se tak nastaví (místo toho jde nastavit výběr z bankomatu zdarma).
    Na výběry klidně Revolut, pozor, je tam poměrně nízký limit, ve více lidech na něj můžete snadno narazit. Také některé bankomaty na Bali účtují vlastní poplatek za výběr, tak na to pozor.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VDFLAT: Nabit si Revolut pres Hello kreditku a pak vsude, kde to jde, platit Revolutkou. Kde to nejde, tak si z Revolutky vybrat cash.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Poradite, jak nejlip platit na Bali? Mam kreditku Hello, kartu Revolut a debetku Air Bank. Vybery a pak cash, nebo radsi vsude karta? Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam