• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nevite proc CSOB v ramci banky neprevadi penize okamzite?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: výhoda je v tom, že při úmrtí účet nezaniká a druhý majitel ho může používat. V manželství dost důležité pro hrazení běžného provozu domácnosti. Mít jako doplněk každý svůj účet je dobrý doplněk a určitě doporučuji, stejně jako mít pár tisíc v hotovosti (ať už v CZK nebo cizích měnách - třeba jako rezervu na dovolenou).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    máme s manželkou jeden mbank účet a oba jsme majitelé nebo tak něco, už si nepamatuji jak jsme to dělali.
    Má to nějaké nevýhody, když jeden z nás umře, zavřou ho, zkrachuje atd?
    Je lepší mít každý svůj samostatný účet, když jsme manželé?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ANT_39: je to deterministicky; nainstaloval jsem revolut, nabidli mi zakladni kartu zdarma, ale s placenym postovnym... nechal jsem appku par tydnu lezet a pak mi prisla marketingova nabidka, ze muzu mit i postovny zdarma
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    GHOSTSTALKER: IMHO jo.

Revolut jsem zrizoval par mesicu zpatky, a tehdy byla ta zakladni karta zdarma, ale doruceni se platilo; a ta "metal" byla za mesicni poplatek, ale doruceni zdarma. Co vim, tak driv byvalo i postovne na te zakladni karte zdarma. Takze jsem to nechal lezet, protoze platit jsem to nechtel, a po par tydnech se ozvali sami, ze mi odpusti postovny. Nevim, jestli je to deterministicky, ale mozna je staci nechat "vycukat" :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MYKEZ: Ne. Vydani karty je zdarma, doruceni se plati. Pochopil jsem, ze tahle akce vede i k doruceni zdarma (pokud ne, tak me opravte).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MYKEZ: Oni tam čas od času to poštovný vracej, aby mohli dělat "akce" :)

Teď aktuálně když seženeš 5 duší, tak máš roční upkeep té metal karty zdarma (a pak platíš)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak to je pořád, ne?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Revolut mi zahlasil, ze nasledujicich 7 dnu maji novi uzivatele, ktere doporucim, doruceni 1. karty zdarma. Tak kdybyste to chtel neldo vyzkouset https://revolut.com/r/lukm5ha (ja z pouziti toho linku nic nemam, resp. aspon aplikace se netvarila, ze bych mel mit).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    not bad:

Dobrý den,

15. 5. 2019 zvyšujeme roční sazby na korunových spořicích účtech pro klienty, kteří alespoň pětkrát měsíčně platí naší kartou.

Místo původního 1 % můžete nově pro zůstatek do 250 000 Kč využít úročení 1,3 %. Pokud u nás máte naspořeno více, můžete se těšit, že Vám vše nad 250 000 Kč budeme místo 0,2 % nově úročit 0,4 %.

Stále platí, že za pět plateb kartou měsíčně úročíme 1 % zůstatky na korunových běžných účtech do celkové částky 100 000 Kč.

Vaše Air Bank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: 21. 4.

1 kč = 0,0385 €
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Z 20. 4.

1 Kč = 4,5237 Srbskych dinaru
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Tady jsou ty poplatky rozepsane - https://www.revolut.com/en-FI/legal/fees/ - jsou tam tri pasma - "hlavni" meny (0,5 %), "drazsi" meny (2 %) a ostatni meny (1 %)
    R_G: Je to 0,5 % (viz rovnez ten cenik) a ten limit je ruzny pro jednotlive meny. U EUR je to 6000/mesic (pokud se nemylim, tak plovouci, nikoli kalendarni).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADM:Díky za doplnění. Kurz nejbližší následující pracovní den po 19. 4., tedy 23.4. byl 25,745 tedy 5,5 haléře proti Unicredit. den před tím 25,68, tedy o 1 haléř méně proti Unicredit.

Takže to, co píší lidé v diskusích, že se Revolut oproti kartám, které používají kurzy MasterCard, liší asi o 2 haléře zhruba vychází
    R_G
    R_G --- ---
    R_G: "Transakcni limit" mysleno limit na konverzi.
    R_G
    R_G --- ---
    Pokud vim, tak Revolut uctuje 2 procenta prirazku pokud presvihnes mesicni transakcni free limit (ca. 5000 euro).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: 19.4. mi aplikace ukazuje, ze byl kurz pro smenu CZK do EUR 0,0388 EUR/CZK.
    Jestli to počítám správně, tak je to kurz 1 EUR = 25,77 CZK? To je horší než mi vyšla Unicredit a Hello a jen o 3 haléře lepší, než mBank. Ale uznávám, že to není objektivní, protože tyto banky účtovaly až dle kurzu první pracovní den, takže mohlo dojít k posunu.

Já jsem za ten víkend projel země se třemi různými měnami (postupně PLN, GBP, EUR, GBP, PLN) a pak samozřejmě českou korunu.

ZARAKI_KENPACHI: díky za doplnění. Myslel jsem si, že jsem někde ta 2 % četl - ale jak vidím, týká se to jen některých měn, což zrovna Thajsko mě zajímá.
    ADM
    ADM --- ---
    PATRIKCHRZ: 19.4. nevim, vcera mi strhli za euro 25.74, CNB kurz deviza stred ke stejnemu dni 25.72
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky, dovedeš po ránu pobavit... :-)))

"Vybral jsem si samoobslužné pokladny, kde jsem po jednom platil sušenky, které zrovna byly v akci za 1 euro. Dle kamarádů, kteří se ke mně nehlásili a raději mě pozorovali z povzdálí se tím místní personál poměrně bavil."
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Na to mi přijde, že pro cestovatele, který navštěvuje více zemí (a musel by tedy udržovat zůstatky ve více měnách, pokud chce platit i o víkendech) je to nevhodné (co s nespotřebovanými zůstatky).

Jake udrzovani zustatku ve vice menach? Muzu mit jediny CZK Revolut ucet, ze ktereho se budou provadet platby v libovolnem poctu zahranicnich men. Neni treba si pred kazdou cizomenovou platbou zakladat Revolut ucet v dane mene a prevadet penize na nej - jediny duvod, proc to delat, je zafixovat si kurz (tj. prevedu si penize do cilove meny aktualnim kurzem, protoze ocekavam, ze v dobe placeni bude kurz nevyhodnejsi). Coz, uznavam, ma smysl treba pred vikendem - kdyz vim, ze o vikendu budu platit treba v GBP, tak si v patek udelam GBP ucet a prevedu na nej potrebnou castku patecnim kurzem (vyloucim tak vikendovou prirazku - coz je i reakce na to, ze "0,5 % je zbytecne" - beru to jako buffer kryjici vykyvy mezi patecnim zaviracim a pondelnim otviracim kurzem, muzes se mu ale jednoduse vyhnout konverzi uz v patek bez prirazky). Ale delat z toho nejakou nevyhodu pro cestovatele, to mi prijde trochu pritazene za vlasy - ano, pokud cestovatel za jeden vikend (resp. za dobu, kdy je ForEx zavreny) procestuje zeme, kde se plati 10 ruznymi menami, tak to trochu pruda muze byt. Na druhou stranu, udelat si ucet v dalsi mene je otazkou asi 2 kliknuti, prevest na nej penize dalsich 2 kliknuti a prevest nepotrebovane zustatky (po skonceni vikendu) zpet dalsich 2 kliknuti.

19.4. mi aplikace ukazuje, ze byl kurz pro smenu CZK do EUR 0,0388 EUR/CZK.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam