• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Mám oboje a pochybuju že budou krypto friendly když od investic do něj ještě před pár lety zrazovali.

Erste má "premiovou kovovou kreditku"
    Obě banky při převodu víc peněz USD/EUR umí udělat individuální kurz
    Cizoměnové účty jsou zdarma a jdou navázat na jednu kreditku
    Individuální přístup umí, ale nevyužívám, stejně tak akce. Teď mě v Erste zvali na promítání novýho Bonda někdy v září.
    RUI
    RUI --- ---
    ELIJEN: Z toho seznamu požadavků mám pocit, že bankovnictví u Erste nebo ČSOB tě neuspokojí. Člověk musí vyjít z uvědomění, že jde o trochu lepší verzi České spořitelny a ČSOB, což nejsou zrovna synonyma pro progresivní finanční služby. ČSOB neznám, ale Erste neumí třeba kreditky s bonusem, dobré devizové kurzy nebo instantní SEPA platby, různé designy karet nenabízí, krypto-friendly taky zrovna nebude a třeba internetové bankovnictví není pro manipulaci s cizími měnami žádná slast (třeba převody mezi vlastními cizoměnovými účty je potřeba zadávat jako normální platbu a stojí nějaké drobné). A trochu nestandardnější požadavky, co jsem v minulosti měl, byly buď dost komplikované, nebo vůbec nešly provést.

Celkově jsem spokojený, ale zrovna na požadavky v tvém seznamu to podle mě nebude ideální volba. Za sebe na tyhle věci naopak používám kombinaci Air Bank a Revolutu.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Myslite, ze tohle je stale aktualni? https://premiumlife.cz/srovnavac-uctu

U CSOB tam pisou, ze ma jen 1 ucet v cizi mene.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Me se pri zakladani premium uctu v CSOB (respektive upgrade obyc uctu) na lince nejprve zeptali, zda preferuju osobni bankerku/bankere na pobocce, nebo pridelit osobni telefonni bankere... zvolil jsem telefon. Slecna pak zavolala, predstavila se, poucila me, co a jak, a zeptala se, zda preferuju pravidelny kontakt z jeji strany nebo si mi vyhovuje, kdyz se ozvou jen na muj pozadavek, plus zopakovali kanaly, kudy je nejsnaz kontaktovat. Ja teda premiovost taky nevnimam tak, ze by mi mel nekdo vyvolavat, nesnasim to :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Tak pokud jim půjdeš na ruku (obrat, produkty, investice), tak třeba se s bankéřkou domluvíš, aby tě neotravovala :-).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KOC256: Tohle uplně nesnášim. Dá se to vypnout? :D
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ELIJEN: zalezi, co potrebujes, na web veci smeruji vsechny banky, to ja jen vzdycky resim nejaky neobvkjly spek. Ale zrovna u AB byl hodinovy telefonat to prvni po online zalozeni uctu, protoze se na webu neco nepropsalo, kam melo, a helpdesk byl nejen neschopny to vyresit, ale taky vyslovene neprijemny, coz je to posledni, co potrebuju ori reseni problemu s bankovnim uctem. To se mi v CSOB nestalo nikdy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Pak ty podminky jdou mirne proti sobe. Minimalne v ERSTE si hrajou na tu premiovost zejmena tim, ze mi obcas volaji jak se mam a co pro me mohou udelat :-).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DOBYTEK:
    KOC256:

To je popravde neco, co mi na AirBank vyhovuje. Zadny banker vetsinou neni potreba. Volani po telefonu nesnasim a radsi si vsechno udelam v IB natoz nekam chodit do kanclu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ELIJEN: co se servisu tyce, u CSOB strasne zalezi na bankeri. Pokud je to blb (jakoze dva ze tri jsou a ten jeden dobry byla protekcni znamost), tak je to dost porod. Ale na druhou stranu ja vzdycky ve vzteku zalozim ucet jinde a pak ho zase stejne rychle rusim (zdravime AB a Equu), protoze servis i podminky zatim kdekoliv jinde byly podstatne horsi nez u CSOB, u kamennych zase nenabizeli to, co potrebuji. Takze za me Premium podminky ok, nadto dokazi pracovat s nestandardnimi klienty, nic mi necpou, zatim ani nic nebyl zasadni problem, s vyjimkou nfc plateb pres jejich appku a platebnich nalepek. No a holt sem tam musis bankere shanet.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Jasně. Pak je pro tebe A/B hodně nevhodný výběr. Tu mi to trochu znělo, že jim něco vyčítáš, což by nebylo spravedlivé...

Ne vše ERSTE umí (ČSOB neznám), ale tak načti si to a nebo si udělej schůzku s individuálním přístupem a kafíčkem v prima kanceláři a uvidíš...

V Praze znám bankéřku ČSOB. Mohl bych ji říct ať se ti ozve (pokud bys chtěl)... U ERSTE znám jen svoji bankéřku bez bližších osobních vazeb a Ostrava...
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KOC256: Je toho spousta a urcite jsem na hodne veci za ty roky zapomel.

- moznost vybrat/vlozit valuty
    - pouzitelne IB UI a normalni security policy (z bezpecnostnich otazek a obrazku v AirBank mam uz pomalu PTSD)
    - hypoteky na dev projekty
    - kreditka s bonusama
    - Bitcoin friendly USD a SEPA prevody
    - trvale platby z uctu v cizi mene
    - podpora instant SEPA
    - nejaky normalni devizovy kurz
    - rychla odezva na pozadavky a indivudualni pristup (misto copy/paste odpovedi a tydeniho cekani)
    - vic nez 3 designy karet, ktere maji navic stejnou barvu
    - vybery z cizich bankomatu
    - ruzne asistence a pojisteni

Proste chci, aby to byla banka a ne nejakej low-budget fintech startup, co si na banku hraje. A chci to samozrejme vsechno zdarma :D

Zajimalo by me jake nabizeji jeste sluzby navic treba oproti Fio. Jestli ma smysl jit prave do tehle premium uctu nebo to nehrotit. Ty kreditky jsou super, ale zas to uplne neni dealbreaker kvuli kteremu bych tam musel jit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Co konkrétně požaduješ (co ti u A/B chybí)?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Často je tu řeč o premium kreditkách od Erste a ČSOB, ale jak na tom jsou ty samotné premium účty? Chci přejít od Air"Bank" někam, kde poskytují bankovní služby.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EquaBank je fakt v prdeli. V týdnu zase nešly okamžité převody mezi vlastními účty, teď nefunguje potvrzování online plateb. Ještě že už mám i AirBank, kterou jsem to zaplatil.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Revolutka ukazuje po nějaký aktualizaci ziskovost portfolia v kryptu, ale ukazuje mi to o něco menší zisk, než reálně mám (dejme tomu nakoupil jsem za 1000, aktuální hodnota je 1100,-, zisk mám 50,-). Nevíte čim to je? Započítávaj si tam potenciální poplatek za případnej prodej?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    TOOMIX: popisovala mi dva tri tydny zpet segra. nekdy po pulnoci koukala do equa na mobilni bankovnictvi a overovala, zda spravne odesla nejaka platba cca za tisicovku. mela mit kolem 5k zustatek. mno byl pro ni celkem sok videt zustatek nekde na urovni cca -900k. zvlast s historii domu, ktery pred lety koupili a kam jim jeste celkem dlouho po koupi chodili veritele predchozi majitelky. clovek si to v prvni chvili tak ruzne spoji a jako nic prijemneho. pak se chtel podivat svagr, ale uz mu to hodilo, ze banking je nedostupny, takze se dalo tipnout, ze je problem nekde u nich. za me ovsem amaterina jako mraky a tyhle dalsi prusvihy tomu nepomahaji.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Na EquaBank se valí v poslední době jedna pohroma za druhou. Nejdřív jim nejdou karty, pak jsou rozbité zůstatky a teď se jim zas rozbily karty. Zajímavé, že s MasterCard od AirBank mi platba prošla bez problému.

STARDAY
    STARDAY --- ---
    87HIGHFLYER: urcite ne, to pojisteni je ke karte, takze by museli stihnout vyrobit plast a to tak tri dny zabere
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam