• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Jen si rýpnu, ani 1000 měsíčně mi nestojí za to mít účet u Monety (-;
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mít ty miliony, tak si napíšu cashpooling napříč účty přes PSD2 a budu zadávat jen ty sazby - třeba přes mobil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FLAVIGNY: Ti přijde mailem nebo sem do klubu :)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    GHOSTSTALKER: chapu. pokud bych k tomu pricetl i ten cas straveny sledovanim dynamiky urokovych sazen, tak pochybuju, ze mi to za to stoji.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FLAVIGNY: Vzhledem k tomu, jak je to jednoduche, nevidim duvod, proc bych to neudelal. Pokud mam napr. ucty u Trinity i Monety, tak nevidim duvod, proc bych jednoduchym platakem neprevedl penize z Trinity (kde mam aktualne 0,92 %) do Monety (kde ze stejne castky muzu mit 1,5 %). Na milionu je to rozdil asi 410 Kc mesicne, coz mi za 5 minut prace stoji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLAVIGNY:
    Jak tu uz zaznelo.
    Nekdo kdo neveri investicim nebo proste investovat nechce, tak presun sem, presun tam a prijde nejaka ta kacka domu...
    Kdyz budes mit 1 000 000, tak ti bude mesicne s 1% urokem chodit cca 850 Kč. Je to spise zabava nez ze by to k necemu realne bylo...

Pokud bys chtel z toho mit rentu, tak bys potreboval tech milionu asi 50 a to je zase uz stav, kdy uplne nehonis desetiny procent na sporicich uctech (myslim). Ja v te situaci nejsem :D
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    jak tu tak ctu ty rady ohledne hledani sporicich uctu a honeni uroku, vyplati se to realne nekomu? chapu, ze tu ma par lidi zakladani uctu a presun penez jako konicek. ale jaky ma smysl presouvat svych 0.5 az 1 mega uspor podle toho, jakou nekolikamesicni "akci" prave ta ktera banka vyhlasi...
    EDERA
    EDERA --- ---
    Musela jsem na pobočku ČSOB, protože k příslušnému účtu mám jen dispoziční právo a ne internetové bankovnictví a bylo to peklo. Teda ono je to tam peklo vždycky, ale teď teda sekuriťák s maskou získal pocit, že může lidi buzerovat zcela beztrestně.:-( Snažila jsem se tam dovolat předem a objednat na konkrétní čas, ale smůla, telefony neberou. Což jsem teda pochopila při pohledu na frontu, co stála venku v dvoumetrových rozestupech. Nakonec jsem vyplnila plaťák a vmetla ho do sběrného boxu a teď budu jen doufat, že to takhle projde.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    87HIGHFLYER: delam to stejne
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: a díky PSD2 jsi si to celý zautomatizoval a nemusíš hnout prstem? :o
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZU: co se tyka smeny - ja mam zkusenost s roklenfx (to bylo cca 40000 euro na czk) a pro mensi castky revolut (do cca 50 000 na jine meny v ramci dovolene), coz je mnohem jednodussi. U toho revolutu bych doporucil si neco trochu precist, kdyz jsem to resil naposled, zaznamenal jsem nejaky problemy s transakci vyssich castek kvuli problemama s pranim spinavych penez. Nicmene oba zpusoby maji dobry nastroj - nastavis si, jaky kurz by se ti libil a dojde k automaticke smene, pokud to toho kurzu dosahne. Osobne nevim o levnejsim zpusobu jak jako normalni smrtelnik smenit penize, kurzy jsou hodne blizko stredu cnb.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: ale na jednom mám úrok 5 procent! Je to nějaká akce, takové drbání se pravou rukou za levým uchem. Je to pravidelné spoření, musím vložit každý měsíc nejméně 300 Kč, ale zároveň ne více než 1000 Kč, jen to jen na rok a musím udržovat obrat na běžném účtu 7000 Kč. Je to spíš taková hra, něco jak "12 úkolů pro Asterixe" :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: ne, jenom pět :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: co konkretne znamena zalozit ucet? jakoze tam tech uctu mas pod sebou v IB treba 10?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: přesně tohle jsem udělal, když jsem před pár dny zakládal účet s 1,2. A dneska to zvýšili, tak jsem založil další s 1,5 %. Jak u blbejch :)
    MAGE
    MAGE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tvl zrovna dneska jsem tam presouval penize z Trinity =D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Takže když mám ten jejich účet z minulého roku, kde je 1,5 % p.a. do milionu, tak teď to, co na tom účtu mám nad milion, můžu vzít a dát na nový účet, kde budu mít zase 1,5 % p.a. do milionu?:-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    A jedna špatná zpráva - Hello snižuje na 1 % od 1. května.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: 6 měsíců. V současné době lepší, než drátem do oka.
    A na rozdíl od ostatních podobných akcí u jiných bank to je pro nově založené účty, nikoliv nové klienty nebo nové peníze (styl Trinity)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam