• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    CMLKA: Raifka to vzdycky delala tak, ze z koupene banky sebrala klienty, zalozila jim novy ucet (s novym cislem atd.) a stare ucty, internetove bankovnictvi, aplikaci atd. zrusila.
    Predpokladam, ze to tak udelaji i ted. Jestli ti nabidnou slouceni, nebo ti zalozi druhy ucet, to si netroufnu odhadovat. Kazdopadne ja si radsi zalozil ucet jinde a az prijde ten den, kdy budou chtit Equa zrusit, tak se presunu jinam.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: Jo a teď teda přejdu pod REifeseisenbank? A kdy to bude?
    A jak to udělaj, když už u REifky jeden účet mám, ale nechci to slučovat?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ty jo, strasně mě vyděsila dneska ráno Equa, protože z nějakýho mě neznámýho důvodu přestala zobrazovat stav účtu včetně kontokorentu - ale jenom v aplikaci. Tak jsem se vyděsila, že mi skončil, ale v bankovnictví to mám pořád stejně. Zaznamenal jste to někdo?
    PULKA
    PULKA --- ---
    WOJTISHEK: jj, byla, ale delaji ji to i jine weby a treba Revolut.
    PESAN
    PESAN --- ---
    Ktera banka(y) je je pratelska(e) k subjektum fyzickym osobam a / a nebo k podnikatelskym subjektum s nizkym danovym priznanim, ale rozumnym obratem?

Moneta treba i na malou kreditku chtela danovy priznani a i cislo trenek. Sporka mela uver v normalni vysi na par kliknuti bez dokladani danovyho priznani.

Kolega ma treba Komercku a rika, ze treba Komercka, Ale zase Komercka je uplne desiva v poplatcich, zpusobu a casu pripisovani plateb, ze pripisovani plateb v ramci banky o vikendu je pro ne sproste slovo...
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Nevite nekdo, jak je to se SWIFT platbama v USD z jednoho EU uctu na druhy EU ucet (oba v USD)? Myslel jsem, ze to musi vzdycky jit pres nejakou banku v USA a poplatky jsou pak kolem $30 za prevod, ale ted jsem posilal $2 kvuli verifikaci z Revolutu a bylo to uplne bez poplatku.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PULKA: Ad.1 nebyla to treba Alza, ktera automaticky k platbe firemni kartou prihazuje nejake procento navic?
    PULKA
    PULKA --- ---
    #FIO

(1) K čemu je dobrá u Fio Mastercard Business Contactless, která je automaticky k podnikatelskýmu účtu? Už se mi opakovaně stalo, že mi služba chtěla naúčtovat poplatek navíc za použití a s žádnou jinou kartou se mi to u stejného obchodníka nestalo.

(2) Neporadil byste mi někdo, kde si uložím číslo účtu, abych ho příště nemusela zadávat? Nějak se mi to ani po půl roce nepodařilo objevit. Dík!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN: Delal jsem par tydnu zpatky a zadne obrazky si nepamatuji. To zrusili uz par let zpatky ne?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    ELIJEN: Pak ti to stejne pres zakaznickou linku resetujou. Staci odpovedet na otazky, ktere zjistis behem par vterin z internetoveho bankovnictvi ... proste stupidni custom security reseni, ktere kombinuje spatnou bezpecnost se spatnym UX. AirBank se tvarila jako super pokrokova a technologicka banka a pritom neumej ani udelat prihlasovaci formular nebo tlacitko zpet na webu :D
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KOC256: Problem je spis to, kdyz si preinstalujes mobil a zjistis, ze bez stare aplikace si novou nezaregistrujes a k obnove po tobe chtej nejaky bezpecnostni obrazky ktery si samozrejme nikdo nepamatuje.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    QUIP: já třeba v mBank už dávno taky potvrzuju všechno v aplikaci a neměnil bych - ale táta žádnou aplikaci nechce a vyhovují mu SMSky. takže mi přišlo jako hrozná hovadina nutit lidi do appky, když to není nutné.
    NELDE: účty mám ve všech třech, ale ten v Trinity je úplně mrtvý, v Hello prakticky taky. Creditas se mi s tou multi-bankovní appkou líbila, ale UXově mi to přijde dost hrozné. spořák byl fajn a dost mě potěšili, že mají účet pro děti, kde je karta od šesti let, takže dcera měla radost, že má kartu :)
    (kromě nich už jen KB, ostatní až od osmi let). jeho založení byl teda dooooost porod, plus je vlastně bizarní, že já to celou dobu jel z appky (která byla původní motivací proč tu banku vůbec zkoušet), ale ten "dětský" účet se musel nastavovat z IB na počítači.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Pro některé asi jo no :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: vše kromě poštovního holuba je moc nové.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP:
    mě teda ta aplikace minimálně na iPhone přijde parádní způsob. Prostě vyjede notifikace, kliknu, podívám se na ni (faceId), kliknu na potvrdit a hotovo. žádné prehistorické SMS a opisování kódu, žádný web, ...

No není to ale zřejmě pro všechny...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    NELDE: Mě taky nechali ze CITI stejné číslo, jen změnili koncovku
    QUIP
    QUIP --- ---
    Zajimave, ze si to AirBanka nedokazala zjistit predem, jak moc klientum bude vadit, kdyz je zkusi prinutit k povinnemu potvrzovani plateb skrz aplikaci. Na druhou stranu se ted muzou zase tvarit, jak naslouchaji touham klientum. A tak znovu-vynalezli kolo, ktere maji davno snad vsechny ostatni banky.

vymysleli jsme pro Vás náhradní řešení, jak platby kartou na internetu potvrzovat i bez aplikace

Jak bude potvrzování bez aplikace fungovat?

Při platbě kartou na internetu s použitím silného ověření Vás po posledním kroku transakce (obvykle se jedná o zadání údajů o platební kartě) automaticky přesměrujeme na naši potvrzovací obrazovku a zároveň Vám zašleme SMS kód. Na potvrzovací obrazovce zadáte heslo do svého internetového bankovnictví a kód z došlé SMS a máte hotovo.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Sporak Trinity od 10.5. 0,58 % do 250 tis. Kc, 0,33 % nad.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: výběry z vlastních (hádám, že budou tak dva, v Praze a Brně) zdarma a tři měsíčně z cizích (v ČR i v zahraničí). Platí pro debetku. U kreditní karty lze zvolit výběry v zahraničí zdarma jako bonus místo 1 % vratky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZUK: Jak jsem psal, není to úplně nezbytné. Ale asi to nebudou umět jejich aplikace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam