• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Revolut kartu nemám - pro můj způsob použití se nehodí, 2 % příplatek za platby o víkendu (což je značná část mých plateb) ji celkem diskvalifikují a rozdíl oproti kurzu MasterCard (kreditky Hello a Unicredit) je minimální a když započtu 1 % vratku u Hello, tak Revolut vychází hůře.

JAROUSH: podobný problém jako u Revolutu. Protože mám karty, které mají kurz velmi blízko středu (po započtení vratky výrazně pod středem), nemá pro mne smysl "šašit" se "syslením" EUR na eurovém účtu. Potenciální zisk minimální, to už by větší rozdíl dělala změna kurzu mezi nákupem a použitím. Navíc eura si dost často vozím v hotovosti, kupuji je u Arabů taky prakticky za střed.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    PATRIKCHRZ: Zvažoval jsi mít na platby v EUR účet v EUR a k němu kartu? U fio zdarma. Eura si vyměníš doma za slušný kurz. Nebo to má nějaký háček?
    Btw. díky za upozornění na DCC!
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PATRIKCHRZ: Skoda ze tam neni srovnani s Revolut, jinak hezky clanek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VIDA: zrovna dnes mi na Měšci vyšel článek, kde jsem testoval kurzy platebních karet a zařadil jsem tam i kartu mBank (vlastně kvůli ní jsem to celé spustil)
    Malý test kurzů platebních karet - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/
    VIDA
    VIDA --- ---
    Nějaké zkušenosti s kartou Svět od mBank?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak se mi to nezdalo, opravdu sli v ab mirne dolu:

https://www.airbank.cz/novinky/zlevnujeme-hypoteky-duben-2019
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMINEK: "banka tohohle formátu" je odsouzena k zániku.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CERMINEK: zrovna Unicredit potřebuje lovit klienty naprosto všude. Po průšvihu s 2 týdny nefunkčním bankovnictvím od ní spoustu soukromých osob i firem odešlo. Mimo jiné i proto dává teď novým klientům stovku měsíčně po založení účtu po dobu 1 roku.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ADAMM: imho banka tohohle formátu nepotřebuje lovit klienty na socnetech... přeci jen je to banka hlavně pro firmy a podnikatele...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Asi si přečetli to vyjádření jednoho soudního dvora k GDPR na Facebooku a nevědí, jak z toho ven.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Další střípky do skládačky Expobank:

Honil ho Interpol, teď je spolumajitelem Expobanky působící v Česku | Firmy a trhy | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...l-expobanky-pusobici-i-v-cesku-pochybila-cnb.A190505_202304_firmy-trhy_ele
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: Že by je konečně někdo koupil?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Smějeme se s UniCreditem: Bezpečí dat a osobních údajů je pro nás jednou z hlavních priorit při zajišťování kvalitních služeb a komunikaci se zákazníky. Proto oznamujeme ukončení působení skupiny UniCredit na kanálech Facebooku, Messengeru a Instagramu k 1. červnu letošního roku.

https://t.co/JvpGX8avtF
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: já netrpím přehnanou důvěryhodností k žádné bance :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak ona Expobank není zrovna etalon důvěryhodnosti, řekl bych
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: nechci slevu zadarmo
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ak mi Expobank vypověděla účet. Trochu mi to připomíná Cimrmana a jeho Hospodu na mýtince. Otevřel si hospodu, ale chodili mu tam lidi.

kamarád to docela dobře shrnul:

1) Sbíráte míle. Hodnota mil v Kč je přibližně jedno procento z nákupu.
    2) Míle expirují po třech letech
    3) Abyste nasbírali za tři roky na letenku za 10000 Kč (na lowcosty to nefunguje, mají to ošetřené chybou v kódu tak, aby se lowcost letenky nedaly koupit), potřebujete utratit milión peněz, tj. průměrně cca 28000 měsíčně.

Samozřejmě můžete nasbírat třeba mile v hodnotě 4000 Kč na letenku do Londýna, ale to je snazší si ji za 1000 Kč koupit u lowcostu.

4) Míle vám může banka zrušit, pokud jste šest měsíců žádnou neutratili (takže nenasbíráte nikdy nic)

Je to podobné, jako když za nákup v Kauflandu nad 1000 Kč dostanete nálepku. Za 100 nálepek dostanete plyšového ufouna. Máte na to tři měsíce, pak akce skončí. Tudíž byste museli každý den udělat nákup za tisícovku. A pokud začnete moc utrácet:

5) Banka bez udání důvodu účet vypoví a míle vám zablokuje (asi - systém už čtyři dny hlásí chybu při placení, na které se prý pracuje).

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOOMIX: podle mého názoru takhle už dávno fungují některé bankomaty ČSOB. Podařilo se mi opakovaně "vydojit" z bankomatu všechny dvoutisícovky, vložil jsem a mohl jsem vybírat znovu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: "začně"... n oaspoň to jako reklamu označili :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V Česku začne fungovat recyklační bankomat. Nahlédli jsme do útrob - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...equa-bank-penize-vyber-vklad-japonska-technologie.A190430_071055_sporeni_sov
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam