Mám všechny tři a jediné, co mi na nich přijde zajímavé je bod 2). Tj. dobré pojištění (nejlepší v části léčebných výloh má asi Erste, nejde jen o vysokou částku - bývalo 10 milionů, teď je to snad o něco víc, ale i rozsah - pro mne je důležité, že je tam např. i potápění) a dále vstupy do salonků - 6 vstupů přes Lounge Key, neomezené vstupy do Erste salonku na schengen terminálu a dále na MC World Elite (to platí ale pro tuto kartu od jakékoliv banky, třeba i ČSOB) neomezené vstupy (s 4 hosty) do salonku v Praze na Schengen terminálu a dále bez hostů v Bratislavě, Vídni a Budapešti.
Internetové bankovnictví mi nevyhovuje ani u jedné z nich (můj favorit je FIO), možnost vedení účtů ve více měnách tu sice je, ale kurzy nejsou nijak zajímavé, navíc jsou tu poplatky dle mezinárodního ceníku při převodech, tak to moc nedává smysl.
Výběry v zahraničí mají zdarma všechny tři (pozor Erste účtuje výběr valutovým kurzem), v tuzemsku ze všech má výběr KB a ČSOB.
ČSOB a Erste mi přijdou srovnatelné, něco má lepší Erste (6 vstupů proti 4 u ČSOB a vlastní salonek v Praze), něco ČSOB (jedno ze 3 volitelných pojištění - Právní pojištění řidiče, občanská odpovědnost a internetová rizika). U pojištění Erste není zrušení letu (jen zpoždění), u ČSOB by být mělo (já si nechal hradit od KB). KB TOP nabídka mi přijde z těchto třech nejhorší - má sice Priority Pass, ale žádný volný vstup (takže za každý si klient zaplatí asi tisícovku)
Erste trochu víc prudí ohledně využívání účtu (hodně tlačí klienty do investic, málo aktivním účty vypovídá), ČSOB a KB to neřeší.