• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FOAMISS: jak vypadá IB se dá omrknout - já třeba mám mBank radši než Air Bank, to je hodně individuální.

Taková čtveřice zavedených levných varianta: mBank, Fio, Air Bank, Equa Bank. Každé má svoje pro i proti, někde něco chybí, na druhou stranu, je to vesměs všechno zadarmo, takže podle mě není problém mít z toho dvě a kombinovat výhody - a aspoň máš back-up, že když budou mít jedni výpadek, budeš mít ještě záložní variantu :)
    Poměrně dobré srovnání zde:
    Bankovní účet zdarma » nejlepší účty bez poplatků 2021 (SROVNÁNÍ)
    https://www.skrblik.cz/finance/ucty/zdarma/

Pokud se něco čerstvě nezměnilo, tak na příchozí platby mimo eurozónu byla nejlepší Equa, na odchozí Air bank (ale všechny 4 výše uvedené jsou lepší než KB). Kreditní karty nejsou, co bývaly - mrknul bych na kreditky od mBank, ale jak již bylo řečeno, kreditku lze mít i jinde (já měl třeba dlouho Home Credit Premia, ta už se ale nenabízí). Čerstvé srovnání zde:
    36 kreditek s bonusem (AKTUÁLNÍ pro 2021)
    https://www.skrblik.cz/finance/uvery/kreditky/karty-s-bonusem/

KOC256
    KOC256 --- ---
    MAGE: Dve okna behem dvou minut. V jednom podpora xichtiku je, v druhem ne.

FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    NELDE: Oboje, po brexitu i mimo EU.

Díky moc všem za odpovědi :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    FOAMISS: penzijko mas u kbps, zavolej tam a zeptej se jestli je treba udelat dodatek smlouvy, pokud budes posilat penize z jineho uctu (ja tohle resil asi dva roky zpet a nebylo to treba, pokud vyse prispevku zustala stejna).
    NELDE
    NELDE --- ---
    FOAMISS: Zahraniční platby příchozí nebo odchozí, EU nebo i mimo?
    Kreditka bývá separátní produkt a rozdíly ve výhodách jsou velké. Můžeš jich mít i více. Jestli ti vyhovuje, tak si ji zatím nech.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    FOAMISS: Zahraniční v rámci EU nebo úplně mimo? Apple pay už je standard...

Jestli nechceš platit, tak Fio (ale kreditka nebude bonusová) nebo mBank (odtamtud jsem ale odešel kvůli šílenému bankovnictví). Dobrá je i AirBank, ale nedělají kreditky.

Záleží kolik ti chodí měsíčně na účet - když splníš objemový limit, tak by mohla být zajímavá RB...
    NELDE
    NELDE --- ---
    FOAMISS: účtů zcela zdarma je několik, liší se dalšími službami, zejména poplatky za bankomaty, karty a zahraniční transakce. Plus jak komu sedne internet banking.

Ad penzijní - nová banka ani nemusí mít penzijní fond, není nutné převádět k jinému fondu (znamená to i změnu pravidel). Převod trvalého příkazu asi nová banka bude umět, ale stejně je to lepší si to ohlídat. A v případě benefitu v práci to stejně bude jinak.
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    ZBYNEK: Zahraniční platby (cca 1x-2x měsíčně), inkaso, nekolik trvalých příkazu, to bych ocenila, kdyby bylo bez poplatku. Kreditni karta s nějakými bonusy - teď mám Lady kartu a z každý transakce mi jde procento na to důchodové, to je fajn. Nevím vůbec co je dneska standard - potrebuju Apple Pay a internetové bankovnictví přes appku. Bohužel v základním Můj účet od KB je tohle všechno zpoplatněné a 40 Kč za vedení účtu Plus, a za každý vyber další 40 Kč mimo bankomat KB...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    FOAMISS: spíš rekni, co od uctu ocekavas, jake sluzby používáš...
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    Ahoj, konci mi bohužel studentský účet u KB a ty navazující (můj účet, můj účet plus a gold) mi ani jeden nevyhovuje. Po 16 letech tak budu měnit banku, doporučite mi prosím nějaký spolehlivý, aktuální a nezaujaty - ideálně zdarma - srovnavac bankovních účtu? Když jsem to googlila, vyjely mi toho mraky...

Plus mám ještě jeden dotaz - mám tam i důchodový pripojisteni, při změně tohle nova banka zařídí, nebo to budu muset zarizovat já? Omlouvám se za asi hloupý dotaz :)
    E42
    E42 --- ---
    KOC256: Ne, disposable je k dispozici i pro úplně základní účty.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    HARALD: diky.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PLAVEVA: Pokud číslo toho zdrojového účtu nesedí na modulo 11, tak je to platba, která není zpracovávaná přímo mezi účty (což jsou v KB jenom účty dávkového clearingu ČNB v CZK + platby mezi úcty klientů KB). Je to číslo technického účtu hlavní knihy.

Zbývá zahraniční platba, nebo instantní platba. U obou byla před časem v KB chyba se zobrazováním protiůčtu.

Opakuji - výše řečené platí jenom pokud protiůčet nesplňuje modulo 11.

https://www.toplinks.cz/kontrola-cisla-uctu-modulo-11
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    Kdyz cloveku na ucet v KB prijde castka kterou neocekava rovnez z uctu v KB bez nazvu uctu a VS jsou same devitky _ co to je?? Setkal jste se s tim nekdo pls?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    QUIP:
    ADM:

Ty predchozi karty nebyly debit ale prepaid, coz zpusobovalo problemy u nejakych merchantu.
    ADM
    ADM --- ---
    To spis dostali lepsi podminky od mastercardu tak presli od visy. U virtualni karty s tim prechodem nebudou zadny naklady, tak proc neprejit, za vsim bych hledal penize.
    ATAN
    ATAN --- ---
    QUIP: treba to bude stejny pripad s recurring platbou, obchodnik dostane novy hash a jede se dal (nebo jak to funguje).
    QUIP
    QUIP --- ---
    Nemate nekdo zakulisni info, proc Revolut "vymenuje" virtualni karty? Dneska mi prislo tohle:

We noticed you haven't used your existing virtual card recently. So we just had to check - do you know how handy this type of card is to have?
    To help you fall in love with our virtual cards, we've replaced your existing one with a shiny new virtual debit card.

Karta mela uvedenou platnost do 03/25. Puvodne to byla VISA, ted mam tu novou MasterCard.
    Predpokladam, ze ten duvod k vymene bude neco jineho, nez ze jsem ji par mesicu nepouzil.

Perfect for subscriptions like Netflix or Spotify. You won't need to update payment details often because you can't lose this card Coz je "vtipne", kdyz vlastne touhle zmenou, kterou jsem si neobjednal, bych musel aktualizovat payment details...
    QUIP
    QUIP --- ---
    Moneta a nove IB? To je to IB, kde kliknu na "precist zpravu" a presmeruje me to na starou verzi ... nevim, proc spousteli neco tak polovicateho, misto aby to dodelali cely.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EDERA: také jsem jeden z těch převedených, ale já už Monetu měl předtím, takže tam mám teď akorát další účty navíc. Ale protože tam nemám aktivně používané účty, tak ani nevím jak to IB upravili. Dříve nebylo nic moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam