• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EDERA: pokud vím, tak v jakémkoliv bankomatu (i jiném než UCB)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    EDERA: Ty jo, banka, kde nejde zmenit pin, by u me skoncila hned. Me by asi ani nenapadlo, ze ta moznost muze neexistovat.
    Ja bych sla do bankomatu, tady teda zminujou nejaky jejich vkladovy. Netusim, jestli jakykoliv atm unicredit=vzdycky ten vkladovy. Ale snad te to navede https://www.unicreditbank.cz/...cee2020-pws-cz/cz-dokumenty/Prirucka_pro_drzitele_platebni_karty.pdf
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: V mobilním bankovnictví jsem to právě nenašla.:-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ale povedlo se mi to kdysi změnit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Možná jenom po telefonu nebo v mobilním.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Přišla mi nová VISA od UniCredit. Netušíte někdo, jestli se u ní dá změnit PIN? V mobilním bankovnictví jsem to nenašla.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BROZKEFF: jo, MC funguje, mohu potvrdit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BROZKEFF:
    Jen VISA. MC, které se dávaly dříve fungují... Naštěstí mám obě...
    ATAN
    ATAN --- ---
    BROZKEFF: csob brana mi treba na czc.cz blokuje ruskou rur kartu.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MALL.cz skupina blokuje na ČSOB platební bráně aktivně Revolut karty, číselné řady Revolut fyzických, virtuálních i disposable karet jsou na blacklistu:

Všechny Visa karty jsou si rovny, ale některé jsou si (ne)rovnější – blokace karet Revolut skupinou MALL.cz – Land of Brozkeff
    https://www.brozkeff.net/...y-ale-nektere-jsou-si-nerovnejsi-blokace-karet-revolut-skupinou-mall-cz/
    ADAM
    ADAM --- ---
    BOLDRIK: v podstatě souhlas, ale imho je pred nama další shitcoin sezóna. Už dlouho nebyla.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    GHOSTSTALKER: ADAM: SKORZ: NELDE: Šel jsem do toho kvůli Spotify cashback. Na kartu taky čekám od září. 50 USD bonus jsem přelil z CRO na BTC. Takže teď tam mám za cca 3k shitcoiny, věřím že karta příjde ještě před vánoci a stihnu tím poplatit půl roku spotify než tohleto letadlo spadne. Pokud cena bitcoinu z 50 USD skočí trojnásobně tak se pokusím BTC vytáhnout ven. Ale je to strašný letadlo... :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VLASTIS: Ne, neni, melo to byt na ADAMa. Shodou okolnosti ta Crypto karta take nabizi 8% cashback.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BIMBAS: já si vytiskl výpis fio, trochu pomackal a hned to šlo
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    GHOSTSTALKER: je to opravdu na mě? karta od ČSas CS Kredit+ Business je podmíněná nákupem kryptoměny?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    já abych pravdu řekl se asi 5x pokoušel nahrát doklad prokazující mou adresu a nikdy mi to nic nevzalo, tak jsem to zatim odložil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Jenže velká otázka je, jestli ty cryptoměny ještě někdy významně porostou.
    A jestli tohle celé není s cílem prodat dráž svoje zásoby cryptoměn a pak tu nabídku zrušit. Přijde mi, že bez růstu cryptoměn, je to ztrátový business pro toho vydavatele.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKORZ: no tak to jsme na tom na den přesně stejně a taky ještě nedošla, na druhou stranu jsem línej a ještě jsem se po ní aktivně nesháněl ;) já šel na ty 2%, to mi stačí...
    ADAM
    ADAM --- ---
    btw, on ten "vklad" CRO je navic "urocen" 10-12% p.a.
    ADAM
    ADAM --- ---
    GHOSTSTALKER: tvoje argumentace neni ferova:

1. 4.9. nebyl kurz 17300usd, ale pohyboval se mezi 15176 -15846USD. realna ztrata je mensi nez jsi vypocital.
    2. 4.9. (resp. tretiho), byla cena shodou okolnosti na maximu, od te doby klesa. logicky kdyz zacnes srovnani s timto datem, vyjde ti vzdy ztrata.
    3. CRO musis drzet 6 mesicu.
    pokud bych se tedy drzel tveho prikladu, abych prodal 16.10, musel jsem nakoupit 16.4. a kurz tehdy byl 4750-5114usd, tedy naopak bych realizoval zisk >160%

obrazek necht si kazdy udela sam z grafu:

Crypto.com Coin price today, CRO marketcap, chart, and info | CoinMarketCap
    https://coinmarketcap.com/currencies/crypto-com-coin/

jinak rozhodne nechci obhajovat nejaky CRO shitcoin. riziko tam rozhodne je, o penize na nem prijit muzes. nicmene z (kratke) historie byla rozhodne vetsi sance na nem vydelat, nez prodelat.

kdo neche riskovat, pro nej je vhodna zakladni karta, s "investici" 1000CRO (=cca 3tis kc) a casbackem 2% (nebo 30tis kc s casbhackem 3%).
    tam velka ztrata nehrozi a cashback je porad slusny.

ale naopak je spousta lidi, kteri by nejake shitcoiny stejnak drzeli. takze pro ne je takova karta idealni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam