• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no myslím, že základní problémy ta Premium verze neřeší - typicky AML ověřování, podléhání ČNB a rozumný lokální support. "turbo" transakci můžeš mít i bez Premium verze (i když placenou).
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ASACHI: Ja mam na Patrikovo doporuceni EasyChange a opravdu skvele sluzby, rychla komunikace atd. Nikdy jsem nemel problem. Menim jednotky tisic EUR --> CZK, nepravidelne, ale "mnohokrat" za rok. Celkove mi FIO a k tomu EasyChange skvele vyhovuje. Mam teda ucty i u dalsich bank, ale pristupem, ebankingem, konzistentnosti v podminkach atd. se mi FIO libi opravdu nejvic. Jako hlavni ucet v CR ale vyuzivam AirBank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: A není to tak trochu záměr od Revolutu? Abys jim platil za premium verzi, kde tyhle omezení a problémy možná nejsou?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Takhle jsem nad tim neuvazoval ... o curve jsem do dneska nevedel ani.
    Co byste mi treba doporucili?

Platim SEPA / SWIFT platby cca 3x-4x tydne v EUR + USD ve vysi cca 20K USD mesicne.
    Vsechny kurzove prevody delam na revolutu a krome poplatku +-100kc za mesicni premium verzi me to nestoji ani korunu. Kurz je vzdy nizsi, nez uvadeny na cnb.cz

Je mi uplne fuk jestli ta platba dojde za 1, anebo 2 dny. Podstatne je, aby na druhou stranu dorazil korektni reference number (variabilni symbol).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jinak jeden ze zajimavych UC s revolutem je, si v klidu domova menit za vyhodne kurzy a preposilat treba na EURovy ucet na RB, kde pak vybirat kdekoliv ve svete zdarma bez ohledu na tyden/vikend/poplatky.

Jinak jak pise mezi radky Patrik, je treba vedet co a jak je to dobry sluha, ale spatny pan...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Poslední příspěvek, platba z Revolutu v CZK, doba vypořádání 2 týdny
    Revolut - zkušenosti - FinExpert.cz
    https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&start=2790
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Revolut bych přirovnal ke směnárně v Kaprovce. Nejlepší marketing, ale jsou výhodnější nabídky.
    Má řadu pastí, mimo jiné špatně implementovaný AML, což vede k blokacím účtů (v tu nejméně vhodnou dobu), převod je někdy do druhého dne a jindy nestačí týden, přirážka mimo burzovní dobu.
    Kromě toho, někdy člověk potřebuje, aby platba přišla a odešla z účtu na jeho jméno bez nutnosti doplňování dalších symbolů (bohužel ne vždy se lze u adresáta spolehnout, že správně vyplní variabilní či jiný symbol).

Podle konkrétního způsobu použití lze pak zvolit odpovídající nabídku. Mě přijde třeba zajímavá Unicredit s kartou napojenou na CZ i EUR účet. Platby v CZK se strhnout z CZ účtu, platby v cizích měnách jsou kurzem asociace MasterCard (tedy velmi blízko středu) převedeny na EUR a strženy z EUR účtu. K tomu všemu je to český účet, tj. případný spor lze řešit s finančním arbitrem (již mám tu zkušenost a to i u Unicredit, kde jsem spor vyhrál) či ČNB.

Ano, přiznám se, že tíhnu k tomu využívat společnosti (mimo jiné mám smlouvu s devizovkami Easychange, Fortissimo (zrovna dnes jsem přes ně posílal 117,96 PLN na polský účet - kurz nic moc, celkem 721 Kč, ale zase bez poplatku, což u takto malé platby je důležitější) i Akcenta), které jsou pod dohledem ČNB, před těmi, které mají akorát podporu na chatu a kde se v případě problémů můžu obrátit tak akorát na hlavní nádraží :D.

Ale samozřejmě mám i Revolut i Curve, ale využívám je jen na věci, na které se mi hodí, pokud přibližně podobně vyjde společnost pod dohledem ČNB, zvolím raději tu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mi přijde curve kurzově nastejno, bez opruzu s dobíjením...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PATRIKCHRZ: ono stejne je porad nejlepsi mit normal ucet CZK + revolut ...
    pac stejne revolut ma porad superior kurzy a sluzby ...
    maj zdarma i SWIFT platby
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Od 15. prosince, kdy si české banky nesmí za eurové platby typu SEPA účtovat víc, než za korunové, tak klesá význam mít účet v eurozóně, stačí eurový účet u české banky, ke kterému jde vydat karta.
    Jsou sice případy, kdy se účet v eurozóně hodí víc, ale ten nejpalčivějši problém (vysoké transakční poplatky) byl vyřešen
    R_G
    R_G --- ---
    JTP: Kontaktni adresu potrebujes kvuli karte, ale neni treba se prokazovat adresou bydliste (k tomu se musis prihlasit na uradu etc.). Jeste jsem zapomnel dodat, ze vse muze probihat i v anglictine.
    JTP
    JTP --- ---
    R_G: A jak se dá o ten účet požádat? Po mně to chce kontaktní adresu v Německu, kam můžou poslat kartu. Píšou, že Česko zatím nepodporují.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To asi nemohli. Ale občas stačí, že ti to dočasně zabaví nebo tě budou vyšetřovat s ohledem na původ těch peněz. Máš-li u sebe papír o vyzvednutí, tak asi bez problémů.
    Ono to popsané nařízení vypadá na AML. Takže je hlavní, aby věděli, že to vezeš - kdybys to vozil pravidelně, tak po tobě půjdou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: no to v článku je "vnitrostátní let" - a prostě mi hlava nebere, že by ti mohli policajti nebo nějaká agentura zabavit jen tak cash a bez soudu nebo obvinění ti ho prostě nevrátit.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BIMBAS: Není to úplně košer - ale nebylo by možné k tomu účtu vydat platební kartu, tu, že by ti poslal a s ní potom zde platit? Záleží ale na směnném kurzu vietnamské banky.

Jestli půjde o drobné čásky, tak převody moc nepřichází do úvahy (velké fixní náklady).

První si zjisti devizové předpisy v zemi. Pak o jakou částku má jít. On se nebude vracet občas do CR, že by s sebou přivezl hotovost?
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: nejde. PayPal umožňuje výběr usd výhradně na účet vedený v USA. To revolut nemá.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: A to nejde užít Revolut na směnu?
    ADAM
    ADAM --- ---
    MAGE: bože, jen to ne. Jen na směnném kurzu si PayPal bere okolo 5%. A ne, v Česku z paypalu USD VYBRAT NELZE. jedině koruny.

Btw, mám pár tisíc usd na paypalu. Kdyby někdo chtěl, rád vyměním za cokoli jiného.
    MAGE
    MAGE --- ---
    BIMBAS: PayPal?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ja to upresnim. Klient tam pojede pravdepodobne pracovat a ja mam spravu jeho majetku tady. Vyplatu tam bude dostavat v dolarech, tak potrebuji vymyslet, jak posilat bezhotovostne penize sem, tady je vymenit a fungovat s nimi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam