• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: když spustíš aplikaci tak ve spodní liště uprostřed je "digital card"
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Mozna lepsi link: https://www.loungekey.com/en/csobpremium/lounge-finder/airport?airportcode=YUL&loungecode=YUL3

Pak jsem nekde ve FAQ od Mastercard cetl, ze je mozny, ze se objevi docasna blokace, i kdyz je to zadarmo, ale chtel jsem si to overit. Taky je divny, ze v historii navstev primo na loungekey.com tam nemam v historii zaznamenanou zadnou navstevu.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Jak ukazovat QR kod v mobilu, pls? V LoungeKey appce jsem se zaregistroval a prihlasil, ale nevidim to tam. Ale nektery lidi to tam tak delali.

KOC256: Jojo, je tam urcite: https://airport.mastercard.com/en/lounge-finder/lounge?loungecode=YUL3
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: přesně z tohoto důvodu se mi nelíbí prokazování platební kartou, protože hrozí, že v případě, kdy LK neberou, tak to účtují jako normální placený vstup.
    U PP to bylo bez problémů, u LK bych ukazoval raději QR kód v mobilu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Ten screen je zavadejici, ale i po zobrazeni detailu jsou vsude infa ze na LK to nejde. Kazdopadne by tam na jednom z terminalu mel byt MC salonek.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MYKEZ: Nevim na kolik se da 100% spolehnout na jejich appku, ale dle ni tam salonek nemaji.

KOC256
    KOC256 --- ---
    MYKEZ: Nikdy mi to neudelalo. A je to salonek, kde je vstup na LK free jo?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Po navsteve letistniho salonku v Montrealu (YUL) pomoci CSOB Premium kreditky (vyuzil jsem prvni dva z celkem ctyr vstupu zdarma) se mi na kreditce zobrazila blokace na cca 1300 CZK. Je to normalni/zmizi to? Konkretne je to pres Lounge Key, karta je World Elite Mastercard.

Nejdriv me tam taky teda odmitli pustit, protoze terminal jim psal Access Denied. Nastesti pak prisla SMS od CSOB, ze mi neco zamitli proto, ze mam u kreditky zakazany platby pres internet. Po povoleni uz to fungovalo, ale nechapu, proc se ten vstup overuje pomoci platby pres internet.

Dik :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Unicredit zase perlí. Ted mi prisla sms at si prevedu penize k nim, ze za kazdych 50.000Kč dostanu bonus 500Kč. Koukam na strankach na podrobnosti => maximalne lze takhle dostat 5000Kč. Musi se to dat aspon na 12 mesicu na terminak. Terminaky maji vsechny bez ohledu na castku a domu se sazbou 0,01%
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: tady moje starší platba přes PayPal (ovšem bez konverze - tu provedla až Hello. Z této částky bych měl normálně ještě 1 % vratku, kdybych nedosáhl měsíčního limitu 500 Kč (za 50 000 Kč).

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Jak jsem psal, snaží se svoji konverzi nutit při registraci nové karty, ale když se nastaví, tak už většinou "drží". Pravda, jednou nebo dvakrát při změně layoutu mi to hodil zpět, je potřeba si na to dávat pozor, naštěstí to je v rekapitulaci platby (před potvrzením) vždy vidět - prostě buď je platba v originální měně nebo v CZK.

Pokud je nastaveno, aby platba šla v měně obchodu, tak už je konverze zcela na tvojí bance a PP do toho nijak nemluví, zkrátka jim přepošle sumu v originál němě. Když máš kartu s blbými kurzy, máš blbý kurz, když máš kartu s dobrými kurzy (aktuálně asi nejlepší Hello s kurzy MC + navíc 1 % vratkou nebo Twisto Premium s 5 % (?) dočasnou vratkou), máš dobrý kurz.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: mám nastaven účet z dávných dob jako Business a nic takového mi nedělá :o
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    no moje zkušenost je jiná. Pokud někde na webu kliknu na platbu pomocí PayPal, tak vždy znovu mi nastaví konverzi pomocí PP :(.
    Ale pokud si vzpomínám, tak i při změně na A/B ty kurzy nebyly výrazně jiné. Nyní to je mnohem lepší...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: tak PayPal měl vždycky špatné kurzy i v porovnání s bankami, je to součást jeho business plánu, proto neustále schovává v nastavení možnost změny konverze přes banku plátce a občas nastavení změní (v podstatě vždy, když přidám novou platební kartu, tak mi ji to nastaví aby konverzi z měny obchodu na měnu karty provedl PayPal a já to musím vždy změnit tak, aby platba šla rovnou v měně obchodu z karty (a pak záleželo na kurzové politice mojí banky).

Takže stačí jen změnit nastavení a přiřadit kartu s výhodnými kurzy...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Porovnání kurzů Revolut vs PayPal...

PP 1 Kč = 0,0412810 USD
    RE 1 Kč = 0,0430 USD

Tj. na 100 $:
    PP 2422,4219374530655749618468544851
    RE 2325,5813953488372093023255813953

100 Kč najít na cestě za pár minut...

A nyní si můžete od známého vzít odkaz a vydělat mu i sobě dalších 300 Kč. :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KRISKA: to by mohlo dopadnout dobře, ČSOB má obvykle 9 místná čísla účtu (existují i jiná, ale nejsou tak častá), Air má snad vždy 10 místná.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    zmenila sem banku a v praci nemuzu na internet, tak sem to opsala z telefonu do firemniho emailu a proste tim ze furt posilam na 0300 tak sem misto 3030 dala 0300, normalne to vzdy kontroluju ale zkontrolovala sem jen predchozi cisla, vubec mi to nedocvaklo. tzn je to 14 cisel na opsani a udelala sem proste chybu v kodu banky.

ano, resim to v praci, snad se to vyresi brzo, jen me zajimalo, jaka je sance, ze jina banka bude mit totozny cislo, zda se da proste spolihat na to, ze ne a ze se platba vrati a bude to tak bez prace.
    MAGE
    MAGE --- ---
    kdyz jsme u tech kodu bank, zajimalo by me jestli tam je nejaka logika?
    To si banka rekne nebo ji je pridelen podle nejakeho klice?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    jo, ale že se zrovna splete v kodu banky... to se snad může splést kdekoliv spíše. kór když někde se kod validuje a dokonce se píše co to je za banku...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: no však - 10 + kód banky (4 čísla)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam