NELLAS: FIO má aktuálně SEPA platby bez poplatku (nejen ze SR, ale ze všech bank, které SEPA platby umožňují), nicméně od půlky prosince to budou mít povinně všechny banky zdarma. Pokud ti tedy FIO z nějakého důvodu nevyhovuje, klidně jdi do Air nebo Creditas. V AIR máš aktuálně SEPA platby v rámci Velkého tarifu za 100 Kč měsíčně, u Creditas příchozí za 15, odchozí za 50.
Pak záleží na tom, co vše pak chceš s těmi penězi dělat - vybrat je v hotovosti, posílat dál (např. tím hradit faktury), směnit na CZK. Pak má smysl uvažovat i třeba o konverzních kurzech, ze zmiňovaných bank je má nejlepší Creditas (ale u všech bank lze v případě většího obratu o kurzech vyjednávat), samozřejmě se to nemůže rovnat kurzům u devizových společností (já mám smlouvu s Akcenta.cz, Devizy.cz a Easychange.cz), ale je to krok navíc - přijmeš platbu na bankovní účet, z něj to musíš poslat na účet devizovky (výhodou je, pokud má devizovka účet u stejné banky, u FIO mají účet dvě ze zmiňovaných tří; protože jednak je to rychlejší a pak je to bez poplatku, což od prosince už bude stejně jedno), tak ti je dohodnutým kurzem smění a pošle na účet, který si vybereš.
Pak je zde zmiňovaný Revolut, zde ale doporučuji určitou opatrnost, přečti si toto vlákno:
http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&p=12277078#p12277078 zrovna na obchodní styk bych to nedoporučoval, až ti Revolut ze dne na den blokne účet, protože jsi dosáhla "tajného limitu" a bude několik dní (dle zkušeností uživatelů někdy i týdnů) trvat, než ti ho zase odblokují, až jim několikrát pošleš kopii občanky, potvrzení o příjmech a další doklady, tak si uvědomíš, že mít účet u české banky, se kterou můžeš řešit spor s pomocí finančního arbitra (já už mám za sebou dva vyhrané, jeden mám aktuálně rozjetý a jeden připravuji, každý je s jinou bankou) je velká výhoda.