• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    NUSIK: v čem očekáváš zhoršení? Raiffku mám jako primární a nic mi tam neschází. Ale je pravda, že si vystačím s online obsluhou, osobně tam jdu jednou za pět podepsat dodatek k hypotéce. Jak fungují na pobočkách netuším.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    ADAMM: jj jakoze ne novinka, protoze ty spekulace uz jsou venku dyl, ale za me je to taky smutna zprava, ze to klapnulo, mam equa bank taky jako primarni a ocekavam, ted zhorseni, otazka je jak moc velky a jestli budu muset menit primarni banku :/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: taky se toho hrozím :( Equa je dosud moje primární..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NUSIK: no je to docela novinka, sice se o tom spekulovalo, ale potvrzeno to bylo až včera. za mě to bude na 99% změna k horšímu, RB je pro mě fuj ;)
    ATAN
    ATAN --- ---
    QUIP: tak po hroznym procesu registrace a overovani se mi podarilo poslat CZK na UAH kartu (ne na cislo uctu ale na cislo karty) .
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Premium má ale převody zdarma, neměly by SEPA převody stát totéž? :)
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    DARK_ONE: hm, podle infa na webu to vypada, ze karta je pripojena jen ke korunovemu uctu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    PATRIKCHRZ: no jo, 5kc prichozi a 5kc odchozi.
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    Jak je to u Creditas s platbami kartou v EUR, pokud mam i eurovy ucet? Bude se castka strhavat z nej, nebo mi banka nauctuje platbu v korunach?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ATAN: mám pocit, že u ČSOB nejsou SEPA platby v rámci balíčku, ale jsou zpoplatněné, tj. je tam asi 6 korun za platbu, u FIO jsou zdarma.
    Pak tam asi bude rozdíl poplatku za hotovostní operace.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/raiffeisenbank-koupila-equa-bank-141095 no sice to není žádná novinka ale rád úplně nejsem :-/
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: u CSOB z pohledu Premium uctu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Je v necem Fio eur ucet lepsi nez CSOB eur ucet? SEPA je u obou podle vseho zdarma.
    GOR
    GOR --- ---
    ELIJEN: Ne. Kurzy fio jsou silene.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    MRTVY_KENNY: Neni soucasti investicniho FIO uctu i Forex? Proc to nevymenis tam?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    The Bank of England Tells Banks to Prepare for Negative Interest Rates
    Policymakers said they had no plans to introduce negative rates to stimulate the economy, but they wanted to be prepared.
    https://www.nytimes.com/2021/02/04/business/bank-of-england-negative-interest-rates.html
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ČSOB už straší -1 % p.a. na eurových účtech kde je 100k+
    KEL
    KEL --- ---
    PATRIKCHRZ:
    a snižování pokračuje:

J&T
    Vklad s výpovědní lhůtou 1 den (Spořicí účet J&T)
    0,7 % p. a.
    0,5 % p. a.
    od 10. 2. 2021

Vklad s výpovědní lhůtou 33 dnů
    0,8 % p. a.
    0,6 % p. a.
    od 10. 3. 2021

Vklad s výpovědní lhůtou 3 měsíce
    0,9 % p. a.
    0,7 % p. a.
    od 10. 3. 2021
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam