PATRIKCHRZ:
Na to mi přijde, že pro cestovatele, který navštěvuje více zemí (a musel by tedy udržovat zůstatky ve více měnách, pokud chce platit i o víkendech) je to nevhodné (co s nespotřebovanými zůstatky).
Jake udrzovani zustatku ve vice menach? Muzu mit jediny CZK Revolut ucet, ze ktereho se budou provadet platby v libovolnem poctu zahranicnich men. Neni treba si pred kazdou cizomenovou platbou zakladat Revolut ucet v dane mene a prevadet penize na nej - jediny duvod, proc to delat, je zafixovat si kurz (tj. prevedu si penize do cilove meny aktualnim kurzem, protoze ocekavam, ze v dobe placeni bude kurz nevyhodnejsi). Coz, uznavam, ma smysl treba pred vikendem - kdyz vim, ze o vikendu budu platit treba v GBP, tak si v patek udelam GBP ucet a prevedu na nej potrebnou castku patecnim kurzem (vyloucim tak vikendovou prirazku - coz je i reakce na to, ze "0,5 % je zbytecne" - beru to jako buffer kryjici vykyvy mezi patecnim zaviracim a pondelnim otviracim kurzem, muzes se mu ale jednoduse vyhnout konverzi uz v patek bez prirazky). Ale delat z toho nejakou nevyhodu pro cestovatele, to mi prijde trochu pritazene za vlasy - ano, pokud cestovatel za jeden vikend (resp. za dobu, kdy je ForEx zavreny) procestuje zeme, kde se plati 10 ruznymi menami, tak to trochu pruda muze byt. Na druhou stranu, udelat si ucet v dalsi mene je otazkou asi 2 kliknuti, prevest na nej penize dalsich 2 kliknuti a prevest nepotrebovane zustatky (po skonceni vikendu) zpet dalsich 2 kliknuti.
19.4. mi aplikace ukazuje, ze byl kurz pro smenu CZK do EUR 0,0388 EUR/CZK.